Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
330xd e90 výměna oleje v aut. přev.
Být tebou,sám bych se do toho nepouštěl
o automatech je tu toho napsáno dost.Jinak,náplň v automatu je doživotní jen v tom případě,pokud máš v plánu po 160 tkm hodit auto do šrotu.Více se dočteš zde: http://www.kaps.cz

Pokud ti to blbe radi tak bych rozhodne olej nemenil. Slysel jsem uz docela dost pripadu kdy to lidem cukalo pri dobrzdovani, nebo uz ne uplne nejlip radilo a tak vymenili olej a do 1000km byl automat kaput!! jinak vymena stoji tak okolo 10 tis. Protoze filtr se neda vymenit samostatne, ale musi se menit cela vana a jen ta je cca 6tis). A kdyz to vymenis za desitku a pak se ti vysere automat tak si priprav dalsich 50tis. Pry se vyplati menit olej v prevodovce do 150tis km a za predpokladu ze funguje ok, kdyz to neni uplne ok tak tomu akorat uskodis a pak jeste zahucis s penezma.
raff007 píše:Pokud ti to blbe radi tak bych rozhodne olej nemenil. Slysel jsem uz docela dost pripadu kdy to lidem cukalo pri dobrzdovani, nebo uz ne uplne nejlip radilo a tak vymenili olej a do 1000km byl automat kaput!! jinak vymena stoji tak okolo 10 tis. Protoze filtr se neda vymenit samostatne, ale musi se menit cela vana a jen ta je cca 6tis). A kdyz to vymenis za desitku a pak se ti vysere automat tak si priprav dalsich 50tis. Pry se vyplati menit olej v prevodovce do 150tis km a za predpokladu ze funguje ok, kdyz to neni uplne ok tak tomu akorat uskodis a pak jeste zahucis s penezma.
Dovolím si nesouhlasit; já říkám,rozhodně nechat vyměnit u odborníka,který to dělá a disponuje potřebným nářadím! Postup při výměně oleje v automatu není tak jednoduchý,jako u manuálu.Vůbec se nedivím,že se leckterý louda pustí do výměny sám někde ve stodole a výsledek nenechá na sebe dlouho čekat.Převodovka jen díky špatnému postupu při výměně prostě odejde.Viděl jsem automaty z kterých,jen díky tomu,že kolem cca 300 tkm ještě nikdo výměnu neřešil,vytekl totálně černý sajrajt

Pokud je někdo hovado a neumí s automatem zacházet,žádná odborná ani jiná výměna oleje s fitrem nepomůže

- Velvetek
- Kontaktovat uživatele:
zdraza píše: ale nějak mi to špatně řadí, ... :/
Co znamená špatně řadí? Zkoušel jsi nechat smazat adaptace? Máš auto chipované? Co to má najeto?
Olej určitě měnit. Nemění se v např. v případě, že má aut. převodovka už hodně za sebou (300 -400tis km), nějak funguje, ale ví se, že se olej dříve neměnil. Tam už je potom lepší opravdu neměnit (pár takových jsem viděl...)
- Velvetek
- Kontaktovat uživatele:
Pod pojmem "špatně řadí" bych si předstoval kopání, nepřeřazení apod... takže to chtělo trochu lépe popsat.
Pokud ale řadí jemně, tak to nebude olejem (vyměnit ho ovšem můžeš i tak při těchto km).
Do kolika to točí? Všeobecně ten automat řadí dle toho, jak se s ním jezdí. Takže pokud jezdíš více ostřeji, tak pak i při klidnější jízdě řadí ve vyšších otáčkách než se na tu klidnou jízdu naučí. Ovšem nevím, co Ti s tím můžeš dělat ten chip...
Zkusil bych smáznout ty adaptace.
Pokud ale řadí jemně, tak to nebude olejem (vyměnit ho ovšem můžeš i tak při těchto km).
Do kolika to točí? Všeobecně ten automat řadí dle toho, jak se s ním jezdí. Takže pokud jezdíš více ostřeji, tak pak i při klidnější jízdě řadí ve vyšších otáčkách než se na tu klidnou jízdu naučí. Ovšem nevím, co Ti s tím můžeš dělat ten chip...
Zkusil bych smáznout ty adaptace.
...ex 530dA-Msport-bmwpower...
-
-
raging píše:raff007 píše:Pokud ti to blbe radi tak bych rozhodne olej nemenil. Slysel jsem uz docela dost pripadu kdy to lidem cukalo pri dobrzdovani, nebo uz ne uplne nejlip radilo a tak vymenili olej a do 1000km byl automat kaput!! jinak vymena stoji tak okolo 10 tis. Protoze filtr se neda vymenit samostatne, ale musi se menit cela vana a jen ta je cca 6tis). A kdyz to vymenis za desitku a pak se ti vysere automat tak si priprav dalsich 50tis. Pry se vyplati menit olej v prevodovce do 150tis km a za predpokladu ze funguje ok, kdyz to neni uplne ok tak tomu akorat uskodis a pak jeste zahucis s penezma.
Dovolím si nesouhlasit; já říkám,rozhodně nechat vyměnit u odborníka,který to dělá a disponuje potřebným nářadím! Postup při výměně oleje v automatu není tak jednoduchý,jako u manuálu.Vůbec se nedivím,že se leckterý louda pustí do výměny sám někde ve stodole a výsledek nenechá na sebe dlouho čekat.Převodovka jen díky špatnému postupu při výměně prostě odejde.Viděl jsem automaty z kterých,jen díky tomu,že kolem cca 300 tkm ještě nikdo výměnu neřešil,vytekl totálně černý sajrajtpo správně provedené výměně automat řadil jako po másle.
Pokud je někdo hovado a neumí s automatem zacházet,žádná odborná ani jiná výměna oleje s fitrem nepomůže
Dobre si to napísal !

V ziadnom automate nie je v žiadnej automatickej prevodovke dozivotný olej a takisto žiadna výmena oleja v automate mu nepohorší, ale len zvýši životnosť

Ak ho mení neznalý človek alebo neznalý servis, na 50% dá v rámci šetrenia alebo neznalosti nesprávny olej, málo alebo veľa oleja atď...
-