Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Bouchla e90, co mam delat?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
raff007

#1 Příspěvek od raff007 »

Cau chlapi,

dneska kdyz jsem jel domu tak to za mnou nejakej typek nedobrzdil a poslal to do me, jenze me to jeste odrazilo a bouchnul jsem to do dalsiho cloveka prede mnou (kterej mel samozrejme kouli).
Takze resume: promacklej narazanik vzadu (popraskanej a sedrena barva), a plus minus to same i na prednim narazniku.

vsechno jsme sepsali a nahlasili. Na ty jejich lince mi rekli ze to mam dat do smluvniho servisu (auto je rv 2006, najeto 145tisic)...pry nemam narok na autorizovany ale mam si vybrat jejich smluvni a tam mi to opravi pry bez toho abych musel doplacet a jeste mi pujci auto???
Auto mam ale vymazleny a v M-paketu. Naposledy asi pred 10 mesici kdy me nejakej expert naboural pred barakem, jsem dal plneni rozpoctem a dali mi fakt malo.

Poradte mi jak mam postupovat?? Jestli to dat do toho jejich smluvniho servisu (Auto Hoffman Praha 5) Jde mi o to aby mi v jejich smluvnim servise pak nenauctovali 30tisic doplatek....
jinak pojistovna je to kooperativa.

Diky za rady
Totic Člen Klubu
Člen Klubu

#2 Příspěvek od Totic Člen Klubu »

No tak co vím, na to nemá žádná pojišťovna právo posílat tě do toho nebo onoho servisu. Člověk má svobodnou volbu, pokud se zákon zase nezměnil. Otázka nakolik tě potom liqvidator oseká, když nebude po jejich.. :/
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#3 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Hele tak když ti řekli, že ti to u nich opravěj bez toho, abys něco doplácel tak to tam dej ne?

Mě kamarád rozbil čelní sklo při výměně stěračů. Tak jsme to napsali na jeho posjitku u pojišťovny, to byla taky Kooperativa. Když jsem tam šel, tak mi řekla to samí. Že jestli chci tak si to mám dát do jakýhokoli servisu, že to zaplatím, předložím fakturu a oni proplatěj, ale že když to dám do jejich smluvního, tak to tam postavím a pak odjedu a peníze si vyřešej sami a fakt to tak bylo. Všechno OK
gs500e

#4 Příspěvek od gs500e »

jakmile to dáš do svého servisu a na pojištovnu doneseš fakturu, tak ti pojištovna proplatí část faktury poníženou o amortizaci a zbytek doplatíš ze svého...

když to dáš do servisu, který ti řekli oni, tak nezaplatíš nic...

prostě je to na pytel, jakmile nedáš vydělat jejich spřízněnému servisu, potažmo domluvenému likvidátorovi, tak si amortizaci zacvakáš sám...

otázkou je jak ti to v tom smluvním servisu udělají kvalitně...

uvedu příklad, do mámy to jeden týpek zboku loupnul na levé přední kolo a blatník... byl v řiti blatník, a ohlé horní rameno plus tlumič... oprava doma na dvorku max 2tis plus řekněme 2tis za nalakování nového blatníku, kdyžbych to dal do nějakého malého servisu tak bych řekl že by se to vešlo max do 10tis kč, ale to by pak mámě pojištovna zaplatila kdoví kolik málo tisíc, protože to auto je staré tak by mámě nechali zaplatit kdovíkolik desítek procent z cena faktury jako amortizaci.. ale máti to dala do servisu, kam jí řekli, oni to udělali vše zadarmo, ale kdyby jste viděli tu fakturu tak by se vám protočily panenky :-D prostě na tom vydělal likvidátor, vydělal na tom servis, a tak to prostě chodí
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#5 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Hlavní je, že na tom neprodělala tvoje mamka ne?:D
beny-maser

#6 Příspěvek od beny-maser »

a udělali to alespoň pořádně?byla máma spokojená?
raff007

#7 Příspěvek od raff007 »

Tak nakonec jsem se dohodnul s BW Motors (praha 9). Jsou taky smluvni servis kooperativy a pry to bude bez problemu a i mi pujci auto po dobu opravy. Jediny co, ze mam auto na firmu tkze z toho zaplatim dph.
beny-maser

#8 Příspěvek od beny-maser »

tak DPH si na firma zase odečte
j3ykobim

#9 Příspěvek od j3ykobim »

To je divný, mě nedávno odřel Brejla a ujel, zavolal sem švestky, auto se našlo. Policie mi sepsala protokol, on zaplatil 2 litry za nehodu. Zkoušel ať to dám opravit k němu do salonu. Zajel sem za likvidátorem a ten se jen ptal zda budu chtít peníze nebo servis. Vybral sem si servis, dal to ke kámošovi, který to odstrojil a dal nalakovat do Porsche Praha, kde chtěli za zadní nárazník 6tis. + jim naúčtoval svou práci. Zaplatil sem to, poslal fakturu na pojištovnu a do 4 dnů sem měl prachy na účtu(za celou fakturu).
gs500e

#10 Příspěvek od gs500e »

tak máti samozřejmě byla spokojená, že nic neplatila,a práce byla odvedená celkem dobře, dokonce udělali i pár drobností navíc, které na autě byly i před havárkou...

ono to asi je také závislé na dané pojištovně, jestli něco odpočte nebo ne za amortizaci..

rodiče mé přitelkyně mají ford mondeo rok 2000, od novoty, najeto asi 90tis, a loni do nich zezadu nabořil jeden maník, nedobrzdil, na fordu byl v řiti jen zadní nárazník (naštěstí).. tak vyřídili papíry pro pojištovnu, rodiče druhý den šli nahlásit škodu na pojištovnu vinníka, tam jim řekli at si dají auto opravit do toho a toho smluvního servisu, že vše bude zařízeno z pojistky vinníka.. ale oni chtěli auto dát do origo servisu ford, ten však nebyl smluvním servisem, nebyl tam domluvený likvidátor.. takže oprava stála cca 10tis za nový origo nárazník, lakování, montáž.. faktura byla dodána na pojištovnu, ta proplatila 5tis, zbytek prý amortizace... a řeč s nima nebyla absolutně žádná...

takže výsledek je ten, že kdyby netrvali na tom že to půjde do opravi do servisu ford, ale třeba do servisu škoda, který jim byl nabídnutý, tak by nemuseli platit ani kačku ze svého... takto ale museli, protože z toho nikdo asi nic neměl...
j3ykobim

#11 Příspěvek od j3ykobim »

u jaký pojištovny?
gs500e

#12 Příspěvek od gs500e »

u té havárky mámy si už nevzpomenu, přecijen je to už několik let..

ale rodiče přítelkyně mají ten problém s kooperativou, u které měl povinné ručení vinník...

ještě jsem si vzpoměl na story přes 10let starou... táta nacouval před barákem vlekem za traktorem babičce do felicie, takový malý tukaněček :-D tak se zavolali benga, sepsalo se to, babča dala auto do origo servisu škoda, tam si zavolali svého likvidátora, a auto opravili bez jakékoliv amortizace...
ale na autě bylo špatné světlo, maska, kapota, jeden blatník, oprava cca do 20tis, faktura tenkrát zněla na 54tis, to si pamatuju, takže se nakapsoval jak servis, tak jistě i domluvený likvidátor, jo a táta tenkrát měl také kooperativu, to vím jistě, protože všechny auta jsme měli hooodně dlouho u kooperativy
Rider23

#13 Příspěvek od Rider23 »

Taky zkušenost- Kámošovi na tři roke staré dvojkové octavii někdo namaloval klíčem "hezké" obrázky po celém autě (asi někoho naštval), on měl ale havarijko, které se stahovalo i na vandalismus... Chtěl to nechat nalakovat a že to dá ke kámošovi, likvidátor řekl, že pojištovna mu na to dá tak 15-20t na nový lak (krom střechy a nárazníků celé auto) + myslím ulomené zrcátko, ale že si to má dát spravit do smluvního Škoda servisu a nebude muset nic řešit a ještě mu po dobu lakování půjčí úplně novou octu (tehdy II facelift). Tak to tam teda zavezl, vše bylo jak se domluvilo, nic neplatil a nedoplácel, ale faktura byla na 54t Kč plus ještě dalších myslím 12 za půjčení náhradního vozidla na 4 dny...... Tak já nevím, proč se ty pojištovny nechaj takto okrádat od vlstních zaměstnanců a trochu si to nepohlídaj... Kdyby mu dali 30, tak si to za 20 nalakuje jinde aj se zrcátkem a zbyde mu i něco na kafe- ne to bylo moc... a nakonec to stálo pojištovnu skoro 70 a to už bylo ok...
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Zatím nemám zkušenost, ale současnou daily E39 mám pojištěnou (povko) u ČSOB s tou jejich variantou Premiant. Její součástí je i pojistka na vandalismus a připojištění amortizace. To jest, pokud mě někdo trefí, údajně to můžu dát klidně do autorizáku a to, co nezaplatí pojišťovna viníka, mi dosolí pojišťovna moje. Jsem na to docela zvědavý, ale bourat se mi nechce... :lol:

gs500e: No vidíš, tak tohle se stát tátovi dneska, tak mu nedají nic, protože nehody uvnitř firmy nebo rodiny se berou automaticky jako podvod...
matiz
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od matiz »

A pak ti pamrdi zdrazi POV protoze jsou ve ztrate. Hnus. Nikdy bych nedal auto do nejakeho smluvniho servisu pojistovny - predpokladam ze tam budou chtit co nejvic usetrit.
gs500e

#16 Příspěvek od gs500e »

Fx píše:Zatím nemám zkušenost, ale současnou daily E39 mám pojištěnou (povko) u ČSOB s tou jejich variantou Premiant. Její součástí je i pojistka na vandalismus a připojištění amortizace. To jest, pokud mě někdo trefí, údajně to můžu dát klidně do autorizáku a to, co nezaplatí pojišťovna viníka, mi dosolí pojišťovna moje. Jsem na to docela zvědavý, ale bourat se mi nechce... :lol:

gs500e: No vidíš, tak tohle se stát tátovi dneska, tak mu nedají nic, protože nehody uvnitř firmy nebo rodiny se berou automaticky jako podvod...

no ono, babička bydlí jinde a je to matka mé mojí matky, takže nemá jakoby v příbuznosti s tátou nic společného, takže s tím nebyl problém...ted to snad funguje tak že nesmíš bourat v rámci rodiny ( stejné bydliště, příjmení)

jinak čo se týče té čsob varianta premiant, tak tu mám ted také nově, za ty 200navíc to stojí za to, přesně jak říkáš, nic nedoplatíš za amortizaci navíc, vše nahlásíš své čsob a oni ti vše zaplatí a pak se sami vypořádají s pojištovnou vinníka, což je super...
ještě by mě zajímalo to víš na stopro že v té variantě premiant je pojištění proti vandalismu? to bych byl fakt rád, nidky člověk neví kdy mu to objedou klíčem..to je někde v podmínkách? já to nikde nenašel :-( tzn. najdu třeba urvané zrcátko, zavolám benga, nechám si sepsat protokol, nahlásím to čsob a oni mi to zaplatí? to by bylo naprosto super
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Zítra si jdu vyměnit zelenou kartu po změně RZ do místa mého bydliště, tak se poinformuju ještě jednou, ale bylo mi řečeno a ukázáno, že vandalismus do 5tis. Kč je součástí varianty Premiant.
gs500e

#18 Příspěvek od gs500e »

no vidíš a mě řekli, že těch 5tis je na to, když já způsobím nehodu, tak mi dají 5tis na opravu mého auta ikdyž jsem viníkem...

ale kdyby to šlo využít i na to, že mi někdo úmyslně poškodí auto (vandalismu), tak by to bylo úplně super, to bych byl rád :-) nikdy člověk neví co se může stát
jarda

#19 Příspěvek od jarda »

To mě taky zajímá... ale mám pocit, že v té ČSOB neví nikdo nic, u mě se centrála s pobočkou nemohli dohodnout ani na tom, jestli mám přívézt auto na kontrolu skel..
ex Mercedes-Benz R170 SLK 200 Kompressor "silver arrow" brilliantsilber on magmarot
ex BMW E38 730d "položiť dozadu súdruha" orientblau on pearl beige
ex BMW E36 318is tmavě modré kupé
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Mně kontrolu skel dělali, přijel na to technik CEBIA.
Odpovědět