Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

koupe e90(rachtani pri plnem reidu)

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
risanica
Klubové ID: 4109

#1 Příspěvek od risanica »

Ahoj,

hodlam si koupit od znameho e90 330i, rv2005. Mel bych par dotazu, protoze sam vlastnim e46 a s timto modelem nemam zkusenosti:
- pri stani auta a vytoceni volantu do plneho rejdu, tak mu to ne vzdy rachta nebo chrasti(nevim jak to nazvat) - odchazi sevopumpa nebo hreben rizeni? Dodam, ze ma aktivni rizeni pokud to ma na to vliv
- oproti e46 je posilovac hodne slaby a volant je docela tuhy :(
- nema tam katy(sviti kontrolka a je zase lepsi zvuk)
- na 330i mi to nepripada nic moc ohledne srovnani s mou 125kW e46kou :(
- ma zmerene tlaky(kolem 13ti) a vymene lambdy..vrazil do toho auta 100t a ma tam plyn, ktery a novy a vychytany..nalitane 200t km

pokud vite cokoliv dalsiho na co se mam zamerit, tak mi dejte vedet. Budu rad za kazdy prispevek...diky
R6

#2 Příspěvek od R6 »

No s tím zvukem u plného rejdu. Tam zkusit dolejt kapalinu do serva ...případně celou náplň raději vyměnit.... pak by to mělo přestat... pokud rachtá dál, tak bych to auto nechtěl... :-) (zvláště pokud má aktivní řízení)

Síla posilovače - ..to s tím bude souviset....

Vyndané katy.... no nevím... jak budeš dělat emise? Máš známého na stk??

Výkon 330i by teda mel bejt sakra znát... pokud ne... tak je něco s motorem...

Plyn bych v autě nechtěl.... "kdo chce opici, musí mít i na banány" ...
Celkově to auto mi přijde dost "zbastlené" ... já osobně bych do toho nešel ani za nic. (Jen můj soukromý názor) 8O
risanica

#3 Příspěvek od risanica »

S tim rachtanim s tebou souhlasim...taky se toho bojim a proto sem to napsal sem ;) hreben rizeni do toho auta by byl dobry ranec a jety bych asi tezko shanel
viz. katy....jako asi by mi emise dali,ale ja tam katy chci...s rozsvicenou kontrolkou porad jezdit ani za hovno
viz. vykon..to me docela prekvapilo no...spise ale je to asi pocitovka...sice me to tolik neposadi do sedacky,ale na tachaci misto 50 uz muze byt 80 :) dam si s nim sprintika
viz. opice s babany :) beru tvuj nazor..nekteri to zatracuji, nekteri rikaji proc ne...zalezi na kazdym...jezdit za 6l benalu s tezkou nohou je krasne, ale je to bastleni do motoru no...ale kdyz uz ho tam ma, tak proc ne ;)
R6

#4 Příspěvek od R6 »

Jasan, neber to prosím zle, jen jsem chtěl poradit. (někdy se mi něco povede napsat tak, že to vypadá divně - asi budu více používat smajlíky) :) Samosebou pokud bych najezdil ročně 50 tis... tak je LPG super věc.

Ale ty katy... a práve to servo...to by mne docela odradilo... jde o to za jakou ti ho nabízí cenu... abys do té případné opravy nezahučel.. a neměl auto nakonec dražší než koupit něco vymazleného od germánů :(

Ty katy bude ale ranec... to dát to do původní podoby včetně elektroniky (sondy) atd....
risanica

#5 Příspěvek od risanica »

pod 400t s tim, ze do LPG dal tak 60t a pokud zjistim, ze mu neubralo na vykonu a spotreba je ok, tak to asi udelali dobre. Mel s tim nejake problemy nez to vychytal.
Jako taky nenajezdim 50t, ale jezdim nejvic dalnici a tam 330i ma spotrebu docela vysokou :(
Diesel vubec neznam a kdyz najedu max 20t tak se mi to asi nevyplati. SPis resim, ze jezdim dalnici a tocim pres 3t, kdyz mam jenom 5ku. Nevim kolik udela 6ka pri 130, ale i tak je to velky obsah a papne si..
R6

#6 Příspěvek od R6 »

no s tou spotřebou ... naopak velkej motor (objemově) ti bude žrát na dálnici málo (myšleno - méně než ve městě). Je samosebou základní věc jak s tím budeš jezdit.... :) ... mám 325i a na šestku to točí zhruba 3000ot/min... při 140 km/h ,... a při téhle rychlosti na dálnici žere takovejch 7-8 litrů ..... samosebou...pokud tomu člověk naloží tak si vezme klidně 20 ... ale 240km/h po dálnici fakt nelítám. :-)) 330i by se neměla od 325i až tak moc lišit.... tipuju, že v klidné jízdě na dálnici bude žrát tak max. 9 litrů.... (anebo taky i méně než ta 325i.... protože vlkému objemu jsou kopce víceméně úplně fuk a bublá si to skoro stále stejně)
risanica

#7 Příspěvek od risanica »

NO ja jezdim do 130km/h...ale neverim, ze to bude zrat jenom tak malo..ja si chtel koupit 530i, ale to uz si papne asi urcite vice :( tezko se hleda dobre auto bud e90 nebo e60 v rozumne cenne....
R6

#8 Příspěvek od R6 »

530i je těžší než trojková řada.... tak si vezme víc. No byl bych rád, aby mi tady nějaký majitel 325i či 330i řady E9x tu spotřebu potvrdil... těžko tě budu jinak přesvědčovat. :-)

S tím hledáním, je to o náhodě. Já jsem byl dříve Hondař... a když dosloužilo moje auto (nabourali mi ho zezadu v zimě - sice ještě jezdilo ale další stk by už nedostalo... a měl sem rok na sehnání auta...) tak sem sháněl něco dalšího. Volba tehdy padla na Subaru Legacy ......rok sem ho sháněl a nebylo nic za rozumnou cenu.. a pak sem najednou objevil že bmw řady e90/e91 stojí méně a je v lepší výbavě.... tak sem vlastně šel k bmw ... a rozhodně nelituju. No a když dnes prohlížím inzeráty... tak vidím, že ty auta se prodávají za vyšší ceny a v horších výbavách než sem tehdy koupil... svět (trh s auty) je v tomhle hodně zajímavej...
U řady e60 je divné že si tak drží cenu.... ač je o generaci starší... asi to byl oblíbenej model..
blackwhit
Klubové ID: 3255

#9 Příspěvek od blackwhit »

R6 píše:530i je těžší než trojková řada.... tak si vezme víc. No byl bych rád, aby mi tady nějaký majitel 325i či 330i řady E9x tu spotřebu potvrdil... těžko tě budu jinak přesvědčovat. :-)

S tím hledáním, je to o náhodě. Já jsem byl dříve Hondař... a když dosloužilo moje auto (nabourali mi ho zezadu v zimě - sice ještě jezdilo ale další stk by už nedostalo... a měl sem rok na sehnání auta...) tak sem sháněl něco dalšího. Volba tehdy padla na Subaru Legacy ......rok sem ho sháněl a nebylo nic za rozumnou cenu.. a pak sem najednou objevil že bmw řady e90/e91 stojí méně a je v lepší výbavě.... tak sem vlastně šel k bmw ... a rozhodně nelituju. No a když dnes prohlížím inzeráty... tak vidím, že ty auta se prodávají za vyšší ceny a v horších výbavách než sem tehdy koupil... svět (trh s auty) je v tomhle hodně zajímavej...
U řady e60 je divné že si tak drží cenu.... ač je o generaci starší... asi to byl oblíbenej model..

Mám e90 325 ix a potvrzuju spotřebu! :-) dálky jezdím do 8l a je tam vždy kombinace dálnice / okreska... a po dálnici většinou jezdim kolem tacho 150-160... takže při klidný jízdě myslím, že 7 s přehledem.
hosma

#10 Příspěvek od hosma »

325i e90 2005 a dálky půl dálnice/půl okresky 7,5 l. Město 11.
Odpovědět