Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E90 Teplota vody a oleje
-
- Kontaktovat uživatele:
Jsou to proste CURACI... Stacilo aby ti mamrdi trochu chteli a dalo by se to zakomponovat kamkoliv, treba misto udaje o dennim pocitadle nebo na displej nad tim. Stacilo by jedine, aktualizovat firmware v kombi a bylo by hotovo. KOKOTI, nechapu to proc tam ten udaj neni. Pri problemu nejspis vedet da, ale proc zmizi udaj o teplote, tomu vazne nerozumim...
Taky nechápu proč to tam nedali.Tak pravě zvažuji jak to provést. Ta možnost co je uvedená výše je super ale příliš velký ranec. Tak spíš vidím řešení v přídavných budících místo popelníku.Jen sehnat ten držák, zatím problém.
Pár foto pro inspiraci.
Pár foto pro inspiraci.

- Přílohy
-
- G1.jpg (83.23 KiB) Zobrazeno 341 x
-
- G2.jpg (69.5 KiB) Zobrazeno 341 x
-
- G3.jpg (66.25 KiB) Zobrazeno 341 x
Mě osobně, se Ty budíky nelíbí, prostě mi zbytečné. Osobně mě tak nějak ani nezajímá rychlost a otáčky motoru (mám automat, takže je to v jeho režii). Vlastně i nádrž mi klikne, takže není třeba mít budíky. Spíše bych uvítal, kdyby místo budíků bylo DVD, abych si za jízdy nemusel lámat hlavu, když koukám na film
to matiz: Úpravou FW by to asi šlo, ale takhle nenarušíš SW dodaný od BMW, což může být pro někoho problém. Hlavně u novějších aut. Řešení mi přijde dobré. Cena je úměrná zpracování a desigenu. Bohužel pro čechy docela vysoká. Nicméně, komfortnější by bylo si ty údaje zobrazovat přímo v BC

to matiz: Úpravou FW by to asi šlo, ale takhle nenarušíš SW dodaný od BMW, což může být pro někoho problém. Hlavně u novějších aut. Řešení mi přijde dobré. Cena je úměrná zpracování a desigenu. Bohužel pro čechy docela vysoká. Nicméně, komfortnější by bylo si ty údaje zobrazovat přímo v BC
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Taky bych šel nejradši do toho displaye, ty budíky nejsou nic moc a jak tu padlo moc nepasují a přes mobil je to totální kokotina. Nemám vždy u sebe a před každou jízdou něco ladit na nastavovat, pak nějaký držák, nepřipadá v úvahu.
Takže vše jinak na budíky seru a pokud něco tak pouze ten display.
Jinak jsem to zjišťoval co a jak ohledně toho displaye a na SK fóru jsem načel že kdyý byla větší objednávka asi okolo 25ks tak Basic verze byla s cenou pod 300 Eur, což uý je přijatelná a šel bych do toho.
Na SK právě taky řeší tuto věc a tak uvidím kolik se najde zájemců, třeba se najde okolo těch 20 zájemců, tak kdyby měl někdo zájem tak dejte vědět.
Ještě doplním že ve verzi Basic jsou tyto funkce:
Teplota chladící vody
Teplota oleje
Rychlost (včetně Vmax)
Zrychlení 0-100 / 0-200 km / h
Tlak turba
Což mě plně dostačuje.
Takže vše jinak na budíky seru a pokud něco tak pouze ten display.
Jinak jsem to zjišťoval co a jak ohledně toho displaye a na SK fóru jsem načel že kdyý byla větší objednávka asi okolo 25ks tak Basic verze byla s cenou pod 300 Eur, což uý je přijatelná a šel bych do toho.
Na SK právě taky řeší tuto věc a tak uvidím kolik se najde zájemců, třeba se najde okolo těch 20 zájemců, tak kdyby měl někdo zájem tak dejte vědět.
Ještě doplním že ve verzi Basic jsou tyto funkce:
Teplota chladící vody
Teplota oleje
Rychlost (včetně Vmax)
Zrychlení 0-100 / 0-200 km / h
Tlak turba
Což mě plně dostačuje.
-
- Kontaktovat uživatele:
Panove, nechci vam do toho moc kecat, ale mne ten displej nejak nesekne, nepatri tam, je to jak na kolotocich... Dva displeje na budikach, navi, pak jeste misto fukaru... Navic mne by ten fukar chybel.
Jinak s tim FW jsem to myslel tak, ze by ho muselo uvolnit BMW, to nikdo doma nedoprogramuje... Ani kdyby se posral -) Pokud to neni predpripravene, tak s tim nikdo nehne.
Na druhou stranu mne to moc netrapi, cocku tomu svemu davam malokdy a za 15km by uz ohraty byt mel, alespon natolik, ze by mu nemelo prilis vadit vytoceni do bezvedomi
Navic se pak ohreje velmi rychle. A kdyz uz ho vydrazdim, tak dvojka na 110, trojka na 160 a to na bezpecne predjeti vetsinou staci. Ze bych s autem delal bordel a drtil ho tak porad, to ani nahodou...
Jinak s tim FW jsem to myslel tak, ze by ho muselo uvolnit BMW, to nikdo doma nedoprogramuje... Ani kdyby se posral -) Pokud to neni predpripravene, tak s tim nikdo nehne.
Na druhou stranu mne to moc netrapi, cocku tomu svemu davam malokdy a za 15km by uz ohraty byt mel, alespon natolik, ze by mu nemelo prilis vadit vytoceni do bezvedomi

také mi to přijde k ničemu, mít to místo průduchu. Ten popenik, resp. šuplík by byl ideální. Pokud by to člověk nechtěl, prostě by ho zavřel a bylo by
to matiz: aha, to jsem nevěděl. Viděl jsem nějaké video, kde chlápek na E65 dokodoval do budíků informace, které tam normálně nejsou.
to matiz: aha, to jsem nevěděl. Viděl jsem nějaké video, kde chlápek na E65 dokodoval do budíků informace, které tam normálně nejsou.
AKTUALIZACE VŠECH MAPOVÝCH PODKLADŮ (MKx/CCC/CIC/CIC-HIGH), FSC KÓDY VČETNĚ LIFETIME A ROZUZMNÉ CENY

E65 730d
E61 530xd - stolen
E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex

E65 730d
E61 530xd - stolen

E32 730i V8 - ex
E32 735i - ex
E32 730i - ex
Tak mě se to naopak líbí tam kde to je. Ale 100 lidí - 100 chutí. Jinak si ten display můžeš klidně dát kam chceš, vyrobíš rámeček a dáš to do toho popelníku, jde jen o ten display.
Ještě jen pro představu ohledně ceny, jsem zjistil že ten držák přídavných budíku stojí okolo 2tis. a 3ks kvalitních budíku s čidly jsou taky okolo 2tis. za kus, tak výsledná cena něco okolo 8tis.
Pokud by se našlo dost lidí ať už zde nebo na Sk a cena toho displaye se dostala okolo 300eček tak není co řešit, jasná volba.
Jinak tento dispaly se dělá ve verzi pro E30/E46/E8x/E9x.
Tak pokud by měl někdo zájem tak předběžné objednávky či další info už rozjeli kluci na SK, zde link:
http://www.bmwklub.sk/bmw-pokec/data-di ... 71441.html
Ještě jen pro představu ohledně ceny, jsem zjistil že ten držák přídavných budíku stojí okolo 2tis. a 3ks kvalitních budíku s čidly jsou taky okolo 2tis. za kus, tak výsledná cena něco okolo 8tis.
Pokud by se našlo dost lidí ať už zde nebo na Sk a cena toho displaye se dostala okolo 300eček tak není co řešit, jasná volba.
Jinak tento dispaly se dělá ve verzi pro E30/E46/E8x/E9x.
Tak pokud by měl někdo zájem tak předběžné objednávky či další info už rozjeli kluci na SK, zde link:
http://www.bmwklub.sk/bmw-pokec/data-di ... 71441.html
Mě se ten display taky líbí, taky jsem měl myšlenku dodělat přídavný budíky na teplotu oleje a tlak turba, ale toto je hodně pěkný řešení, cenu do 10k bych ještě nějak snesl ale nikde tam nepíšou že by to šlo dát do pětky E60, rámeček už bych si nějak upravil, spíše jestli by to fungovalo? nebo na těch stránkách mají nějaký univerzály : http://www.awron-shop.de/motoren-kits/m ... top?c=1213
trochu nechápu jak by se to pak zapojilo
Dle infa na sk. foru
Cele sa to dodava v kite aj s vyduchmi, takze sa to len prehodi a natiahne kabel do T-koncovky za radiom. Na diesloch kde nie je senzor teploty oleja sa pridava vypustacia skrutka so senzorom a ten kablik si musis priviest dnu pod palubku. Inac je to vraj montaz na 20minut, plug&play. (aspon tak tvrdia ti co to uz maju)