Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

při rychlosti nad 200km/h je cítít spálená guma

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
metroken

#21 Příspěvek od metroken »

Filozof píše:jo 170KW v lehké 3ce musí umět krásně zacvičit :D

Tam to je prostě radost bych řekl 2x větší než v té mé 5er 141KW.

Další level 335i s upravou řídící jednotky a tlaku turbín...ta letí 310km/h a má 4,5s kilčo - defakto parametry supersportu ... :-)

škoda že musím vrážet peníze do baráku a do bytu a splácet půjčku za rodiče :roll: :?

taky mám vytyčenej další "level" budu si na něj ale muset ještě pár let počkat... a pak až všecko splatím tak ///M :Ehm:
norespect

#22 Příspěvek od norespect »

normalni jev,,
pokud jsi tomu daval knedlík na okrskách , tak to zrejme opravdu byli pneu.. staci aby meli nejakou mekčí směs (zimaky, nekvalitni vyrobce , spatny nahusteni pneu) ve spojitosti s trenim vyvolanym prujezdem zatacek ,zpomalovanim nebo zrychlovanim. Po takove jizde zkusit sahnout na pneu zda-li sou horky a je jasno.. eventualne k nim čichnout...
Filozof

#23 Příspěvek od Filozof »

norespect píše:normalni jev,,
pokud jsi tomu daval knedlík na okrskách , tak to zrejme opravdu byli pneu.. staci aby meli nejakou mekčí směs (zimaky, nekvalitni vyrobce , spatny nahusteni pneu) ve spojitosti s trenim vyvolanym prujezdem zatacek ,zpomalovanim nebo zrychlovanim. Po takove jizde zkusit sahnout na pneu zda-li sou horky a je jasno.. eventualne k nim čichnout...

Mě to dělá taky jak jsem psal a mám Michelin Pilot Sport F1
Zdají se ti nekvalitní pneu ? :lol:

Teplé byly ale horké ne.
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#24 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Mě to taky dělá, ale já bych řekl, že u mě to je spojka nebo převodovka, už když točím 4ku do 6ti tisíc a přeřadím na 5, tak to jde občas přes zuby... :(
pavproch

#25 Příspěvek od pavproch »

temu svýmu bramborovi nakládám plnej kotel docela často a ráth.... na mé oblíbené projíždce taky mám úsek, kde 200+.... ale žádnýho smradu gumy si nejsem vědom.... je fakt, že po ostřejší jízdě je lehce cítit něco od středního dílu vejfuku (a pěkně to v něm praská, jak chladne), ale to není rozhodně po gumě....

jo a gumy (p-zero nebo re050A) sou teplý, ale de na nich udržet ruka a nesmrdí)

(e91 330ix MR2011, na tachu 60kkm)
rooc

#26 Příspěvek od rooc »

Filozof píše:

Teplé byly ale horké ne.

Michelin Pilot Sport F1 ....nezdají se mi nekvalitní..., jen ani nevím o tom, žeby se vyráběly :D :D :D :D
Filozof

#27 Příspěvek od Filozof »

rooc píše:
Filozof píše:

Teplé byly ale horké ne.

Michelin Pilot Sport F1 ....nezdají se mi nekvalitní..., jen ani nevím o tom, žeby se vyráběly :D :D :D :D

Kvuli tobě jsem byl teď očumovat moje auto co tam je ... ano F1 tam není.

Je na nich psáno Michelin Pilot Sport a vlajka F1 tak bez toho F1 tedy ...
Nedělej vlny ... :lol:

Michelin Pilot Sport jsou známé pneu na sportovních sedanech a celkem kvalitní až na to že se sjíždí nevidím v nich problém, drží luxusně v zatáčce auto a jsem s nimi hodně spokojenej.

Takže smrad po rychlé jízdě jsme nevyřešili ...smrdí tak i jiné modely ? Třeba E60ka že by to fakt bylo pneumatikama ? :D
xSAFA
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od xSAFA »

Nevím zda už máš vyřešeno, ale určitě bych omrkl auto zespodu, zda není spadlé odhlučnění a nedotýká se třeba kardanu nebo hardy spojky, pak to v tom místě může otáčením natavovat. Jinak nedělal se třeba nějakou dobu nazpět nástřik podvozku? V servisech se s tím často neserou a nastříkají to i přes výfuk a to pak pěkně smrdí jak se vypaluje. Ještě mě pak napadá něco v motoru, asi bych i obhlídl řemeny, vrtuli chladiče a plasty kolem ní...
metroken

#29 Příspěvek od metroken »

tlak v gumách kontroluju celkem zodpovědně a mám taky Michelin Pilot Sport... takže v tom bych chybu nehledal

xSAFA: jak řikám, hned jak to půjde mrknu nato zespodu, mám teď tolik práce, že nemám čas dojet k mechanikovi :-( jinak nic zespoda nebylo stříkáno..

čím dál víc to směřuje ke spojce... když ani po prohlídce na zvedáku nic nenajdem, je to asi jasný no :idea:
Filozof

#30 Příspěvek od Filozof »

metroken píše:tlak v gumách kontroluju celkem zodpovědně a mám taky Michelin Pilot Sport... takže v tom bych chybu nehledal

xSAFA: jak řikám, hned jak to půjde mrknu nato zespodu, mám teď tolik práce, že nemám čas dojet k mechanikovi :-( jinak nic zespoda nebylo stříkáno..

čím dál víc to směřuje ke spojce... když ani po prohlídce na zvedáku nic nenajdem, je to asi jasný no :idea:

v pohodě jsme na tom stejně a pokud je to spojka tak je to divné mám jinej model auta a navíc spojka je ted nová. Ale je pravda že s novou spojkou jsem to nezkoušel ... :D takže nevim .... zatim jsem nad 180km-h nejel tech pár týdnu co ji mám.
norespect

#31 Příspěvek od norespect »

muzou taky citit, hadice od chlazeni atd.. spojku a brzdy bych v tom nehledal.. (pokud si nejel teda nejakej okruh kde si sel 60x na brzdy a 100x prerazoval)to smrdi uplne jinak nez guma (kdyz popisujete smrad spalene gumy) nebo jak kolega napsal mohl dostat na prdel klinak .. natahl se .. je volnejsi - mirne klouze (tak ze nepíska- zatím) a od toho muze byt ten smrad..
no kazdopadne me zajima na co prindete :) hodne stesti pri hledani .
Filozof

#32 Příspěvek od Filozof »

norespect píše:muzou taky citit, hadice od chlazeni atd.. spojku a brzdy bych v tom nehledal.. (pokud si nejel teda nejakej okruh kde si sel 60x na brzdy a 100x prerazoval)to smrdi uplne jinak nez guma (kdyz popisujete smrad spalene gumy) nebo jak kolega napsal mohl dostat na prdel klinak .. natahl se .. je volnejsi - mirne klouze (tak ze nepíska- zatím) a od toho muze byt ten smrad..
no kazdopadne me zajima na co prindete :) hodne stesti pri hledani .

Já mám měněnou spojku i řemeny oba tak bych mohl někde prohnat auto zda mi to ještě smrdí pokud ne bylo to jedním z těchto dvou věcí ...
Jinak mužeme hledat dál.... :)
norespect

#33 Příspěvek od norespect »

jedte to prohnat pane kolego :)
Odpovědět