Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

POMOC E46 330Ci

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Houle20

#1 Příspěvek od Houle20 »

Zdar chlapi,

nedávno jsem pořídil E46 330Ci, má najeto poctivých 320000km, rv. 2001. Mám takový větší problém, pravidelně v 5000 otáčkách mi začne v motoru něco cvrlikat, myslel jsem, že to je výfuk ale ten je v cajku. Po dlouhém prohlížení, poslouchání a zjišťování jsem zjistil, že to dělá něco v prvním válci. Začlo se to už projevovat i na volnoběh ale ne tak razantně, musí se člověk zaposlouchat. Při odpojení cívky z prvního válce se zvuk ztratil. Mechanik, když to slyšel, tak mi tvrdí, že to je pístní čep a v nejhorším případě, že se mi vyvrácí píst - v tom případě je to konečná a výměna motoru.

Máte s tím někdo zkušenosti? S tím pístním čepem? Je to vůbec možné? ... Jsem z toho celkem nešťastný, než jsme to koupil, tak jsme o tom načetl milion stránek a o tomhle jsem se nikde nedočet, jen samá chvála, že to jsou držáky a podobně...

Díky za každý postřeh.

Houle
fizzer

#2 Příspěvek od fizzer »

... video by pomohlo... kolikrát jsem na youtube viděl, jak někdo řeší všelijaký pazvuky motoru a nakonec to byla povolená svíčka :lol:

Jak se může vyvracet píst v souvislosti s vaklem na pístním čepu nechápu... Zkus to nechat poslechnout ještě někoho jinýho 8)
Houle20

#3 Příspěvek od Houle20 »

..pokusím se to nahrát, jsem v práci, do večera tady snad hodím nahrávku
Vip3rik

#4 Příspěvek od Vip3rik »

Diagnostika ok? Vyndat svicku a podivat se jak vypada spalovaci prostor a ventily (mikrokamerkou se svetlem - dobrej servis má). Kdyby nic tak rozborka - vim o servisu kde by ti to dali do kupy/popr. vymenily motor, ale levny to nebude... Kdyztak SZ
Dan td

#5 Příspěvek od Dan td »

Změň si název topicu na výstižnější :!:
Obrázek Touring & Compact
Nic z toho, co píšu není pravda. Vymýšlím si, abych byl zajímavější ...
Odpovědět