Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
spotřeba a reakce na plyn
e36 323i coupe, manual, 235/45 17"
prumerna spotreba po 2600km je 10,7 to je tak 1-1,5l nad prumerem podle spritmonitor.de, polovina cest je po praze, druha po d11 praha-hradec, pred 1500km se menily civky(protoze probijely) a svicky - spotreba neklesla, pritom spotreba je na dalnici pri 130 podle nadrze 7,5
ptam se teda jestli je to v poradku a tu vyssi spotrebu dela fakt jen ta praha a siroky kola?
druha otazka je ze kdyz prudce pridam plyn tak na chvili (asi pul vteriny) jakoby poklesne vykon a az pak to zacne tahnout?
a jeste jeden detail na konec, jaktoze pulka na palivomeru neodpovida pulce nadrze?
diky za odpovedi
prumerna spotreba po 2600km je 10,7 to je tak 1-1,5l nad prumerem podle spritmonitor.de, polovina cest je po praze, druha po d11 praha-hradec, pred 1500km se menily civky(protoze probijely) a svicky - spotreba neklesla, pritom spotreba je na dalnici pri 130 podle nadrze 7,5
ptam se teda jestli je to v poradku a tu vyssi spotrebu dela fakt jen ta praha a siroky kola?
druha otazka je ze kdyz prudce pridam plyn tak na chvili (asi pul vteriny) jakoby poklesne vykon a az pak to zacne tahnout?
a jeste jeden detail na konec, jaktoze pulka na palivomeru neodpovida pulce nadrze?
diky za odpovedi
-
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem na 323i e36 v řiti vyhřívání jedné lambdasondy a vzhledem k častým cestám po měste (taky tak 50/50 město/dálka) mi to vyhřívání zvedalo spotřebu taky tak na 11...ale tam bylo znát že nezahřátý jede fakt za hodně...co mi při jízdě z kopce bez plynu se zařazeným kvaltem teď 2.8 ukazuje 2l(studená...zahřátá 0) mi 2.3 ukazovala třeba 5 - 8 l dle ekonoměru..doporučuji diagnostiku mě se to tam vyhodilo
-
- Kontaktovat uživatele:

-
fabledwarrior
- Člen Klubu
fabledwarrior: taky mám iso, to co popisuješ ohledně toho výkonu po přidání plynu...já si celou dobu myslim že tam je ta kratoučká prodleva kvůli spojce na kardanu,přecejenom je to guma
...jinak nemám problém, tahá slušně...po výplatě chci jít do sportovního vzduchového filtru do origo airboxu, s tim externim nechci kvuli odstínění experimentovat...tak dám pak vědět...
http://www.tuningshop.cz/sportovni-vzdu ... 1994-1997/

http://www.tuningshop.cz/sportovni-vzdu ... 1994-1997/
-
fabledwarrior
- Člen Klubu
AHoj, mě právě nepřijde, že to tak má být, když jsem to auto koupil, tak to nedělalo=/ Celkově mi ten motor zlenivěl a ještě tohle.. (to že zlenivěl má na svědomí nefunkční DISA, čekám až mi přijde díl z německa). Fakt mi to přijde, jak kdyby tam najednou šel na chvíli menší tlak paliva.. nebo jestli mám zaj*baný vstřiky... Teďka zjišťuji, kde by mi dokázali změřit tlak v palivový soustavě tak uvidím. Už mě to začíná unavovat.. ještě ke všemu mi lítá volnoběh, což už mě taky dost štve.. všechny podtlakovky vyměněný, koleno k váze v pořádku, volnoběžný ventil funguje, před měsícem jsem koupil novou lambdu, diagnostika čístá, tlaky ve válcích super, tak už mě fakt napadá jen něco s palivem no...
fabledwarrior píše:AHoj, mě právě nepřijde, že to tak má být, když jsem to auto koupil, tak to nedělalo=/ Celkově mi ten motor zlenivěl a ještě tohle.. (to že zlenivěl má na svědomí nefunkční DISA, čekám až mi přijde díl z německa). Fakt mi to přijde, jak kdyby tam najednou šel na chvíli menší tlak paliva.. nebo jestli mám zaj*baný vstřiky... Teďka zjišťuji, kde by mi dokázali změřit tlak v palivový soustavě tak uvidím. Už mě to začíná unavovat.. ještě ke všemu mi lítá volnoběh, což už mě taky dost štve.. všechny podtlakovky vyměněný, koleno k váze v pořádku, volnoběžný ventil funguje, před měsícem jsem koupil novou lambdu, diagnostika čístá, tlaky ve válcích super, tak už mě fakt napadá jen něco s palivem no...
taky si zkus vyměnit palivový filtr, já mám u sebe podezření hlavně na ten, občas mi vykon taky spadne a traky to vypadá jako by tam namoment šlo palivo pod menším tlakem

-
fabledwarrior
- Člen Klubu
fabledwarrior píše:Ahoj, filtry mám komplet nový asi před 5ti tisíci km... tak nevím... za chvíli mě zas čeká výměna, tak ho zase vyměním, ale pochybuji, že by to bylo tím...
palivové čerpadlo bývá problém...časem se zanese a kór v našich podmínkách,myslím tím "velmi" kvalitní benzín na našich čerpačkách!!!

-
fabledwarrior
- Člen Klubu
-
fabledwarrior
- Člen Klubu