Zdraíim, mam 318tds(1996). Problém : když vypnu motor a vytáhnu klíček ze zapalování zůstanou svítit kilometry na palubce.+ Vždy když jsme vypnul motor a nechal puštěné světla tak to hlásilo akusticky, že jsme je nechal puštěné, nýní však světla vesele svítí dál a nic "neřve". Předpokládám že se nějakým způsobem zasekla spínací skříňka ...Nějaké rady ? zkušenosti?
Můj osobní tip je zlomená nebo vyskočená hřídelka spojující ořech spínačky s její el. částí, případně el. část samotná. Když sundáš dekly pod volantem, z opačné strany naproti ořechu spínačky je ta el. část. Zespoda jsou dva červíky zalité voskem. Odšroubuj a sundej, zkus šroubovákem otočit v té elektrické části do polohy vypnuto. Potom zkus vzít kleštěmi za tu hřídelku a otočit. Pokud půjde volně, je to jasné. Musí se trochu povytáhnout směrem od ořechu zámku, pokud je jen vyskočená, takhle ji můžeš posadit zpět.
hřídelka spojující ořech spínačky s ele. částí vypadá v pořádku (zkoušel jsem s ní otočit vůči klíčku a nic) elektrickuo část jsem dokonce vyměnil a taky pořád nic :/
To že se občas protáčí spínačka dělá zámek. Vyměnil jsem za jinej u mě to přestalo spínačka je původní taky jsem měl tyhle problémy, chce to sehnat zámkovou sadu z celýho auta, bohužel lidi za to občas chtějí tisíce
Zajímave:D Dneska snad po pul roce se vše samo spravilo:D. Bude mi chybět odpojovat baterku každou chvíli. Co je ale zajimave je, že se v tu chvili začaly jinak chovat zámky. Když to bylo zničený, a display zlstaval svítit, tak šli "čidlíky" na otevírani dveří normálně vytáhnout a zase zamáčknout za všech okolnosi. Ale teď jako by byly na nějake pružině a nejde to. Vždy se vráti so původního stavu. Takže to asi mnělo něco společného s zámky:D
Dokud si auto nějakým způsobem myslí, že je klíč v zapalování, tak nedovolí double lock. To je to, co ti drží čudle "na pružině" a nedovolí odemčení zevnitř.