Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Chip od Kelleners nebo JB4 ?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
riki18

#141 Příspěvek od riki18 »

Zatial moje the best :)
Přílohy
fotka.jpg
fotka.jpg (37.4 KiB) Zobrazeno 1308 x
bmw335

#142 Příspěvek od bmw335 »

riki18 píše:Zatial moje the best :)

tě předjedu i na kole :lol:
Hází ti JB aspon nějaký chyby? :lol:
Poldav6

#143 Příspěvek od Poldav6 »

riki18: neuvěřitelný...

Ale tímhle se fakt ocitáme v kategorii aut 500hp+

Trapný 350hp Lotus Evora S má 0-160 za 11,3s a 100-200 za 15s
M5: 9s; 9s
CLS 63: 9,9s; 9,3s

Jak je to možné?
riki18

#144 Příspěvek od riki18 »

Chyby boli, vsetko sa vyriesilo ISO softom od nich s Cobb. Teraz mi vyhadzuje 2A18 vzdy pri nastartovani ale Terry nevie co to je a a i v bmw. Tak si to rozoberiem a skusim pozriet na kable. Bmw tvrdi ze ak je chyba v serii tak staci odpojit na chvilu riadiacku a dat spat. V 10% sa mi neobjavi chyba. Vzdy len naskoci kontrolka motora a jb4 si ju vymaze po 20 sek a vsetko ok. Skusim coskoro brzdu co povie na vykon. Mam DKG prevodovku. Mal som missfires ale sviecky a coils to spravili.
bmw335

#145 Příspěvek od bmw335 »

riki18 píše:Chyby boli, vsetko sa vyriesilo ISO softom od nich s Cobb. Teraz mi vyhadzuje 2A18 vzdy pri nastartovani ale Terry nevie co to je a a i v bmw. Tak si to rozoberiem a skusim pozriet na kable. Bmw tvrdi ze ak je chyba v serii tak staci odpojit na chvilu riadiacku a dat spat. V 10% sa mi neobjavi chyba. Vzdy len naskoci kontrolka motora a jb4 si ju vymaze po 20 sek a vsetko ok. Skusim coskoro brzdu co povie na vykon. Mam DKG prevodovku. Mal som missfires ale sviecky a coils to spravili.

já tomu nerozumím ten ISO soft je jenom s COBB? Když si koupím tu G5 tak ji taky musím zaktualizovat soft? To není ten ISO? :lol: Počkat, když mi JB hodí chybu např, ten misfire a nepůjde zrychlovat jak říkal polda6, nastavím si auto mazání chyb tak když se smaže zase to bude OK?
Poldav6

#146 Příspěvek od Poldav6 »

Podle mě ty misfires přešly samy a mazání chyb s tím nesouvisí ..Netrvalo mi to nijak dlouho, ale svíčky se měnily bůhví kdy.. Třeba mi to pomůže.
Marty_
Kontaktovat uživatele:

#147 Příspěvek od Marty_ »

Kua ja uz chci jarooo, v tomhle marastu s mazlikem fakt jezdit nebudu, me stvete:D i kdyz winterwagen ma taky 420HP a 600Nm, ale 335 to proste stejne neni :lol:
riki18

#148 Příspěvek od riki18 »

bmw335 píše:
riki18 píše:Chyby boli, vsetko sa vyriesilo ISO softom od nich s Cobb. Teraz mi vyhadzuje 2A18 vzdy pri nastartovani ale Terry nevie co to je a a i v bmw. Tak si to rozoberiem a skusim pozriet na kable. Bmw tvrdi ze ak je chyba v serii tak staci odpojit na chvilu riadiacku a dat spat. V 10% sa mi neobjavi chyba. Vzdy len naskoci kontrolka motora a jb4 si ju vymaze po 20 sek a vsetko ok. Skusim coskoro brzdu co povie na vykon. Mam DKG prevodovku. Mal som missfires ale sviecky a coils to spravili.

já tomu nerozumím ten ISO soft je jenom s COBB? Když si koupím tu G5 tak ji taky musím zaktualizovat soft? To není ten ISO? :lol: Počkat, když mi JB hodí chybu např, ten misfire a nepůjde zrychlovat jak říkal polda6, nastavím si auto mazání chyb tak když se smaže zase to bude OK?

Je dobre sledovat kedy su nove updaty. Ja mam flash od nich cize poslal som mu moj origo soft a to uz upravil a uz len si updatujem ISO G5.

http://www.n54tech.com/forums/showthread.php?t=17441

Teraz je sucho tak skusam, 0-100 na zimnych 17tkach bez problemov 5.0 sek :) resp na letnych to bude krasnych 4,5 :) Ja byt vami jazdim na mapu 5 a E85 min 50%. :)) skoda dusit motor s mapou 1 :)
Poldav6

#149 Příspěvek od Poldav6 »

Takze jsem se byl projet s notebookem.. Mam opravdu misfiry, tzn. bude to chtit vymenit civky a svicky. Kdyz jsem zmenil na mapu 0, preslo to. Stejne tak to preslo, kdyz jsem za jizdy vymazal chyby :)

A takove to ze to jede jak z praku a protaci kola na petku.. a pak zas nic moc.. Tak to se auto samo prepina do mapy 4. Je to ochrana, buhvi kvuli cemu.

Poslal jsem Terrymu logy, jestli to je jen temi misfiry, nebo i necim jinym.

Je ale fakt, ze kdyz to jede, tak to jede.. akorat jsme se s Cayennem napojovali na dalnici.. a z nej zbyla jen tecka ve zpetnem zrcatku. Pak se to preplo na mapu 4, ale to uz je jedno :-D
bmw335

#150 Příspěvek od bmw335 »

Poldav6 píše:Takze jsem se byl projet s notebookem.. Mam opravdu misfiry, tzn. bude to chtit vymenit civky a svicky. Kdyz jsem zmenil na mapu 0, preslo to. Stejne tak to preslo, kdyz jsem za jizdy vymazal chyby :)

A takove to ze to jede jak z praku a protaci kola na petku.. a pak zas nic moc.. Tak to se auto samo prepina do mapy 4. Je to ochrana, buhvi kvuli cemu.

Poslal jsem Terrymu logy, jestli to je jen temi misfiry, nebo i necim jinym.

Je ale fakt, ze kdyz to jede, tak to jede.. akorat jsme se s Cayennem napojovali na dalnici.. a z nej zbyla jen tecka ve zpetnem zrcatku. Pak se to preplo na mapu 4, ale to uz je jedno :-D

mapa 4 je ta eko bez turb co? no to sem zvědavej co z toho bude
riki18

#151 Příspěvek od riki18 »

Je to mapa 8 ale tu nebudes pouzivat urcite :) Vystvietene vsetko ako vianocny stromcek :) Mapa 4 je to iste ako mapa 0 cize seria ale mozes mat aktivne mazanie chyb a vsetky ostatne vymozenosti nasteveni.
Poldav6

#152 Příspěvek od Poldav6 »

Mód 4 je standardní BMW mapa. JB4 do ní přepíná, když se jí něco nelíbí.

V mém případě je hodnota AFR skoro pořád okolo 20, tedy extrémně chudá směs. To mám vyřešit jako první... Snad jsem něco neposral, ale auto se nikdy netvářilo, že mu něco chybí. Jen občas vyskočil kód kvůli těm chybějícím katům.
riki18

#153 Příspěvek od riki18 »

Mas najnovsi soft? Flashoval si firmware?
Poldav6

#154 Příspěvek od Poldav6 »

Asi to bude znít hloupě, ale nevím jak zjistit verzi softu. V logu jsem našel (asi to bude ono):

Firmware 10/1/12//2
Interface 14.12.2012

A Terry psal, že mám problém na nějaké lambdě. Nevíš kde tam je čidlo váhy vzduchu? Před pár měsíci to vyskočilo na diagnostice taky, ale auto váhu vzduchu nemá...

Jinak.. jezdit s AFR kolem 20 asi není dobrý nápad, že jo?
bmw335

#155 Příspěvek od bmw335 »

Poldav6 píše:Asi to bude znít hloupě, ale nevím jak zjistit verzi softu. V logu jsem našel (asi to bude ono):

Firmware 10/1/12//2
Interface 14.12.2012

A Terry psal, že mám problém na nějaké lambdě. Nevíš kde tam je čidlo váhy vzduchu? Před pár měsíci to vyskočilo na diagnostice taky, ale auto váhu vzduchu nemá...

Jinak.. jezdit s AFR kolem 20 asi není dobrý nápad, že jo?

tak to sem zvědavej co to udělá mně, auto mám v super stavu, nikdy sem s tim nijak neprasil a nezatěžoval extrémně. Najeto 47tis...jsem ochoten tolerovat misfire a výměnu svíček, ale nějaký sraní jako s tm budeš mít ty tak to ne, to to pak poletí do popelnice :lol:
Poldav6

#156 Příspěvek od Poldav6 »

bmw335 píše:
tak to sem zvědavej co to udělá mně, auto mám v super stavu, nikdy sem s tim nijak neprasil a nezatěžoval extrémně. Najeto 47tis...jsem ochoten tolerovat misfire a výměnu svíček, ale nějaký sraní jako s tm budeš mít ty tak to ne, to to pak poletí do popelnice :lol:

No to je právě otázka, jestli to mám takhle už dlouho, nebo je to až vlivem JB4. Zkusím resetovat adaptace (i to JB4 umí) a budu pozorovat. Je fakt, že s těma lambdama se manipulovalo. Ze servisu jsem odjížděl s tím, že váha vzduchu (která v autě není) hlásí divnou chybu. Jinak nic. Snad by si auto řeklo...
bmw335

#157 Příspěvek od bmw335 »

Poldav6 píše:
bmw335 píše:

No to je právě otázka, jestli to mám takhle už dlouho, nebo je to až vlivem JB4. Zkusím resetovat adaptace (i to JB4 umí) a budu pozorovat. Je fakt, že s těma lambdama se manipulovalo. Ze servisu jsem odjížděl s tím, že váha vzduchu (která v autě není) hlásí divnou chybu. Jinak nic. Snad by si auto řeklo...

no a ted jestli se nemůže na autě něco vysrat s JB4.....myslím ikdyž to hlásí tyhle chyby tak jestli se tam něco nemůže pohnojit. Mně to přijde že JB je taková testovací kraička :lol: Podle mně to chyby hlásí i na úplně novým autě.
Poldav6

#158 Příspěvek od Poldav6 »

Uvidíme, teď jsem to řešil se známým, ta chudá směs nemusí být jen lambdou, ale třeba i špatným zapalováním ve válcích. Takže začnu výměnou cívek a svíček a kontrolou lambd. Tím nic nezkazím. Dnes s kamarádem projedem různé mapy (0, 1, 4, 8), budeme sledovat AFR...
riki18

#159 Příspěvek od riki18 »

Precital si si clanok co som sem dam? Je tam verzia 16b, tak si ju najskor daj do auta a potom skusaj. Firmware mas stary. Taktiez ci si odpojil odpory od seba ako je na prvej strane.
Poldav6

#160 Příspěvek od Poldav6 »

riki18 píše:Precital si si clanok co som sem dam? Je tam verzia 16b, tak si ju najskor daj do auta a potom skusaj. Firmware mas stary. Taktiez ci si odpojil odpory od seba ako je na prvej strane.

Upřímně jsem to jen tak prolétnul, něco štípat se mi tam nechce.. To je oficiální postup? Jdu na to mrknout ještě jednou

edit: Já tomu pořád nějak nerozumím, jaký je rozdíl G5 a G5 ISO? G5 ISO je logické pokračování G5.. nebo jen nějaký testovací firmware?

edit2: zdá se, že G5 ISO je fakt pokračovatel G5 a že novější jednotky už ty diody mít nebudou. Zajímavé. Zkusím tedy dnes ten upgrade
Odpovědět