Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Vrzani okno/dvere - e36 touring

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
elgroso
Klubové ID: 2462

#1 Příspěvek od elgroso »

Zdravím vespolek, obracím se na znalejší s problémem, který mě moc štve na mém e36 touringu.

Někde mi něco příšerným způsobem vrže. Přirovnal bych to k tomu, že o sebe vrže buď guma o sklo nebo guma o plech. Něco jako, když se na sucho setře okno stěračem. Hrůza.

Před měsícem mi těsnění dveří v servisu bez mého vědomí (zjistil jsem až dodatečně) nastříkali nějakým silikonovým sajrajtem. Včera jsem jel po dálnici za deště a myslel jsem, že vyletím z kůže jak to strašně vrzalo. Po D1 to bylo fakt utrpení. S přejezdem každé nerovnosti (čili vlastně pořád :-/) něco strašně vrzalo. Bohužel nedokáži přesně identifikovat, zda se třeba něco nestalo se stahovačkama a sklo poskakuje v gumovém těsnění okna (to spíš ne..) a vrže nebo jestli vržou celé dveře o gumové těsnění. Může vůbec docházet k pohybu celých dveří?

V autě je jinak sucho. Jediné, čeho jsem si všimnul bylo pár mikrokapiček v pravém dolním rohu řidičova bočního skla (při pohledu z venku) ve vnějším prostoru mezi vodíčím těsněním a sklem. Přisuzuji to rychlosti a vydatnému dešti.

Našel jsem zde na fóru, že obdobní problém se stává u e46. Setkal se někdo s podobným problém i u e36?

Ještě poddotaz - čím odstranit silikonový nános na gumovém těsnění? Je to takový mastný film a řekl bych, že guma po zásahu servisáka spíš ztvrdla.. :-/

Díky moc za radu či pomoc!
shade741

#2 Příspěvek od shade741 »

a nevrže tam celý tapec? někdy je dole už odchlýplej a vrže to úplně otřesným způsobem. Ohledně odstranění vazelíny, otřít nečím co to rozpustí a pak tu gumu prostříknout silikonovým olejem a ne vazelínou u mě silkal funguje vpoho
elgroso

#3 Příspěvek od elgroso »

Díky za reakci. Tapece jsou nově dělaný tak před měsícem.. všechno sundáno, vyměněno, nové gumičky atd.. prostě všechno nový.. :-/ Už jsem z toho na prášky..

Je to sice drobnost, ale hrozným způsobem mi to ničí nervy. Všechno je technicky v dobrém stavu a pak se naráz začně auto projevovat jako největší vrak na silnici. Vrže si otřesným způsobem a vůbec nevím, kde hledat.

Tapce jsou nový, všechny gumky, křapky.. ach jo.. :-/
elgroso

#4 Příspěvek od elgroso »

.. právěže tam vazelína není, je to nějaký silikonový sajrajt, tak mi šlo o to, čím to sundat..
elgroso

#5 Příspěvek od elgroso »

.. jo a ještě drobnost.. právě že to šílené vrzání jsem vnímal pouze za deště a při přejezdu nerovností. Když jsem jel za sucha, tak to bylo docela v pohodě..

.. pokud by někoho něco napadlo, budu moc rád za tip kde hledat..

Díky.
DKx
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od DKx »

Mám obdobný problém u E91, sic ne vrzání, ale praskání, křupání, při kroucení karoserie, při přejezdu nerovností, prostě když se hýbou dveře.

V dobrém duchu údržby jsem gumy před minulou zimou namazal silikoňákem, jenže to byla osudová chyba.
Ze začátku nic, po chvíli to ale celkem vyschlo a pak to začalo celý křupat, převážně po dešti. Další namázání fungovalo ještě kratší dobu.
Tak jsem hledal, a vyhledal jsem radu, ať použiju glycerin. To samé, či ještě horší.

Momentálně to mám rozkřupaný jak nějakej trabant, už nevím co tam mám mazat. A hlavně kde. Zkusil jsem "poslouchat" zdroj při zatlačení na dveře, je pravdou, že to také křupne, pomažu to od podlahy ke stropu a bez rozdílu.
Ještě zkusím REGUM, co jsem včera našel na nějakém fóru, a pak ty dveře zavařím asi.
elgroso

#7 Příspěvek od elgroso »

Hm, tak to jsem fakt šťastný.. ach jo.. :-/

Díky za tip.. a přeji hodně štígra s odstraněním svého problému!
pavproch

#8 Příspěvek od pavproch »

DKx píše:Mám obdobný problém u E91, sic ne vrzání, ale praskání, křupání, při kroucení karoserie, při přejezdu nerovností, prostě když se hýbou dveře.

V dobrém duchu údržby jsem gumy před minulou zimou namazal silikoňákem, jenže to byla osudová chyba.
Ze začátku nic, po chvíli to ale celkem vyschlo a pak to začalo celý křupat, převážně po dešti. Další namázání fungovalo ještě kratší dobu.
Tak jsem hledal, a vyhledal jsem radu, ať použiju glycerin. To samé, či ještě horší.

Momentálně to mám rozkřupaný jak nějakej trabant, už nevím co tam mám mazat. A hlavně kde. Zkusil jsem "poslouchat" zdroj při zatlačení na dveře, je pravdou, že to také křupne, pomažu to od podlahy ke stropu a bez rozdílu.
Ještě zkusím REGUM, co jsem včera našel na nějakém fóru, a pak ty dveře zavařím asi.
vítej v klubu.... vrzajících e91 :twisted:

taky mi to povrzávalo, silikonovej sajrajt (cituju z návodu" odstraňuje vrzání těsnění dveří automobilů") znamenal výrazné zhoršení na stav "lederhose na ledersitzně", ditto regum....
pak sem zkoušel suchý mletý mastek - sice to na chvíli odstranilo vrzání, ale zato ten bordel v autě....

jako nejspolehlivější, ale dočasné řešení, sem vykoumal DŮKLADNÉ odmaštění vnitřního těsnění i vnějšího (všechny jeho plochy a záhyby a také PROTILEHLÝCH DOSEDACÍCH PLOCH (plast, lakovaný plech) technickým benzínem.... po odmaštění to sice v autě chilku smrdí, ale zato je cca týden klid, pak je třeba znova odmastit....
coty123

#9 Příspěvek od coty123 »

Zdarec, tak koukám že nejsem jedinej...

... tak nějak pozorovaně vržu (nejvíce PP dveře a palubka u spolujezdce) od té doby co jsem na auto dal "standardní" letňáky 225-45-17. Celý auto je tvrdší, což mi krom vyjetejch kolejí nevadí, ale to vrzání je fakt nic moc. Upřímně se mi ani nechce rozebírat tapecírung, ale když to tu tak čtu, tak je to stejně asi zbytečné... nebo nějaké genialní rady ???

P.S. auto mám E91 320D 2007 a mám v plánu si ho nechat, tak nevim zda se to bude zhoršovat nebo zda je to tak nějak normální...

díky za případné komenty,

M.
Odpovědět