Ahoj,
mám dotaz ohledně spojky na E36, parkoval jsem na louce z mírneho kopce a potřeboval jsem pak vycouvat zpět. Jenže tráva byla vlhká ten náklon nebyl nejmenší - takže mi to klouzalo a nemohl jsem to vyjet, snažil jsem se to přes spojku rozhoupat. Nakonec jsem se tam odtud vyhrabal, ale spojka dostala celkem zabráno a smrad to byl neskutečnej.
Už je to tak 14 dní a vždy po normální jízdě, když někam dojedu a zastavím tak je pořád hodně cítít (spálená lamela bo tak něco). Spojky dostavají zabrat,pak vychladnou a ok. tak nevím jestli je to v motorovým prostoru stále načichlý a ten smrad se tam zažral, nebo jestli spojka není zcela v dobrý kondici...
Dík za tipy
žádné zvlášntí chování spojky jsem nepozoroval, zabírá mi stejně jako předtím, někde na půlce, a při zrychlení se chová též standardně. Možná je tam ten zápach zažranej a při zahřátí motorového prostoru se začně uvolňovat.
Když mi spojka zabírá až nahoře tak už je to špatné? Když jsem auto dostal tak mi přišlo že zabírá v půlce až 3/4, teď mi přijde, že se to posunulo. Jinak nejsem si jistej, ale možná že někdy mi klouže když na to šlápnu ale možná to je jen subjektivní pocit... auto prostě řve a žádnej moc tah...=/
Nooo.. už jsem z toho nešťastnej, já jsem ho koupil stím, že je v rozkladu, ale motor, brzdy a podvozek byl OK. Akorát vyměnit ložisko, stahovačku okna a pohrát si s interiérem. Jenže teď se mi toho sype na hlavu čím dál víc.=/
No ono se to nezdá jako bejt tebou tak spojku bych řešil až když bude fakt nejhůř a začne klouzat pak jí vyměnit celou aj se setrvákem Ona taková oživovací injekce spolkne velký množství financí
No já jsem mluvil s jedním človíčkem odsud z fóra co od něj beru tu stahovačku a on rozprodává bouraný ISo tak si od něj vezmu spojku.. prej jí nechá za litr, tak to se ještě dá.
jj je to holt uz stary auto, ja jsem do svyho uz taky nasypal dvojnasobek kupni ceny a porad tomu neni konec. a to jsem s tim najezdil zatim jen 8tis km
e36 328i
e36 325iA
e46 320d BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
icecold píše:jj je to holt uz stary auto, ja jsem do svyho uz taky nasypal dvojnasobek kupni ceny a porad tomu neni konec. a to jsem s tim najezdil zatim jen 8tis km
Ale řekni jakou ti to udělalo radost vidět to auto vždycky o kus v lepším stavu někde jsem našel tvoje fotky jak si postupoval u e36 :palec:
Jo tak to je jasný. Ale tak snad budu mít taky jednou trochu štěstí a chvíli mi jetá spojka poslouží... až dodělám ty ostatní ptákoviny na tom autě, tak klidně koupím fungl novou spojku no.
jestli máte zájem postnu seznam věcí co sem dělal za půl roku na svý 325i e 36, spojku vzít novou, stará nemá moc smysl pokud se stím autem neplánuješ brzo loučit