Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Jak se projevují vadné/ucpané vstřiky?
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
- Klubové ID: 3260
Ahoj, hledal jsem googlem i tady ale nic jsem nenašel. Logicky si odvodím, že auto asi naprd pojede atp. Ale zajímalo by mě, jestli to může způsobovat i můj problém.
318is M42B18 ... Když auto nastartuju a jedu sním v klídku (řadím na 2 - 2,5k rmp.) tak vše v pohodě, ale když motor vytočím a pak zpomalím a nechám auto dojíždět se zařazeným kvaltem na volnoběh, tak auto začne poskakovat. Když motor netočím, tak to nedělá. Dále si poslední dobou všímám v rozdílech chodu motoru... jednou ho nastartuju a auto je tiché kultivované.., vypnu motor nastartuju znovu a najednou se to auto tak nějak divně potřepává, je hlučné, má takový drsnější chod... Nejdřív jsem si říkal, že sem blbej a zdá se mi to.. ale pak jednou nastartuju a auto je nekultivované tak chvíli jedu, potřeboval jsem trošku přidat, motor trošku poposkočil a naednou klid a auto kultivované...
K tomu ještě občasný zvláštní výpadek a znova naskočení výkonu po přidání plynu (jako kdyby prohrábly kola, ale ty nehrabou), jak jsem psal v jiným topicu.
A samozřejmě taky houpání otáček, otáčky se ale houpou jen u ohřátýho auta.. resp. po vypnutí sytiče, do té doby je klid.
Mohly by to být ty vstřiky? Já mám podezření ještě na palivový čerpadlo a chtěl jsem si nechat změřit tlak paliva.. jel jsem stím tady do servisu, tam mi řekli, že tam zrovna nemaj ten manometr nebo něco k němu a že prej benzínový čerpadlo nemá moc mezi chody mezi fungováním a nefungováním.. že prostě buď jde nebo nejde a ať si radši zajedu na pořádnou diagnostiku=/ Auto jsem měl napojený jen na carsoft a ten mi nic nenašel tak se budu muset poohlídnout po GT1, ale rád bych znal váš názor.. případně kde by jste hledali chybu vy?
Ještě doplním, že auto má všechny filtry starý asi 5000km. Je tam měsíc fungl nová lambda.
Díky
318is M42B18 ... Když auto nastartuju a jedu sním v klídku (řadím na 2 - 2,5k rmp.) tak vše v pohodě, ale když motor vytočím a pak zpomalím a nechám auto dojíždět se zařazeným kvaltem na volnoběh, tak auto začne poskakovat. Když motor netočím, tak to nedělá. Dále si poslední dobou všímám v rozdílech chodu motoru... jednou ho nastartuju a auto je tiché kultivované.., vypnu motor nastartuju znovu a najednou se to auto tak nějak divně potřepává, je hlučné, má takový drsnější chod... Nejdřív jsem si říkal, že sem blbej a zdá se mi to.. ale pak jednou nastartuju a auto je nekultivované tak chvíli jedu, potřeboval jsem trošku přidat, motor trošku poposkočil a naednou klid a auto kultivované...
K tomu ještě občasný zvláštní výpadek a znova naskočení výkonu po přidání plynu (jako kdyby prohrábly kola, ale ty nehrabou), jak jsem psal v jiným topicu.
A samozřejmě taky houpání otáček, otáčky se ale houpou jen u ohřátýho auta.. resp. po vypnutí sytiče, do té doby je klid.
Mohly by to být ty vstřiky? Já mám podezření ještě na palivový čerpadlo a chtěl jsem si nechat změřit tlak paliva.. jel jsem stím tady do servisu, tam mi řekli, že tam zrovna nemaj ten manometr nebo něco k němu a že prej benzínový čerpadlo nemá moc mezi chody mezi fungováním a nefungováním.. že prostě buď jde nebo nejde a ať si radši zajedu na pořádnou diagnostiku=/ Auto jsem měl napojený jen na carsoft a ten mi nic nenašel tak se budu muset poohlídnout po GT1, ale rád bych znal váš názor.. případně kde by jste hledali chybu vy?
Ještě doplním, že auto má všechny filtry starý asi 5000km. Je tam měsíc fungl nová lambda.
Díky
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
-
- Kontaktovat uživatele:
Mam stejny nazor jako foldas....pokud je lambda opravdu ok, videl bych to na cidlo vacky... zrovna i ja to resil. Koupil jsem nove cidlo vacky febi a za tri tydny k.o. takze jsem koupil origo od Nowiceho a zitra budu montovat. Nektery ac novy dily jsou ko. A je tu spousta lidi co koupili treba az 2, nebo treti dil sel jak ma. Je to blby,ale je to bohuzel tak. U me se to cidlo projevovalo tak,ze jednou za cas blbej start..nekultivovanej chod a ztrata vykonu...a to dost podstatna. Jakoby auto melo 3tuny. Kdyz snimalo,jelo uplne lehounce a pri minimalnim seslapnuti melo silu. Zkus tyhle veci proverit a uvidis.
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
Diky za radu, ale volnobezny ventil jsem cistil, funguje a mel jsem pujcenej i jinej z auta, kde nic nehoupe a niic:-/. Skrt. klapka cista no.Totic píše:No sice nevím jestli u čtyřválu je možný pročistit volnoběžnej ventil a klapku, ale začal bych s tím. Je to ve FAQ a zbavíš se tím houpání volnoběhu a vibrací.
Tyo cidlo vacky? To me nenapadlo... kde se na ISu nachazi prosim?
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
Svíčky jsem nedávno kontroloval při měření tlaku ve válcích, a ty jsou krásně opalený jak maj bejt, ale bohužel nevím, kolik toho maj za sebou, tak pro jistotu koupím nový.Foldas píše:to nebudou vstřiky možna zapalovací kabely nebo čidlo vačky pokud je lambda opravdu vpořadku
Poradíte mi, kde zjistím, jaký jsou předepsaný svíčky do M42B18? Teďka jsou tam Bosh super 4, zkoušel jsem tam dát Denso Iridium a ne-e.. moc to nefungovalo, střílelo to do vejfuku a roztrhalo mi to těsnění...
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
Když jsem to měl na tom carsoftu, tak to nic neukázalo, budu tedy muset zajet na tu GT1...
jinak čidlo vačky je díl č 6:
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=10
čidlo kliky je díl č. 11
je to tak správně?
jinak čidlo vačky je díl č 6:
čidlo kliky je díl č. 11
je to tak správně?
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
Ahoj, no právě to je divné, já jsem si myslel, že mám lambdu KO, tak jsem minulej měsíc kupoval u Nowice novou origo.. nasadil jsem jí tam změna no... přijde mi že to míň hulí a o něco míň smrdí benzínem a to je tak vše... možná ještě jestli to nemůže být tím, že mám u první příruby před lambdou zřejmě prasklý těsnění.. možná až u svodů, to ale nevím. Všechna těsnění mám nakoupena, ale zatím nevím, kde to udělat.=/
A ty jsi odkud? Toho bych rád využil, když je doma máš.
A ty jsi odkud? Toho bych rád využil, když je doma máš.
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
To není nijak daleko, Prahu a ták jezdim běžně, tohle je o kousek dáál:D A myslím že to je lepší, než vyhodit necelý 4 litry za čidla a pak zjistit, že to tím nebylo:D
Jinak z jakýho ročníku jsou ty čidla? Já jsem byl u mitche17 ten má taky M42B18 ale někdy z roku 94 (já mám 93) a on má upně jinak ty kabely.. nebo ne jinak ale vedou jinam.. někam pod sání co jsem tak pochopil, jestli si to dobře pamatuju, a já je mám před sáním. Mám to vyřešené lépe protože i s konektorem je vandám bez sundavání čehokoli jinýho a on to tam má propletený a vede mu to tam pod to sání a je to naprd:D
Jinak z jakýho ročníku jsou ty čidla? Já jsem byl u mitche17 ten má taky M42B18 ale někdy z roku 94 (já mám 93) a on má upně jinak ty kabely.. nebo ne jinak ale vedou jinam.. někam pod sání co jsem tak pochopil, jestli si to dobře pamatuju, a já je mám před sáním. Mám to vyřešené lépe protože i s konektorem je vandám bez sundavání čehokoli jinýho a on to tam má propletený a vede mu to tam pod to sání a je to naprd:D
-
fabledwarrior
- Člen Klubu