Aha, no já už přemejšlel kde jsem tam přehlídnul čep stejnej jako na předním rameni, ten tam totiž na tom focusu je. A není tam jeden ale dva na spodním rameni a ještě geo se šteluje tím ramenem :tutuk:
Kuláče si na Pokusu sice nevybavuju, ale e36 má vzadu víceprvek...stejně jako Pokus...u něj má jenom víc práce s tím, že se snaží dorovnat nevýhodu špatné poháněné nápravy...
Morte: já vím, slyšel jsem na to samé chvaly, ale nechce se mi do toho vrážet takový velký peníz, jo to kdyby bylo za stejnou nízkou cenu jako ty od Meyle vemu je hned z fleku.
A hlavně jsem chtěl vědět rozdíly mezi těma dvěma co jsem uváděl na začátku Samozřejmě kdybych měl přebytek financí tak mu ty siláče dopřeju ale hlavně potřebuju aby mi to jezdilo a nezatáčelo samo od sebe jako je to doted
namontovat to šlo lehce, horší byly ty starý vylisovat ven, jelikož je to z hliníku tak to bylo pěkně zaoxidovaný a moc se tomu nechtělo, i pár závitů na šroubech padlo za vlast, ale jinak to bylo v pohodě, rozhodně jednodužší jak ložisko v kole
No jinak je tady mrda už starých témat o těhle zadních siláčích a všude se říká ať tam dáte M3 silentblock, tj. s osazením (opatření na drifty a rasantní jízdu ) proti vysunutí z ramene.
Totic píše:No jinak je tady mrda už starých témat o těhle zadních siláčích a všude se říká ať tam dáte M3 silentblock, tj. s osazením (opatření na drifty a rasantní jízdu ) proti vysunutí z ramene.
To mi říkáš brzo, že jsou lepší. A právě jsem se na toto tady celou dobu ptal který jsou lepší. No nic tak příště už vím jaký tam dát ale toto by tam nebylo špatný dát, nemáte někdo tyto bílý podložky?
http://www.vorshlag.com/product_info.ph ... cts_id=421
Nevím jak origo v bmw, ale loni v zimě jsem ty M3 silentbloky nemohl nikde sehnat, tak jsem dal taky meyle HD a nemám s nima problém, kroužky jsem nepotřeboval, když jsem silentblok stáhl do toho domečku opřel se o něj těma výliskama z gumy.
norespect píše:podlozky jak vidim zrejme silon.. ovsem ve fabory a podobny by se dali sehnat kovovy .)
Hodil by se nákres s kótama a rozměrama těchto podložek, nechal bych si je udělat a vyšlo by to hodně levně stačí kus silonu a soustruh Tak proto se ptám jestli to tady někdo nemá
tvl, podle tohto obrázku a po demontáži ramene poznáš, jak je to široké a průměr je cca taký jak je velký ten boční plech na uložení siláče.
Jo, je to HODNĚ laicky a vidlácky řečeno ale selský rozum ti snad nechybí, ne? Dneska by každý chtěl zjistit všechno přes pc ale vše zkrátka nejde. Sorry za OT, ale některé dotazy jsou už trochu mimo.
"4" je jasná, ale k otatnímu mi mechanici říkají, že to vzadu ani moc neodchází. Zatím nic nebouchá, ale asi jsou původní. Cenově za materiál není problém, cena práce už je dražší..
Tak ideálně všechno co píšeš, ale pokud ne, tak určitě ještě č.2 - není to silentblok, ale čep a pokud je v něm vůle, tak je to dost znát.
Před pár lety při generálce jsem měl KO č.2 a č.4, ostatní silentbloky byly tak nějak ještě použitelný.
A ještě ložiska...