No video uz nikde, ale zkusim zneuzit tohle tema, protoze jsem hledal nejake vhodne, abych oprasil trosku tu situaci kolem svoru u E36.
Zjistil jsem tedy nasledujici, obaly jsou celkem 3 (168,188 a 203), ale protoze jedina M3 3.2 ma ten nejvetsi (203), tak se tomu strednimu (188) rika velky.
OK, v tom mam teda jasno.
Maly (168) se daval po 320iA, 323i uz mela velky (188). Rozdil byl zejmena v prevodovych pomerech. Moje 328i pouziva 2.93 v serii. Zrejme nejdelsi melo 325tds (2.56) a nejkratsi v sestivalu 325tiA (3.23), jinak casteji 3.15 (v 325i, 325iA a M3 3.0). M3 3.2 ma vetsi obal, takze je jako zdroj nevhodna.
Pak se to ale zacina komplikovat ruznyma zamenitelnostma mezi E30,E34 atp. Co je v petce v malem obalu, jde v trojce do velkeho atp, trochu bordel, promlouvaji do toho dalsi prevodove pomery atp, clovek aby si na tohle zacal psat denik
Pokud to teda spravne chapu, je jedno jestli mam svor nebo ne, je to jenom o strevech. pokud mam stavajici obal s pomerem 2.93 stopro to je 188cka, takze prekopatelna na svor jenom diky vymene strev.
Co teda mohu pouzit za zdroj ? Diff mi bohuzel mimo zatah huci (ne moc, ale dost na to, aby mi to vadilo

).
Opet, pokud to spravne chapu, huci zejmena loziska, takze cela repase by se mohla udat jenom vymenou lozisek, pokud to nebudu chtit prekopat na svor. (mensi naklady)
Kdyz teda sezenu svor s velkym obalem, ale spatnym pomerem, jsem schopny jej relativne dobre prestavet na jiny pomer, nebo se to musi stejne vymenit vsechno i vcetne lamel atd ? Nikdy jsem to rozdelane nemel, takze vubec netusim, jak to tam je seskladane a co je na cem velikostne zavisle.
Jestli tam nejde udelat vylozene neco jako prevodovy pomer urceny klidne z nesvoru a svornost zajistit jenom vymenou adekvatnich dilu ze svoru ?