Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Chyba centrál a okýnka

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pavelbg
Klubové ID: 3470

#1 Příspěvek od Pavelbg »

Zdravím, na aute (E36, 325i, r.v. 1994, sedan) se mi vyskytl problém. Při zamčení auta centrálem se mi auto ihned samo odemkne. S tím si myslím že je spojená i druhá chyba a to, že okýnka dolů a nahoru jedou, ale na stisknutí tlačítka sjedou asi o 5 cm a dále nic. Musí opětovně mačka čudlík, aby okýnko sjelo úplně dolů (to stejné při výjezdu okýnka). Nevíte někdo jak se z tohoto problému vymotat?
Foldas

#2 Příspěvek od Foldas »

jestli se auto napodruhe uz zamkne tak to děla některý zamek dveří nebo kufru taky to mužou být zpřelamamne dráty do víka kufru.
U těch okýnek to mužou dělat kroužky na hřídelkach motoru které se odlepily a posunuli bokem řídící jednotka potom nema signal o otacení motorku a vypína napětí do motorku. předpokladam že to jsou okna s automatickymi dojezdy
Pavelbg

#3 Příspěvek od Pavelbg »

Foldas píše:jestli se auto napodruhe uz zamkne tak to děla některý zamek dveří nebo kufru taky to mužou být zpřelamamne dráty do víka kufru.
U těch okýnek to mužou dělat kroužky na hřídelkach motoru které se odlepily a posunuli bokem řídící jednotka potom nema signal o otacení motorku a vypína napětí do motorku. předpokladam že to jsou okna s automatickymi dojezdy
Auto se ani na podruhe nezamkne. Z 10 pripadu možná jednou zamkne. Ano, okna mají automatické dojezdy. Okna začali zlobit současně s centrálem. Proto hledám souvislost.
Jamall
Klubové ID: 2933

#4 Příspěvek od Jamall »

centrál blbne na zřejmě kvůli zpřelámaným drátům mezi výkem kufru a karosérií...v tom husím krku. A okna můžou mít polámané kostky...takové plastové hranoly ve kterém jsou okna vedena. Pak má motor větší odpor a řj to vyhodnotí, jako že oknu něco stojí v cestě..třeba ruka. Jedna kostka vyjde na 50kč u BMW
Pavelbg

#5 Příspěvek od Pavelbg »

Jamall píše:centrál blbne na zřejmě kvůli zpřelámaným drátům mezi výkem kufru a karosérií...v tom husím krku. A okna můžou mít polámané kostky...takové plastové hranoly ve kterém jsou okna vedena. Pak má motor větší odpor a řj to vyhodnotí, jako že oknu něco stojí v cestě..třeba ruka. Jedna kostka vyjde na 50kč u BMW
Na ten kufr kouknu, ale kostky v oknech to nebudou (kontorlaval jsem je) a navíc jsou dva měsíce staré.
Foldas

#6 Příspěvek od Foldas »

muže to mít souvislost protože jednotka centralu je dohromady s jednotkou oken máš všechny pojistky ok?
Pavelbg

#7 Příspěvek od Pavelbg »

Foldas píše:muže to mít souvislost protože jednotka centralu je dohromady s jednotkou oken máš všechny pojistky ok?
pojistky jsou ok.
Foldas

#8 Příspěvek od Foldas »

tak zkontroluj ty draty do kufru pak mužem pokračovat dal
Pavelbg

#9 Příspěvek od Pavelbg »

Tak jsem rozkuchal kabely co vedou do kufru. Mimo to že už je někdo zpravovatl (sice způsobem který je dost amatérský) jsem žádnou vadu nenašel. Okýnka už fungují (měl jsem vytaženou patici s centrálem abych mohl zamčít a nevěděl jsem, že centrál a okna jsou spojena), ale auto se pořád centrálem ne a ne zamčít.
Jeden poznatek mám. Když jsem dneska jel najednou v nějaké jednotce zacvakalo (asi relé) a zkusil jsem zevnitř zamčít a šlo to (zkoušl jsem asi 10x) pak jsem otevřel dveře a už nezamklo.
Foldas

#10 Příspěvek od Foldas »

co spínače dveří?
TeggyM3

#11 Příspěvek od TeggyM3 »

s temi okny jsem mel kdysi podobny problem akorat, se vyskytoval u zavírání okna, chyba byla posunutý doraz na hřídelce od motorku stahování k převodu,je na ní takový kroužek, který se posunul po hřídeli až dozadu.. stačilo jej vratit zpět a vše šlape ;) třeba budeš mít podobný defekt :)
Nekteří ten kroužek na správné poloze lepí lepidlem na kov, ale já to nedělal, protože jsem si nebyl jisty zda už ho mám správně, ale dodnes šlape už rok bezproblemu ;)

Aby ses k tomu dostal musíš sundat tapec a ten světlý kryt na motorku a ten vrchní plast černý, drží ho několik torx šroubů. O možosti opravy tímto zpusobem jsem se dočetl někde zde na fóru.
shade741

#12 Příspěvek od shade741 »

jak pise foldas, budou ošoupaně ty spínače na zámku v kastli, kdyz nastavíš vnitřní osvětlení na otevřené dveře a zavřeš nesmí se zase rozsvítit či třeba ani nezhasne- ošoupaný spínač, zjistit který a nastavit nečím, já to dřív udělal dvousložkou :wink:
Pavelbg

#13 Příspěvek od Pavelbg »

Díky borci, problém je vyřešen. Řešení bylo jak psal shade741 a foldas. (ošoupaný kontakt dveří)
Odpovědět