Ahoj,
pozoruju u své 320dA 110kW zvýšenou spotřebu, drží se cca okolo 9l/100km. Ideálně by automatu mohla být cca 6,5 - 7,5? Jezdím dost v klidu, ikdyž třeba polovinu v pražském provozu. Stejně mi to přijde dost.
Co jsou takové první věci, kvůli kterým může být spotřeba vyšší? Podle diagnostiky je všechno v pořádku, auto se projevuje dobře, táhne, přehnaně nečudí, nic...
díky za rady.
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
320dA e46 zvýšená spotřeba
Jezdím minimálně tak po 15 kilometrech, polovina z toho docela hustej pražskej provoz. Ale fakt jezdím dost v klidu, šlápnu na to jen občas na předjetí atd. Je něco, co vyloženě může způsobovat vyšší spotřebu? Sání mám vyčištěné, egr taky, separátor oleje taky, oba termostaty měněné... jediné čeho si všímám, že oproti některým jiným 320d nemá můj po startu zvýšené otáčky, ale rovnou drží cca 700. Jinak motor běží v pořádku, výkon normální...
-
- Klubové ID: 3086
Tak určitě bych zkusil o víkendu natankovat alespoň 30l a zkusit je vyjezdit po dálnici nebo okreskách mimo prahu aby ses vyhnul co nejvíc městu. Jako docela není problém tomu věřit kord ještě v automatu když jezdíš jen po městě s naftou ta se ani nestihne pořádně prohřát. Šel bych na to zkusit jinou trasu nějakou dlouhou a uvidíš jakou budeš mít spotřebu