Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
Zimní pneu e36 M3 1995 Sedan
- m4zzy
- Klubové ID: 3096
Zdravím.
Mám jedno dilema. Koupil jsem si zimní zánovní pneu Dunlop s rozměrem 245/45/R17 na zadek ale moje původní a které tam mají být jsou 245/40/R17. Někde jsem se na jiných fórech dočetl, že by to mělo pasovat. Pneu už mi došlo, vzorek 8mm.
Má s tímhle někdo zkušenost? snad to bude pasovat. Koupil jsem to z toho důvodu, že byly jeté za dobrou cenu a 245/40 sem postarší nesehnal a nové stojí to co jsem dal za obě dvě zároveň.
Mám jedno dilema. Koupil jsem si zimní zánovní pneu Dunlop s rozměrem 245/45/R17 na zadek ale moje původní a které tam mají být jsou 245/40/R17. Někde jsem se na jiných fórech dočetl, že by to mělo pasovat. Pneu už mi došlo, vzorek 8mm.
Má s tímhle někdo zkušenost? snad to bude pasovat. Koupil jsem to z toho důvodu, že byly jeté za dobrou cenu a 245/40 sem postarší nesehnal a nové stojí to co jsem dal za obě dvě zároveň.
-
- Moderátor
- Klubové ID: 1778
- Kontaktovat uživatele:
pasovat ti budou , v pripade že máš origo kola ET 41 , tak ti nehrozi nic , jen jsi tím uměle zvětšil obvod kola ...
kdyby jsi mel kola nejaky echt vystrčený ven tak to by pak mohlo dělat neplechu , ale jinak naklid
kdyby jsi mel kola nejaky echt vystrčený ven tak to by pak mohlo dělat neplechu , ale jinak naklid

E30 328i Coupe M20 M-technic II
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant
E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
E46 M3 SMG - žlučník
E91 335i N54B30 - pracant

E70 3.0d - mamacar
Motorsport Matoušek - BMW ///M Service & Performance
- m4zzy
Mno takže po dnešní jízde s plným autem (já + 3 lidi + plný kufr) a stalo se to co sem předpokládal. Bohužel jsem si myslel, že to škrtně třeba jen při větším hupu, ale pravé zadní kolo dřelo téměř pořád, kromě jízdy po hladkém povrchu a v rovném směru. Při normální mimookrskové jízdě se při kolo škrtalo furt, hlavně při zatáčení doleva. Pravé kolo bylo úplně v klidu, jen při větších nerovnostech si škrtlo ale nic hrozného. Nicméňě to pravé mě trochu děsí a jezdit s tím takhle nechci. Když jedu sám, všechno je OK. Je pravda, že při zatíženém autě je místa mezi pneu a blatníkem pramálo. Nějaké tipy? napadlo mě trochu ten lem blatníku z vnitřní strany přihnout, ale nechi abych poškodil lak.
- bavo
- Klubové ID: 581
Ahoj,něco ti poradím..
do zadních pružin nacpi tenisáky,měl jsem je tam taky.Je potřeba to vyzkoušet,kolik se jich tam vejde/bude akorát,ale funguje to jako velikej progresivní doraz a nejsou s tím žádný problémy,navíc to můžeš kdykoliv bez nějakejch problémů zas vyndat..třeba se ti to zalíbí natolik,že je tam pak budeš mít furt. Stačí zvednout zadek auta a protlačit je dovnitř rukou mezi nejširším závitem..
do zadních pružin nacpi tenisáky,měl jsem je tam taky.Je potřeba to vyzkoušet,kolik se jich tam vejde/bude akorát,ale funguje to jako velikej progresivní doraz a nejsou s tím žádný problémy,navíc to můžeš kdykoliv bez nějakejch problémů zas vyndat..třeba se ti to zalíbí natolik,že je tam pak budeš mít furt. Stačí zvednout zadek auta a protlačit je dovnitř rukou mezi nejširším závitem..

-
- Klubové ID: 2887
blbost.... profil urcuje pomer vysky ku sirce pneu v %. tech 12mm je pravda. teoreticky zjednodusene se da rict, co rika radel, ale spravne je jak pisu. cim vetsi profil -> tim vyssi pneu (vetsi "balon")Darel píše:a má rada zní,že když si nejsi jistý tak profil určuje pouze výšku,tedy spočti a zjistíš že nová pneumatika je o 12 mm vyšší než 245/40/17... což není žádný horor
to mi vysvětli,co je na mém komentáři blbost... jasně hovořím o výšce pneumatiky
1)to že profil ovlivňuje pouze pneumatiku je jasné, i jsem pneumatiku zmínil..
2) pokud jsi můj příspěvek nepochopil,tak mi vysvětli, co sis myslel po přečtení? že pokud zvětším profil na pneu tak mi ten liťák taky vyroste?
absolutně nechápu tvojí reakci
1)to že profil ovlivňuje pouze pneumatiku je jasné, i jsem pneumatiku zmínil..
2) pokud jsi můj příspěvek nepochopil,tak mi vysvětli, co sis myslel po přečtení? že pokud zvětším profil na pneu tak mi ten liťák taky vyroste?
absolutně nechápu tvojí reakci
ja by som moc tenisáky neskúšal, m3 nieje hodná takýchto riešení, skús origo podložky pod zadne struny, zvýšiš zadok auta a škrtanie prestane
číslo 16
http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... ing_strut/
číslo 16

http://bmwfans.info/parts/catalog/E36/C ... ing_strut/
- m4zzy
Já už s tím nic dělat nebudu. Zkoušel sem jen vyndat tu pružinu abych tam mohl dát podložku ale pružina nešla ven. zvedl sem zadek, sundal kolo a spustil sem zadek zpátky na dřeva tak, aby se pružina dala skoro nadoraz. zavazal sem ju a zase zvedl ale pružina se napružila zpátky jakoby nic. takže už na to dlabu a na léto prostě koupím gumy jaké tam mají bát, páč ty neškrtaly