zdravim vespolek
Měl bych dotaz ohledně topení s digi klimatizací.
Pokud zapojim panel klimatizace na ten hlavní konektor(modrý,26PIN), tak je topení mrtvý, při nastartovaném motoru nejde nabudit panel a žadné tlačítka nefungují... když panel odpojim a otočim s klíčem do startu tak se ventilátor topení rozběhne do nejvyššího stupně otáček, ovšem blbý je že všechny klapky jsou zavřené a elektromotorky od nich bez panelu bohužel nemám jak ovládat, neví někdo v čem by mohl být zakopaný pes?
Jestli to tu už někde je řešené tak sorry za novej topic ale hledal jsem hodinu v tématech a nikde nic, díky předem za pomoc
Mišáku dle mého máš blbě zapojené napájení samotného tělesa topení a při zapojeném panelu jde něco do zkratu. Zkus se podívat znovu na napájení a některé z + nebo - ignorovat.
Tak trochu pokrok dopředu.. Jamall mi včera na autě zjistil že napájecí kabely od konektoru panelu klimy nejsou pod proudem, tj. PIN 25(červeno/žlutý),24(zeleno/žlutý) a 19 PIN(modro/červený). Z obou konektorů od kabeláže auta X33 a X35 vedou kabely do spojovačů kabelů ale nejde do nich štáva, po vyzkoušení přes jinej napájecí kabel , panel naskočil a ovládání funguje ale problém je že to furt topí a fouká na maximum, nejde stáhnout intenzita foukání, kde by mohla být další příčina ?
Konkrétně potřebujeme vědět co má vést do těch dvou hlavních konektorů ke klima boxu, na který pin a v jakých podmínkách. Box je přehození z obyčejného boxu za klimatický s digitálním panelem. Po spojení hlavních napájecích konektorů se tváři vše OK. Po otočení klíče do první polohy se rozfouká větrák co žene vzduch do kabiny bez možnosti regulace. Po tom co jsem přivedl 12V do pinu 19,24,25 se rozsvítil i panel a serva reagují na všechny povely správně. Problém je v tom, že nelze regulovat větrák kabiny...nereaguje a točí se i při vypnutém panelu.
taky jedna z možností, ale v tom případě by větrák nefoukal při vypnutém klima panelu. Když spojím té dva konektory a otočím klíčkem do I polohy, automaticky bez toho, abych pustil klimu začne foukat větrák na plno.
Dobré by bylo vědět, jak to má být zapojeno v ogiru. Dle mě tkví celí ten problém tam. Síce mám schémata, ale nevíme z jakého auta a r.v. ten box je. Navíc už je namontovaní v autě, takže hledat druhý konec žíly by bylo zdlouhavé
chapu to tak ze predelavate manual klimu za digi? Nevim ale pred mesicem jsem taky predelaval manual na digi a nic jsem nemusel koumat, vsechna elektrika a konektory sedely... Spis bych rek ze se v tom nekdo pred vama stoural...
e36 328i
e36 325iA
e46 320d BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
Tak vnesu trochu informací po dnešku co jsem eště na topení zjistil, když jsem zapojil jen dva napájecí konektory na stálých 12V (PIN 24 a 25) a PIN 19 ,vše z modrého konektoru panelu klimatizace, tak ovládání boxu jde aniž bych musel otáčet klíčem ve spínací skříňce, funguje i nastavování ovládání intenzity foukání, jen je problém zase v tom, že jsem nechal asi 7-10 min běžet při takto zapojeném topení auto a začalo se přehřívat, ukazovalo mi to 3/4 teploty..tak jsem zase odpojil napájecí PINy boxu a auto i při takto dlouhém volnoběhu mělo teplotu zase stálou na 1/2 ... tak by mě zajímalo co to způsobuje..
jen takový poznatek, já co mám digiklimu v autě, tak taky když stojím na místě (např v kolonach) tak mi to auto taky se zahřeje na 3/4, ale sotva co se rozjedu, tak do minuty mi to spadne na polovinu, pořád si řikám že to mám blbě odvzdušněný, s manual klimou mi to nedělalo...
jinak hoší, jste docela borci, že jste se do toho pustili přeju hodně štěstí
e36 328i
e36 325iA
e46 320d BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
icecold: tak to díky za informaci , schválně to zkusim i u mě když se to ohřeje na 3/4 na místě a pak to projedu tak jestli to spadne na 1/2, jinak díky za chválu, mám rád výzvy a dělání klimy opravdu zatím je největší výzva po přestavbě auta jako takový.