Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

Náladové rádio (FM)

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
JonyM

#1 Příspěvek od JonyM »

Ahoj, mám takovej dotaz, začalo mi blbnout v e91 rádio (professional), cd funguje v pohodě i aux, ale přestalo mi fungovat rádio (FM) respektive když je hodně dobrej signál, tak některé stanice fungujou, ale většina ne, jen to šumí, v Praze mi to najde třeba jen 3 stanice...a přitom je problém v Praze vůbec najít nějakou volnou frekvenci....začalo to když začalo mrznout, někdy předminulí víkend, tak jsem myslel, že to bude třeba tím, ale někdy předevčírem to ráno zase fungovalo normálně a byla zima a odpoledne už zase ne, nejspíš bude něco s anténou, přemýšlel jsem třeba povytaženej kabel od antény, ale to by to nefungovalo pořád a ne jen někdy...Já navíc ani nevím, kde to tu anténu má :( nemám nikde žádnej klacek :) ani ploutev, jen nějakou malou krabičku přilepenou v pravým spodním rohu na čelním okně, nejspíš to bude ono, zkoušel jsem to poklepat nebo tak něco, zatahat lehce za kabel, ale bez odezvy, tak nevím...Je možné že bych měl anténu v podstatě čelní sklo? A nevíte někdo čím by to mohlo být?
Díky
shade741

#2 Příspěvek od shade741 »

Jamall

#3 Příspěvek od Jamall »

Podle mě máš asi problém s anténním zesilovačem. Nevím kde se u tvého auta nachází, ale třeba u e36 je na Cčkovém sloupku na straně řidiče. Vede do něj spoustu kabeláže

Snad veškeré BMW mají FM a AM anténu v zadním okně, vypadá to jako vyhříváni, tudíž anténní zesilovač bych hledal někde poblíž

(Myslím, že přídavnou anténu mají pouze vozy s palubním telefonem, nebo GPS modulem, ale nechci kecat, nevím to 100%)
Selix

#4 Příspěvek od Selix »

mam v e91 stejny problem (nebo aspon se stejne projevuje). antena a antenni zesilovac je v zadnim stresnim spoileru (dil c. 1 a 3):
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=65&fg=30
ta antena stoji 2 nebo 3 stovky, tak jsem ji koupil, ale nepomohlo to,tak to mozna bude tim zesilovacem. radio moc neposloucham tak jsem to zatim dal neresil. kdybys na neco prisel dej vedet, zajima me to
JirkaH

#5 Příspěvek od JirkaH »

Také mám nefunkční rádio - pokud jsem se správně díval, tak ten anténní zesilovač je za 310 USD - no to bude v ČR darda....
JonyM

#6 Příspěvek od JonyM »

Tak problém byl vyřešen, rádio už je funkční, byly zlámané kabely od zesilovače signálu které vedou u víka kufru, jsou tam tři vetší svazky, vedou tam i kabely od stěrače-odstřikovače, kabely od centrálu, atd prý častý problém novějších modelů....já měl zlámané kabely i v tom dalším svazku, prý jsem mohl být rád, že mi vůbec fungoval centrál, teď je vše opravené a fuknční díky Ondrovi z Holubic, výbornej člověk, doporučuju všem

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... 82#1074582
Selix

#7 Příspěvek od Selix »

ok, tak bude treba zacit u tech kabelu a potom az pripadne resit ten zesilovac. jinak pro info, pod tim stresnim spoilerem to vypada takhle:

Obrázek

btw: vis kolik te stala jen ta oprava kabelu, bez tech ostatnich veci, co ti delali na aute?
JonyM

#8 Příspěvek od JonyM »

Nevím, ale myslím si že max do litru, spíš míň. Hodně bude záležet v jakém je to stavu, jestli to stačí jen opravit nebo se bude muset i něco měnit...
Marek-WAR

#9 Příspěvek od Marek-WAR »

Kluci jak jste to rozdělali moc to z te fotky videt neni myslím ten plast, otevrel jsi cele 5 dveře nebo jenom to sklo? Na čem to drží šrouby nebo je to tam nějak přilepené?
Selix

#10 Příspěvek od Selix »

drzi to na 3 sroubkach a 2 takovych plastovych blbeccich. kdyz vyklopis okno tak tam uvidis 5 kulatych zaslepek pod kteryma to je.
ale nevim jestli neni lepsi nejdriv overit, jestli to neni tema zlomenyma dratama, nez to rozdelavat
olom

#11 Příspěvek od olom »

Ahoj, tak se přidávám se stejným problémem. Už jsem ten modul i vyměnil za jiný z vrakoviště, a rádio stále nefunguje. Takže dráty v pátých dveřích to jistí. Měl jsem to u elektrikáře a neporadil si. Tak hledá někoho z Jižních Čech. Ondra je předpokládám z Prahy, to je pro mně trochu z ruky.

Ale jinak díky za info...
Odpovědět