Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E36 Touring: Autobaterie
-
elgroso
- Klubové ID: 2462
Prosím ty, co kupovali novou baterii do e36 Touring prosím o informaci jakou největší se vám podařilo nainstalovat (kapacitně tak nějak předpokládám, že max. okolo 100 Ah) spíše se mi jedná o rozměry baterie.
Před zimou budu potřebovat vyměnit akumulátor a nevím jaký největší se mi tam vejde.
Prohledal jsem i nějaké srovnávače, ale třeba Varta mi doporučuje pro mé auto baterii s kapacitou max. 75 Ah, ale věřím, že bych snad do prostoru dokázal dát větší, ale nejsem si jistý..
Prosím znalejší o radu. Díky.
Před zimou budu potřebovat vyměnit akumulátor a nevím jaký největší se mi tam vejde.
Prohledal jsem i nějaké srovnávače, ale třeba Varta mi doporučuje pro mé auto baterii s kapacitou max. 75 Ah, ale věřím, že bych snad do prostoru dokázal dát větší, ale nejsem si jistý..
Prosím znalejší o radu. Díky.
-
beny-maser
-
elgroso
.. zdravím, toho jsem si vědom..
.. když pominu kapacitu, jak velkou baterii tam dostanu? Nemusí být třeba o výrazně vyšší kapacitě, ale jak jsou na tom rozměry?
Třeba Varta Silver dynamic má při 75 Ah rozměr (délka 278, šířka 175, výška 175).
Baterie Exide Premium má 77 Ah rozměr (délka 278, šířka 175, výška 190).
Varta oproti dřívějšku opustila koncept indikátoru nabití (magické oko), což mě mrzí. Sice je cca o 5ti stovku dražší, ale nevím no..
Třeba dle informací z e46 klubu se Exide dávaly do prvovýroby, tak snad jejich kvalita není úplně mimo..
Ideálně bych tam vrznul 100 Ah (délka 353, šírka 175, výška 190), ale jednak je to asi zbytečný a ani nevím, jestli se tam vejde..
Když bych třeba šel do nějaké nižší kapacity, jde mi hlavně o to, jestli se mi to tam vejde na výšku a na délku..
Díky za info.
.. když pominu kapacitu, jak velkou baterii tam dostanu? Nemusí být třeba o výrazně vyšší kapacitě, ale jak jsou na tom rozměry?
Třeba Varta Silver dynamic má při 75 Ah rozměr (délka 278, šířka 175, výška 175).
Baterie Exide Premium má 77 Ah rozměr (délka 278, šířka 175, výška 190).
Varta oproti dřívějšku opustila koncept indikátoru nabití (magické oko), což mě mrzí. Sice je cca o 5ti stovku dražší, ale nevím no..
Třeba dle informací z e46 klubu se Exide dávaly do prvovýroby, tak snad jejich kvalita není úplně mimo..
Ideálně bych tam vrznul 100 Ah (délka 353, šírka 175, výška 190), ale jednak je to asi zbytečný a ani nevím, jestli se tam vejde..
Když bych třeba šel do nějaké nižší kapacity, jde mi hlavně o to, jestli se mi to tam vejde na výšku a na délku..
Díky za info.
-
elgroso
.. no právě, z toho mám docela obavy.. takže se ptám znalejších, jakou nejvyšší a nejdelší tam dám.
.. říkám si, že vyšší o 1,5 cm není zase tak moc, ale pokud tam nejde dát vyšší než těch 17,5 cm tak je zase blbost kupovat větší či vyšší.. :-/
.. ono asi ve více variantách výšky nebude než 17,5 cm či 19,0 cm, takže pokud jsi tam 19,0 nedal, pak tedy jen 17,5 cm..
.. říkám si, že vyšší o 1,5 cm není zase tak moc, ale pokud tam nejde dát vyšší než těch 17,5 cm tak je zase blbost kupovat větší či vyšší.. :-/
.. ono asi ve více variantách výšky nebude než 17,5 cm či 19,0 cm, takže pokud jsi tam 19,0 nedal, pak tedy jen 17,5 cm..
-
Lucifer
- Klubové ID: 3086
Já jsem tam nacpal origo co se dává do e60/61 90Ah. To že se nestačí dobíjet je pravda leda tak na krátkých trasách nebo pokud v autě vozíš elektrickej příhřev vody a takovýhle spotřebiče. Mám 90Ah baterku a ještě se nestalo aby se nestíhala dobíjet. V autě vozím sub 900W. Kdykoliv si jí změřím tak je nabitá a to jezdím každej den 20min do práce.
-
xSAFA
- Klubové ID: 1477
- Kontaktovat uživatele:
Blbost... Větší kapacita autobaterie má naopak výhody, tedy pokud nepočítám cenu.beny-maser píše:není dobrý cpát do auta zase moc velkou baterii, protože jí pak malej altík nestačí dobíjet
Já vozím v autě 100Ah, 5 let bezproblémový provoz... Ale nevlezl se pod bočnici ten plastový kastlík, tak jsem ho tam nedával, bočnice drží i tak.