chlapi mám možnost koupit od známého E90 s krásným nájezdem 72000km za asi dobrou cenu. Osobně si jí dovezl z USA, obsahově je to třílitr, označení ovšem má 325i a výkon 160kw. Někde jsem se dočetl že USA verze jsou přiškrcené, nevíte někdo, jestli to je jen o přehrání ŘJ nebo to nepůjde odblokovat na ten výkon, který ten třílitr má mít?
od roku 2007 jsou evropský verze 325i pouze přiškrcenej třílitr 160kw, 2,5 litr 160kw byl hozen do propadliště dějin... takže to není žádná americká specialita... co vím tak americká specialita neprodávaná v evropě je třeba 328i E9x ....
V US a Kanadě se ještě prodává E92 328i s motorem N52B30 s výkonem 228 hp (170 kW). Je to v podstatě stejný motor jako N53 (magnesium alloy), ale nemá přímý vstřik a má valvetronic (otáčky motoru ovládá zdvih ventilů). Sání je jednostupňové oproti třístupňovému u N53. Svody jsou také jiné (horší). Výkon se zvýšit dá, někdo v Německu si nechal US E90 328i upravit v DS Motorsport na něco přes 270 hp.
US 328i má také menší brzdy a jiný výfuk. Podrobně jsem to porovnával když jsem auto kupoval, protože jsem kvůli ceně o 328i uvažoval.