185 mám na 6,5x15" a mužu vřele doporučit NEDÁVAT už na 6,5 je to dost naknot a guma se kroutí v zatáčkách až to pěkný není.. jizda nad 80km/h muže byt dost velkej problém a zatáčky bolestivý.. mám to na E46, nevím co má za auto tazatel, ale ani na E36 by to nebyla výhra...
nevím o kolik je E36 lehčí/stabilnější než E46, ale na E46 se mi to kroutí jak šprcka auto nesedí a zadek ustřeluje.. nonstop problikávání ASC při razantnějším sešlápnutí plynu a to mám jen 90kw naměřenejch, takže to nejslabší co jde
pravdou je, že já z nouze na chvíli nazul 195/65/R15 a bylo to zajímavý...
Mám celkom tvrdej podvozek a polyuretany- a je krásně cítit, jak to na těch gumách poplavává, to je vysokým profilem.
Každou druhou zatáčku projíždím s pískotem od gum a to už je dle mě šířkou...je to přece jenom těžší auto a to je potřeba pořádně obout...
já bych řekl, že čím širší disk, tím lepší ten vysoký profil se tím trochu sníží, jakmile se pneumatika natáhne k patkám a tím pádem to bude "stabilnější" než na na nějakým 6" disku. na zimu mám 195/65 r15, jelikož byly za super cenu. psaný rozměr je sice 185, ale to je jedno.
OT: jojo, máš pravdu. vím, že je v techničáku nemám. v prosinci mě čeká technická, tak snad bude dobré počasí, abych tam mohl dát letní, které jsou dle TP a neměl s tím problémy...
občas se ale někdo najde, že má 195/65 r15 v TP v E36.
BMWALPINE píše:melo by to být na E36 zimní pneu ale asi tam dám 195/65
195/65 by neměli být v TP povoleny, tak bacha nato
no vidíš, a zrovna já mám na e36tce v tp 195/65/15 a nemám tam ty 185, tak mě jebali na stk, že to tam nemůžu mít, byt jsem to prozměnu měl na sloupku dveří na tom štítku s huštěním pneu