no tak sem koupi baterkydlouho odkládal až mi ta moje vytekla takže už je posmrti tak sem objednal tu vartu 85ah ale chci se zeptat musím jí hned nazačátku nabít nebo jí můžu dát rovnou do auta? nevím jak dlouho ležela ve skladu tak abych mě nenechala ve štychu...
Tak baterka se sama vybíjí je otázka jak dlouho už je nalitá, od tý doby se může třeba vybít i o 50% podle doby stání Takže by bylo nejlepší i klasickym multimetrem změřit napětí a plně nabitá by měl mít 12.6V
no tak ona už byla vloni nahovno se mi v těch mrazech 3x vybila takže už byla kantare ale chtěl sem eště chvilku at vydrží... ale dík tak já jedu v sobotu cca 60km tak to by se měla snad za tu cestu aj dobít...
no tak mi přišla teda varta silver dynamic 85 a nakonec sem jí musel nabít...nejdřív sem jí zapojil pootočím klíčkem a nic ani kontrolky uplně mě to vyděsilo jestli není nahovno baterka a po chvíli kdy sem ml pootočené klíčky tak se pomalu začli rozsvěcovat až se rožly uplně ale baterka byla ko po nabytí vše vklidu ale rozměry sou tak akorát málem sem jí nazopojil