Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
P0500 Vehicle speed sensor
-
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj borci,
mám prosbu, řeším problém, že když auto napíchnu na diagnostiku, tak mi to občas načte tuto chybu.: P0500 - Powertrain vehicle speed sensor.
Jedna se o bmw e36 318is m44b19 motor r.v.1997
Tachometr, a vše ostatní funguje jak má. Asi rok zpět bylo vadné čidlo abs na pravém zadním kole, tak se dalo nové čidlo a kontrolka abs zhasla. Abs nesvítí,ale občas to načte tuto chybu. Může mi někdo popsat, jak přesně funguje jednotka abs, ze kterého kola čte jaký ůdaj a posílá ECU a kde může být problém?? Auto mi ve vysokých otáčkách cuká(5500rpm), a nevím, jestli to nemůže být právě tím. Dnes sem měnil čidlo ot.vačky a možná,že problém s cukáním ustane,ale tento problém s rychlostí motoru mě znepokojuje. diag:chyba : P0500 - Powertrain vehicle speed sensor
Díky za rady.
mám prosbu, řeším problém, že když auto napíchnu na diagnostiku, tak mi to občas načte tuto chybu.: P0500 - Powertrain vehicle speed sensor.
Jedna se o bmw e36 318is m44b19 motor r.v.1997
Tachometr, a vše ostatní funguje jak má. Asi rok zpět bylo vadné čidlo abs na pravém zadním kole, tak se dalo nové čidlo a kontrolka abs zhasla. Abs nesvítí,ale občas to načte tuto chybu. Může mi někdo popsat, jak přesně funguje jednotka abs, ze kterého kola čte jaký ůdaj a posílá ECU a kde může být problém?? Auto mi ve vysokých otáčkách cuká(5500rpm), a nevím, jestli to nemůže být právě tím. Dnes sem měnil čidlo ot.vačky a možná,že problém s cukáním ustane,ale tento problém s rychlostí motoru mě znepokojuje. diag:chyba : P0500 - Powertrain vehicle speed sensor
Díky za rady.
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem to otestoval a na 100 procent mohu vyloučit čidlo vačky, alekdyž to vytočim přes 5 000..tak cukání a na diag.chyba vehicle speed sensor. ASC nemám,ale.. auto se mi tak přijde chová jako v omezovači,ale otáčky atd vše ok.., už to řeším i v topicu s otáčkama , postupem času sem se dostal až k tomuto a vše ostatní už vylučuji.. ... tlačítko na asc tam mám,ale je nezapojené, panel je z jiného auta,kde už tlačítko bylo. jinak pokud vím, tak auto asc nemělo. Auto je z roku 1992 a motor 1997
-
- Kontaktovat uživatele:
Osobně bych to tipoval na nějaké z čidel v kole..bud znečištěné,nebo vadnou jednotku. Zajimavé ale je, že kontrolka abs nesvítí...po výměně vadného čidla na zadním pravém kole zhasla. nemůže být vadná tedy jednotka abs?,. jak se nechá případně otestovat??.. mohu odpojit hlavní relé ABS??... mělo by to pak být vyřazené a na otáčky nemít vliv??
-
- Kontaktovat uživatele:
Chlapi jo. To je presne ono. Rj nema udaj o rychlosti motoru. Problem je ale v tom,ymze dva roky po prehozeni motoru jezdilo auto jak ma,az potom to zacalo obcas cukat a nyni to cuka pokazde pres 5000,ale jen pri zahratem motoru na provozni teplotu. Udaj o rzchlisti to ale skutecne nema..tak jak je to mozny?.