Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E91 pod sedacky mrizky????

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
tommy_romeo

#1 Příspěvek od tommy_romeo »

Chtel bych se zeptat jestli nahodou nekdo nevite co to muze byt po sedackou ridice i spolujezdce mam rirovane mrizky do podlahy jakoby kryt pro repro a pri tom nemam zadnou priplatkovou hudbu bych rekl ....... diky za pripadne poznamky
milius

#2 Příspěvek od milius »

mely by to byt origo repro, si skus zapnout radio a poslechni si
set_

#3 Příspěvek od set_ »

pokud mas navigaci nebo radio professional , tak to co popisujes ty , jsou originalni basove reproduktory
tommy_romeo

#4 Příspěvek od tommy_romeo »

jj mam navi profesional ale ze by mi to nejak basovalo se vubec rict neda ...... myslel jsem ze je to priprava pro Logic 7 hudbu
kawazx6r01

#5 Příspěvek od kawazx6r01 »

Ja mam malou navi a mam tam taky basaky....zkus pridat basy v idrive a vohul to:)
ELiLOBO
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od ELiLOBO »

jojo jsou tam basové repráky i pro tu nejzákladnější Audio v autě. Problém je že vymyšlený je to hezky ale to Audio v e90 stojí za prd...A výměna konkrétně těch pod sedačkou repráků není jednoduchá páč tam skoro žádné nepasujou...
set_

#7 Příspěvek od set_ »

mam taky navi professional a musim rict,ze audio hraje perfektne :) kdyz si to teda nastavim v idrive
janbrasna

#8 Příspěvek od janbrasna »

ELiLOBO píše:výměna konkrétně těch pod sedačkou repráků není jednoduchá páč tam skoro žádné nepasujou

V podstatě jediné jsou od OEM výrobce pro BMW, jsou to Earthquake SWS-8 (pro non–L7 jsou potřeba tuším dvouohmové…), viz http://www.audioassault.co.uk/Earthquak ... _Subwoofer
janbrasna

#9 Příspěvek od janbrasna »

(Kdyby to někdo fakt chtěl řešit, tak tu mam jiný doporučení než Earthquake, a to /pro mě/ docela novinku — Jehnert Flat pro BMW: http://www.jehnert.de/2011/09/28/bmw-sp ... ng-places/ — jsou na něj lepší doporučení…)
sonyk02

#10 Příspěvek od sonyk02 »

janbrasna píše:(Kdyby to někdo fakt chtěl řešit, tak tu mam jiný doporučení než Earthquake, a to /pro mě/ docela novinku — Jehnert Flat pro BMW: http://www.jehnert.de/2011/09/28/bmw-sp ... ng-places/ — jsou na něj lepší doporučení…)

a myslíš že je to lepší než třeba sada X-ION 200BMW(PLUS) nebo srovnatelné?
janbrasna

#11 Příspěvek od janbrasna »

Verim ze ano, na ten Jehnert byly hodne kladne reakce. Cenove vychazi cely kit (basy, midrange a tweetery) na ± stejne jako ten Alpine nebo AudioSystem, kolem €500.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od matiz »

No ale ten alpine ma i pridavne zesilovace. Bez zesilovacu to je podle mne takove o nicem, jelikoz vykon vestavenych je maly, brzo se dostanou do limitace. Mne by se libilo kdyby nekdo prisel ze zesilovacem ktery by se napojil na MOST, mel vlastni DSP a vystupy na origo kabelaz pres redukci. Ale obavam se ze by se mi zase u tohoto systemu nelibila cena, takze bych si ho stejne neporidil... Zase tolik mi to nevadi, hodne kvalitni muziku mam doma a tomu se v aute nejde ani nahodou priblizit. Tam to bude vzdy o hooodne kompromisech. Netvrdim ze to nemuze hrat velmi prijemne, ale masteringove studio z toho proste nebude...
omaro1

#13 Příspěvek od omaro1 »

A součástí toho Alpine kitu jsou i jiné basové reproduktory? Když jsem ten kit hledal, našel jsem jen bez nich. Nemáte někdo odkaz ?
Díky
Lucifer

#14 Příspěvek od Lucifer »

Tak zesilovač je nejdůležitější věc na celym systému. Doma můžu mít mega luxusní sloupovky s krásnejma parametrama a když je bude pohánět zesík co zahraje sotva s malejma repráčkama tak z toho zvuk dobrej taky nevyleze.

Kolik je tam vůbec repráků v tom autě ?
janbrasna

#15 Příspěvek od janbrasna »

No Snejk nedavno delal retrofit Logic 7, coz by pro nekoho mohla byt cesta (prehrabat a prekabelovat cele auto ;D). Ja to vzdal, a jen postupne v Hi-Fi prehazim 1:1 repraky za L7, prida to trochu definice zvuku za par korun. Ale ano, se stavajicim zesikem v head unit to bude dost minimalni rozdil. A na woofery se musim s nekym poradit, ty maji vlastni zesik a hypoteticky by je mel utahnout i ten stavajici, tak uvidime. Mam to vyhledove jako projekt na dlouhou chvili, takova priprava na pripadny budouci L7 retrofit.

(Nastesti nejsem netopyr, takze me kvalita zvuku Hi–Fi systemu zas az tak moc netizi…)
Whizour

#16 Příspěvek od Whizour »

ELiLOBO píše:jojo jsou tam basové repráky i pro tu nejzákladnější Audio v autě. Problém je že vymyšlený je to hezky ale to Audio v e90 stojí za prd...A výměna konkrétně těch pod sedačkou repráků není jednoduchá páč tam skoro žádné nepasujou...
logik 7 je super hudba, hraje božsky.
matiz
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od matiz »

http://www.ebay.de/itm/BMW-Nachrustsatz ... 51a59c17b9

Kdybych nemel kam strkat, poridil bych si toto... k zesiku by mel byt i upevnovaci ram, jsou tam vyhybky k reprakum, nove stredaky s vyskama. Nebude to buhvi co, signal bere z radia a ne z mostu, ale bude to rozhodne lepsi nez ta bida co v e9x bez logica mame.

Mnohdy mne mrzi ze auta jsou tak uzavrene. Stacilo by malo, kdyby bmw vydalo retrofit pro komplet audio na MOST a prodalo vyrobcum autohifi licenci. Oni by si uz s tim poradili... Jenze kdo by pak zas kupoval toho logica ze...
Vikec

#18 Příspěvek od Vikec »

E90, E91, E92 mají v zakladním audiu (Business) ve dveřích širokopásmové (Full range) 10cm reproduktory + v podlaze pod sedačkami 16cm woofery. Střední audio už má výškové, středové 10cm repro a v podlaze 20cm woofery. Je to celé zapojené přes zesilovač a hraje to slušně.
Pokud má někdo základ dá se to vylepšít dodáním výškových reproduktorů, tip - http://www.ahifi.cz/reproduktory-powerbass-s-1s.html
nebo výměnou za celý set - http://www.ahifi.cz/reproduktory-mbquar ... 3-bmw.html
janbrasna

#19 Příspěvek od janbrasna »

Ha! Super, nekdo prodava v Cesku cele sady MB Quart. Predpokladam ze to jsou ty, kde se nemusi strihat konektory (tj. ma to BMW plug'n'play)? Je nejaka takova sada, na kterou by se vyplatilo upgradnout z Hi–Fi? (Nebo uz tam takovy rozdil nebude?)
sonyk02

#20 Příspěvek od sonyk02 »

matiz píše:No ale ten alpine ma i pridavne zesilovace. Bez zesilovacu to je podle mne takove o nicem, jelikoz vykon vestavenych je maly, brzo se dostanou do limitace. Mne by se libilo kdyby nekdo prisel ze zesilovacem ktery by se napojil na MOST, mel vlastni DSP a vystupy na origo kabelaz pres redukci. Ale obavam se ze by se mi zase u tohoto systemu nelibila cena, takze bych si ho stejne neporidil... Zase tolik mi to nevadi, hodne kvalitni muziku mam doma a tomu se v aute nejde ani nahodou priblizit. Tam to bude vzdy o hooodne kompromisech. Netvrdim ze to nemuze hrat velmi prijemne, ale masteringove studio z toho proste nebude...

Toto splňuje velkou část tvých požadavků :)

http://www.extrem-audio.cz/product/2302 ... -glow-dsp8
Odpovědět