Pár pneuservisáků mi povídalo že přestože mají gumy psanou stejnou šířku každý výrobce je dělá ve skutečnosti jinak široké...Tzn nemusí být 225 jako 225.Nejspíš to je ten důvod proč to někomu sedí a někomu ne se stejným rozměrem gumy a potvrzuje to příspěvěk o něco výše kdy někdo psal že mu michellin 225 trochu škrtaly a s 225 pirelli se museli klepat lemy
Je to asi tak jak píše ten nademnou, vím že třeba čína Nankang, má o dost užší pneu než ostatní ve stejném rozměru, proto jsou tak oblíbené pro snížená auta a tzv. stretch
tak jsem dnes zkoušel na e36 coupe BBS RG 7,5x16 et 20 s pneu goodyear 225/50/16...na první pohled rezerva dostatečná na druhé projetí trochu škrtaly o lemy v zatáčkách a při propružení a to jsem měl prázdné auto takže jedině užší gumy..odhaduji že 215 by měly s ET 20 stačit.Na druhou stranu sekery jsou ještě o půl palce širší.Zaklepáváni lemů mi lakýrník nedoporučil kvůli životnosti lemu ani před lakováním protože je ten lem takto údajně tvarován i kvůli odtoku vody a porušení struktury zaklepáním má fatální vliv na rez.proto si nedokážu představit že bych zdravý lem v garáži zaklepával kladívkem
já mám na svým teď sekery všechny čtyři osmipalcový,et20 a snížení,no,celkem dost. Nedrhne to vubec nikde,ale vzadu mám celkem negativ a hlavně gumy 205/40
To dj_pospa: no na ležáka by se tam někam možná vlezla To roman320: blatníky sem nijak neupravoval a vejde se to tam v klidu,a myslim si že by to tam šlo aj s širší gumou,ale mě se to takhle líbí víc
tyvole to sniženi je ale brutalni zajedeš někam vůbec? to snad nepředeš ani retardera aniž bys orval vyfuk nebo prahy co? vypada to ale super, dej sem vic foto a ve většim rozlišeni