Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Vymlácená baterie? Nebo jiný problém?

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
ozzysko

#1 Příspěvek od ozzysko »

Ahoj, poslední dva dny mám nějaké špatné starty na e46 320D. Původní majitel, mě upozornil na to, že baterie, která je v autě už moc dlouho nevydrží, takže to, že budu muset koupit novou jsem očekával.
Spíš mě ale zarazilo to, že ačkoli jsem nastartoval s pomocí přišpápnutého plynu, tak ze začátku byl chod motoru na volnoběh jakoby nepravidelný. Až při rozjezdu se to srovnalo a po pár ujetých metrech vše bez problémů a auto jelo zas jak má.
Chci se tedy zeptat jestli má baterie vliv na chod motoru několik chvil po jeho nastartování. Já jsem si totiž doteď myslel že ne... Ptám se abych nekoupil baterku a pak zjistil, že je problém někde jinde... Zkoušel jsem ji totiž dobít, ale nepomohlo to. Díky
Lucifer
Klubové ID: 3086

#2 Příspěvek od Lucifer »

Tak si vezmi multimetr a měř si napětí co se děje těsně po startu když to houpe.
beny-maser

#3 Příspěvek od beny-maser »

a co žhavící svíčky?to že se to hádá a pak se to srovná by tomu nasvědčovalo,nebyla u vás ráno velká zima kolem 0°C?
ozzysko

#4 Příspěvek od ozzysko »

Bylo to tak, že v pátek v noci byly mrazíky. Ale kolem cca 9 h ráno jsem krásně nastartoval, jezdil půl dne (cca 20 km, parking, pak město, parking, pak město, parking a pak zas cca 25 km). V jednu jsem zajel na oběd a po obědě už bych to bez přišlápnutí plynu nenastartoval. V sobotu se to chovalo zhruba stejně. Tak jsem to dal nabít, ale žádný rozdíl nepozoruju.

Na fórech jiných aut jsem se teď dočetl, že při odpojení nebo výměně baterie to dělalo zhruba to samé jako mě. A údajně je to prý řídicí jednotkou, která se má znovu nastavit

http://forum.fordclubs.org/viewtopic.php?t=1098
http://www.honda-club.cz/forum/viewtopic.php?p=601332
Jamall
Klubové ID: 2933

#5 Příspěvek od Jamall »

když vyndám baterku abych ji dobyl, tak po znovupřipojení má mé auto po nastartování tendenci chcípnout...musím mu pomáhat plynem asi cca 30-40s. a pak se to srovná a už vše běží jak má...další starty bez problémů.

Zvláštní je, že druhé auto mi to nedělá a nedělá to ani kamarádům kolem mě
jj
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od jj »

Čau, řeším podobnej problém.
http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... c&t=112151

Po odpojení baterie cca na 24hodin, nabíjení, mi začal blbnout motor. Laicky řečeno. Projevuje se to svévolným vypínáním motoru na volnoběh (žádné kolísání otáček, klepání), občasné nenastatrtování, občasné cukání když držím otáčky trochu déle na stejné hodnotě (kolona do kopce).

Vše je to na E46 320D 110kw r.2003 facelift.

Všechny filtry a olej měněny v listopadu 2011, cca 10 000 km.

O resetu řídící jednotky mi vyprávěl kolega, majitel Ford Mondeo. Prej mu to pomohlo.
ozzysko

#7 Příspěvek od ozzysko »

Ví někdo jak znovunastavit řídicí jednotku? Je potřeba servis? Zítra mi má dojít nová baterie...
jj
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od jj »

ozzysko píše:Ví někdo jak znovunastavit řídicí jednotku? Je potřeba servis? Zítra mi má dojít nová baterie...
Z poslední návštěvy kluků v autopupik.cz jsem zjistil, že by to údajně potřeba bejt nemělo, tak jako u Fordu.

Nasvědčuje tomu taky to, že se mi neresetovalo ani nastavení předladěných stanic v radiu (origo).
ozzysko

#9 Příspěvek od ozzysko »

Tak nahozená nová baterka a všechno ok. Žádné kolísání otáček ani při prvním startu. Takže komu to blbne po dobíjení baterie, tak ta baterka je asi už i tak slabá a chce to novou.
Odpovědět