Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E91 225xi rok 2006 manuál - servisní interval-prosba o radu
Zdravím,
v nejbližší době mám jít na servisní interval při 135 000 Km a návod mi jakékoliv informace nenabízí (máme v rodině Hondu Civika - sehnal jsem servisácký manuál, kde je přehledná tabulka a vše je jasné - servis za polovic a vím co tam je).
Nechce se mi do autorizovaného servisu - filtry Mann a olej Shell si můžu koupit sám. Na diagnostiku si zajdu po výměně. Můžete mě někdo poradit co se při těchto km, mění - jde mi o to abych na něco nezapomněl:
1) filtry - vzduchový, olejový a kabinový (u toho nevím kde se nachází a zda si jej můžu vyměnit sám - můžete poradit),
2) olej byl na dolití při koupi auta Shell 5w40 - doufám, že tam patří (můžete mi to potvrdit...)
3) je ještě něco co by mělo být na 135 000 km vyměněno?
Předem díky za jakékoliv info......
Jirka[/b]
v nejbližší době mám jít na servisní interval při 135 000 Km a návod mi jakékoliv informace nenabízí (máme v rodině Hondu Civika - sehnal jsem servisácký manuál, kde je přehledná tabulka a vše je jasné - servis za polovic a vím co tam je).
Nechce se mi do autorizovaného servisu - filtry Mann a olej Shell si můžu koupit sám. Na diagnostiku si zajdu po výměně. Můžete mě někdo poradit co se při těchto km, mění - jde mi o to abych na něco nezapomněl:
1) filtry - vzduchový, olejový a kabinový (u toho nevím kde se nachází a zda si jej můžu vyměnit sám - můžete poradit),
2) olej byl na dolití při koupi auta Shell 5w40 - doufám, že tam patří (můžete mi to potvrdit...)
3) je ještě něco co by mělo být na 135 000 km vyměněno?
Předem díky za jakékoliv info......
Jirka[/b]
-
-
tak jsem nakonec objednal Shell 5w30 - vyhledal jsem to v mazacím plánu Shell -je to jejich jediné doporučení na tento konkrétní motor. Dost mne překvapuje, že samotné autorizované servisy si s tím moc hlavu nelámou....
Jinak doufám, že na mém nájezdu nebude třeba něco extra vyměňovat.... zde jsem bez informací.
Jinak doufám, že na mém nájezdu nebude třeba něco extra vyměňovat.... zde jsem bez informací.
Proč by si s tím lámali hlavu, berou sudovej BMW 5W-30, pro fajnšmekry pak Castrol 0W-30 v litrovkách
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic