Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E36 sedan - okno ridice (vetsinou) nefunguje

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
icecold
Klubové ID: 3777
Kontaktovat uživatele:

#41 Příspěvek od icecold »

to rameno jak máš na fotce (dole) drží ve dveřích na 10tce šroubu, posunutím ramené nahoru dolu v tm uchytu štěluje sklon skla ve stahovačce... (1 je to dobrý aby ti to sklo nešlo šejdrem a za 2 nebude ti to vyjíždět za gumu)
e36 328i
e36 325iA
e46 320d

BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 1705
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

...a vyčištění a promazání kolejnice, kde jezdí ty kostky, taky není od věci, když už se v tom budeš vrtat.
Beaver

#43 Příspěvek od Beaver »

OK, poreferuju jakmile to bude spáchané, kostky bych měl mít zítra, bohužel jsem celkem vytížený člověk a nemám každej den na to, abych se v tom hrabal. Samotné kolejnice pro ty plastové mrchy se zdají být nějakou vazelínou opatřené, případně tam něco ještě fláknu navíc ať to funguje jak má. S tím seřízením nevím nevím - relativně dobře je vidět jen vodící lišta na straně u zámku, na straně u pantu je vidět prd, protože tam je plech. Když jsem tam minule okno vracel, tak jsem to dělal vysloveně po citu a sem tam kontroloval usazení přední strany okna pohmatem když jsem zanořil ruku do dveří.
Beaver

#44 Příspěvek od Beaver »

Kostky v autě. Dle očekávání je to na pytel. Táhla sice drží v kostkách, ale okno má snahu se vysunout kamsi mimo rám. Když okno při vytahování vysunu vždycky jen kousek (max. pár cm) a pak ručně vodorovně posunu směrem k zadku auta, tak se daří ho udržet v rámu a postupně i zavřít. Jelikož tu padla rada o seřízení mechanismu tak jsem zkusil laborovat s tím prvkem co drží na šroubu a výsledek nic moc, zdá se, že strana u kliky má tendenci být výš než strana u pantu. Jelikož s tím ale víc hýbat nejde tak netuším, co s tím dál jde dělat.
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Může to být i vůle v těch nůžkách nebo v zubech, pokud tam dlouhodobě tvořily odpor ty kabely... To chce mít sundaný tapec a sledovat, kde se to hýbe.
Beaver

#46 Příspěvek od Beaver »

Sledoval jsem, ale nepřišlo mi to nikde vysloveně volný, jen když okno vyjede a vázne, tak celej mechanismus se prohne směrem ven ze dveří (tj. jakoby do tapece). Nevím, jestli se s tím drbat, nechat to někomu prohlídnout a nebo zkusit vyměnit celej ten bazmek (což nevím jak přesně je proveditelné, měl jsem dojem, že to tam je nanýtované).
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#47 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Ano, je to nýtované. Odvrtat a novou nanýtovat, nebo tam dát samojistící matky se šroubama.
Petinek
Klubové ID: 2628
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Petinek »

Ahoj, vstoupím do diskuze. Mám taky e36 sedana a problém s řidičovým oknem. Nicméně jsem to měl i u předchozí e36. Přijdemi že ten systém není dvakrát dobře vyřešen. Takže okno prostě začlo blbnout tak že se v nějaký poloze nechtělo vrátit, jakoby to cuklo nahoru a sjelo kousek dolů až to třeba sjelo uplně a pak to nakonec vyjelo. Po chvíli takovýhlech hrátek v okně něco ruplo a bylo slyšet při otvírání nebo zavírání dveří jak ve vnitř něco chrastí a něco kovovýho jsem i často slyšel jak se válí někde ve spodku dveří. V lepším případě sem stihl auto dát včas do servisu, ale 2x ne a při zavírání dveří mi okno vypadlo uplně ven. Takže pak jenom ručně nastavovaný aby se tam přez noc nikdo nevkrádal. Do servisu jsem jezdil ke známejm a vždy tam koupili nějaký plastový věci(nevím co to bylo nezajmal jsem se o to) ale stálo mě to asi 200 ale vydrželo to chvíli a pak zase. Po třetí už jsem se nasral a odvezl auto do bmw servisu, kde mi vyměnili co vim celou kolejnici a celý to rameno uvnitř. Zacáloval jsem za to 6500,- myslim což jsem čuměl celkem, ale řikal jsem si tak aspoň že je to v pořádku. Nicméně okno tak vydrželo asi půl roku a pak zase to samí :-/ Tak jsem to dal zase ke známejm, který to tam přinejtovali a okno zatím drží... Jinak na to že okno umí automaticky sjet dolů a nahoru přišel kamarád asi po roce a půl co auto mám a to on do toho sedl poprvý :-D takže od tý doby to používám pořád a jo umí to tu druhou polohu, prostě to stačí víc promáčkout ;-)
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3260

#49 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Prosím vás, jak se tu řešily ty dojezdy.. má bejt dojezd i u střešního okýnka? Já jsem totiž tady psal, že dojezd nemám, ale dnes jsem vyměnil tlačítka (kvůli tomu, že mi nesvítila) na okýnka a hle... najednou mám dojezd (Ale furt nesvítěj:D). (takže doporučuji všem co nemají dojezd, si pujčit tlačítko od někoho, kdo má a vyzkoušet:D) Ale na střešním mi to nikdy nešlo, tak jestl to mám nechat bejt, nebo si sehnat nový tlačítko i na střešní okno:D
Fx Člen Klubu
Člen Klubu
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Fx Člen Klubu »

Na střešním je tuším dojezd jen na stranu otevření zajetím do střechy.
Lucifer
Klubové ID: 3086

#51 Příspěvek od Lucifer »

fabledwarrior píše:Prosím vás, jak se tu řešily ty dojezdy.. má bejt dojezd i u střešního okýnka? Já jsem totiž tady psal, že dojezd nemám, ale dnes jsem vyměnil tlačítka (kvůli tomu, že mi nesvítila) na okýnka a hle... najednou mám dojezd (Ale furt nesvítěj:D). (takže doporučuji všem co nemají dojezd, si pujčit tlačítko od někoho, kdo má a vyzkoušet:D) Ale na střešním mi to nikdy nešlo, tak jestl to mám nechat bejt, nebo si sehnat nový tlačítko i na střešní okno:D
Zkus změřit jestli ti jde do zeleno/červenýho drátu pod tim tlačítkem na přední okna +12V proti kostře, pokud ne máš problém v kabeláži mezi vypínačem na světla a tlačítkem na okna. Jen si rozsviť obrysovky nebo tam určitě 12V nebude ;)
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu
Klubové ID: 3260

#52 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Já bych řekl, že určitš budu problém s tou elektrikou, protože mi nesvítí půlka palubovku (resp. když prolítnu nějakou díru tak se občas rozsvítí) a ovládání topení.
Tompo
Klubové ID: 1762

#53 Příspěvek od Tompo »

Zdar hoši, řeším u Compacta drobek problémek el. charakteru, v řidičových dveřích musím okno stahovat stylem co klik, to cca 5cm sjetí/vyjetí okna. Kolega z tohoto vlákna mluvil o jakési tyčce, která je mimo polohu... Vím o tom někdo více? Díky
Odpovědět