Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
E91 footwell modul a chceck control
-
- Klubové ID: 3204
- Kontaktovat uživatele:
Vcera mi po zapnuti zapalovani check contol zarval za mam v prdeli tri zarovky najednou. Po zbezne obhlidce se mi zdalo ze jedna zadni lampa opravdu nesviti, dal jsem tomu nevenoval pozornost. Kdyz jsem prijel, chtel jsem vymenit vadnou zarovku, jenze vsechny sviti naprosto dokonale. Zarovky vymeneny z preventivnich duvodu ( mimo parkovacich prednich svetel ) a zavada nejde odstranit. Na diagnostice samozrejme v FMR2 modulu trvale chyby zpatecky leve, parkovacky predni leve a osvetleni spz leve. Nejdou smazat ( zavada trva ) a vsechny sviti naprosto dokonale, patice jsou ciste bez nejakeho zvyseneho prechodoveho odporu.
Dochazi mi napady proc indikuje zavadu ktera neexistuje, respektive napadaji mne cim dal tim vic cernejsi spekulace. Kdyby tam nefigurovala parkovacka predniho svetla tak bych tipoval na spatnou kostru diky nalomenemo svazku v patych dverich. Ovsem nic tomu nenasvedcuje, protoze kostra je pro lampy spolecna a zavadu na mlhovem svetle to nehlasi, takze kostru vylucuju.
Dale mne napada rozhaseny sw v FRM2 modulu - ovsem nikdo s nim nic nedelal, zadne kodovani neprobehlo ani nic co by se mu mohlo znelibit. No a pak samozrejme HW chyba v FRM2 modulu...
Muzete mne nekdo pomoct navest ? Prehraval uz nekdo SW v FRM2 modulu ?
Obrazek z check controlu, z diagnostiky nemam, v podstate je na nem to same, zavada v tech trech zarovkach. http://www.renocar.kvalitne.cz/check.jpg
Dochazi mi napady proc indikuje zavadu ktera neexistuje, respektive napadaji mne cim dal tim vic cernejsi spekulace. Kdyby tam nefigurovala parkovacka predniho svetla tak bych tipoval na spatnou kostru diky nalomenemo svazku v patych dverich. Ovsem nic tomu nenasvedcuje, protoze kostra je pro lampy spolecna a zavadu na mlhovem svetle to nehlasi, takze kostru vylucuju.
Dale mne napada rozhaseny sw v FRM2 modulu - ovsem nikdo s nim nic nedelal, zadne kodovani neprobehlo ani nic co by se mu mohlo znelibit. No a pak samozrejme HW chyba v FRM2 modulu...
Muzete mne nekdo pomoct navest ? Prehraval uz nekdo SW v FRM2 modulu ?
Obrazek z check controlu, z diagnostiky nemam, v podstate je na nem to same, zavada v tech trech zarovkach. http://www.renocar.kvalitne.cz/check.jpg
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak mam nove informace. Po pripojeni progmana a nacteni hlasil sw zavadu ve frm modulu. Nasledne doslo k preflashovani celeho auta, jelikoz prekodovani jen frm modulu neakceptoval. Nastalo 81 minut regulerniho strachu, nicmene dopadlo to pomerne dobre, preflashoval vse, i frm modul, nakodoval vse az na prave zminovany frm. Ten odmita tvrdosijne nakodovat, vyhodi chybu kvuli ktere to nenakoduje. Predpokladam ze je to zpusobeno prave trvalyma zavadama zminovanych zarovek.
Muze se mi nekdo kompetentni k tomu vyjadrit ? Vypada to na rozbite kodovani ve frm nebo na hv chybu v nem. Nechtel bych bezhlave porizovat modul pokud by to nebylo bezpodminecne nutne.
Muze se mi nekdo kompetentni k tomu vyjadrit ? Vypada to na rozbite kodovani ve frm nebo na hv chybu v nem. Nechtel bych bezhlave porizovat modul pokud by to nebylo bezpodminecne nutne.
-
- Kontaktovat uživatele:
Do autorizaku takovi veterani uz nejezdi
Kdyz mame stejne data co maji tam, tak si to udelame doma. Modul je preflashovany i nakodovany, se stejnym vysledkem, cili beze zmeny. V tuto chvili jezdim s vyplym check controlem na ty podelane zarovky, jelikoz to porad prudi, glinga a otravuje. Snad se brzo podari vyzkouset jiny modul a bud jej teda vymenit, nebo hledat dal.

-
- Kontaktovat uživatele:
Takze nakonec vyreseno. Vadny FRM2. Modul jsem rozebral a jelikoz jsem nemel moc co ztratit tak se v nem zacal vrtat, vymenil vadne soucastky a hura s nim do auta. No a podarilo se, modul opet jede a nesere mne, neglinga a neotravuje
Jeste bych k tomu rekl ze je nutne absolutne striktne dodrzet modul pro danou vybavu, neni je mozne kombinovat a prehazovat mezi sebou, jsou vzajemne nekompatibilni po HW strance, coz jsem zjistil az pomerne hodne pozde a stalo mne to dost casu.

Jeste bych k tomu rekl ze je nutne absolutne striktne dodrzet modul pro danou vybavu, neni je mozne kombinovat a prehazovat mezi sebou, jsou vzajemne nekompatibilni po HW strance, coz jsem zjistil az pomerne hodne pozde a stalo mne to dost casu.
- BudVlad
- Klubové ID: 1841
Footwel modul 2 je použitelný (bilaterally exchangeable) pro všechny E9x, mimo E92 a E93 po LCI kde se musí použít modul 3. Modul 2 pozdější výroby (61 35 9 204 540) je stejný i pro E90 LCI, E91 LCI, E87 LCI, a Z4 E89.
Vyjimkou jsou auta které nemají adaptive headlights (natáčecí světla). Můj modul nefungoval, protože matiz nemá adaptive headlights.
Vyjimkou jsou auta které nemají adaptive headlights (natáčecí světla). Můj modul nefungoval, protože matiz nemá adaptive headlights.
-
- Kontaktovat uživatele:
presne tak, nemam AHL a neslo to do mojeho auta, nesel ani nakodovat, protoze hodne veci je tam jinak. chtel po mne menit dsc a jeste asi tri jenotky. Vyhazoval i chybu v komunikaci po can s budikama. Ja jsem potreboval modul ktery ma v oznaceni XE a snazil jsem se tam dostat modul ktery mel AHL. Bezuspesne, ty moduly jsou hardverove jine, neobsahuji obvod pro rizeni motoru a tudiz samozrejme nenaklapi svetla a ty jsou v horni poloze. Peklo, kazdy mne osolil dalkovyma...
Tim ze to neslo jsem byl donucen opravit ten svuj, povedlo se a nezasveceny clovek to nema sanci poznat ze byl opravovany. Soucastky jsou zalite v laku ktery je teda pekne hnusny, nejde sundat bez jemneho nasili. Sundal jsem ho pouze vysokou teplotou, v podstate jsem nemel co ztratit.
Kdybych mohl vkladat obrazky, vlozil bych sem foto proc odesel. Verim tomu ze to bylo zpusobeno zarovkou. VSEM DOPORUCUJU ZKONTROLOVAT V JAKEM STAVU JSOU ZAROVKY, JEJICH STREDOVE KONTAKTY A PRI OPOTREBENI JE VYMENIT !!! jE TO LEVNEJSI NEZ NOVY FRM A PATALIE S TIM SPOJENE.
Tim ze to neslo jsem byl donucen opravit ten svuj, povedlo se a nezasveceny clovek to nema sanci poznat ze byl opravovany. Soucastky jsou zalite v laku ktery je teda pekne hnusny, nejde sundat bez jemneho nasili. Sundal jsem ho pouze vysokou teplotou, v podstate jsem nemel co ztratit.
Kdybych mohl vkladat obrazky, vlozil bych sem foto proc odesel. Verim tomu ze to bylo zpusobeno zarovkou. VSEM DOPORUCUJU ZKONTROLOVAT V JAKEM STAVU JSOU ZAROVKY, JEJICH STREDOVE KONTAKTY A PRI OPOTREBENI JE VYMENIT !!! jE TO LEVNEJSI NEZ NOVY FRM A PATALIE S TIM SPOJENE.
konec dobry, vsechno dobre ..
jeste se zeptam, pises, ze jsi chvili jezdil s vypnutym check controlem, to se dela pres diag? a tyka se to jen toho FRM modulu nebo auta jako celku (vsech modulu)?
mne to hlasi chybu cidla zarazeneho neutralu, takze nefunguje start/stop, coz mi nevadi, spis naopak. akorat to pri startovani vzdycky hazi chybu. neni to tragedie, ale kdyby se toho slo nejak jedniduse zbavit, mozna bych ani neuvazoval o oprave
jeste se zeptam, pises, ze jsi chvili jezdil s vypnutym check controlem, to se dela pres diag? a tyka se to jen toho FRM modulu nebo auta jako celku (vsech modulu)?
mne to hlasi chybu cidla zarazeneho neutralu, takze nefunguje start/stop, coz mi nevadi, spis naopak. akorat to pri startovani vzdycky hazi chybu. neni to tragedie, ale kdyby se toho slo nejak jedniduse zbavit, mozna bych ani neuvazoval o oprave

-
- Kontaktovat uživatele:
V podstate ano, NCS expert je mocny nastroj. Jdou vypnout otravne hlasky jednotlivych konkretnich veci jako treba zarovky, pasy atd. Jestli ale cidlo neutralu, tak to ti nereknu, ja nemam...
Ja bych teda o oprave uvazoval, respektive neuvazoval bych o nicem jinem. Aby te to nekdy nevydrbalo ze nenastartujes...
Ja bych teda o oprave uvazoval, respektive neuvazoval bych o nicem jinem. Aby te to nekdy nevydrbalo ze nenastartujes...