POTŘEBUJI PORADIT ! VZDUCHOVÁ KLAPKA E36 316i 74kw základ můj přes 110... když zapojím klapu do el. konektoru začnou mi okamžitě kolísat otáčky... nemůže mi někdo poradit ??
jestli máš na mysli škrtící klapku, tak bych zkusil proměřit odpor. Kolem volnoběhu už může bejt odporová dráha vydřená a ŘJ tak nezná přesně polohu plynového pedálu, čímž můžou kolísat otáčky.
Nevim jestli to jde opravit jinak než výměnou.
Vítej na fóru, co je myšleno základ přes 110? cihel? Budeme předpokládat že se jedná o m40 motor, je tomu tak(i když tady to asi moc roli nehraje)? Konektor je opravdu myšlen na škrtící klapce či na váze vzduchu? Pokud na klapce jedná se o senzor polohy škrtící klapky, pokud si pamatuji dobře když je chybný kolísá volnoběh, moc se mu nechce akcelerovat a celkově jít do otáček, měl by jít proměřit, a jeslti si pamatuji správně tak na pinu 1 a 2 by se měl plynule měnit odpor pokud hýbeš s klapkou (šlapeš na pedáů) pokud je někde 0 či jinak hluché místo je to jasné
A pokud ti to dělá váha vzduchu (po odpojení to je v pohodě a po připojení to kolísá), tak je to špatná váha vzduchu.. taky se dá proměřit, hodnoty a piny si nepamatuju, ale když budeš hledat, někde to tu na fóru bude.