Omlouvám se, pokud to sem nepatří.... Kdyžtak to mázněte
Vzhledem k dosluhování současnýho auta (koupě "od kámoše" :/) začínám řešit koupi novýho. Nejsem ještě pevně rozhodnutej pro BMW a proto shánim informace kde se dá.
Rád bych tedy požádal o pomoc s zodpovězením několika otázek

Pro ujasnění: chci auto, který se dá řídit a ne milostivě prosit aby ráčilo zatočit, nebo nedejbože akcelerovat. Komfort je nepříliš podstatnej (i když třeba elektrický stahování oken je asi fajn

1) jak jsou na tom s provozníma nákladama/ cenou dílů/ servisu? Chápu, že se to může pohybovat v rozmezí několika set %, ale jde mi spíš o porovnání 36/46. Bohužel nemám k dispozici technický zázemí abych si dělal většinu věcí sám....
2) Jak moc mění případná zástavba LPG jízdní vlastnosti (vyvážení, výkon,....). O LPG uvažuju kvůli "nudnějším" cestám kdy je potřeba se dostat z A do B.
3) Je reálný sehnat v rámci ČR rozumenj kus okolo 80K ideálně i s servisem po nákupu, nebo je vždycky lepší si dojet do Německa?
4) Našel by se někdo ochotnej mě svýzt/ nechat projet některým z těch aut? Bohužel jsem moc příležitostí neměl, a rád bych se projel/ pokecal s někým kdo má zkušenosti než začnu obíhat bazary a inzeráty. Ideálně okolí Jindřichova Hradce nebo přez víkend Praha. Benzín a kafe rád zaplatim

Díky moc za případný odpovědi. Snad naviděnou časem na ňákym srazu