Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

E36 - elektro problemy (mlhovky, lampicky, central)

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Beaver

#1 Příspěvek od Beaver »

A jeste elektro tema...

Zadni mlhovky nesviti. At delam co delam, tak tam nejde plus, pojistka je v poradku (pokud jsem meril spravnou, debilove z NDR to maji popsany nemecky, coz jsem v zadnem aute jeste nevidel). Jelikoz je celkem zrejmy, ze to bude nekde "po ceste" tak bych se rad zeptal, jestli nekdo vi, kudy vede presne kabelaz, abych nerozebral zbytecne pulku auta.

Lampicka v kufru nesviti. Ani nemuze, vede k ni jen jeden dratek. Druhej jsem nenasel, resp. nasel jsem tam nejakej zelenej co je spojenej s jinym (tusim ze fialovo bilej) na fastony a ten zelenej se pak ztraci nekde vpravo a podel kabelu od baterky mizi dopredu pruchodkou. Kam vede ten fialovobilej netusim. Do lampicky je napojenej pouze drat co ma myslim cervenobile znaceni. Ani za mak netusim jak to teda ma byt spojeno a s cim aby to melo kostru (pac +12 do toho jde, zmereno multimetrem).

Osvetleni interieru sviti. Ovsem u zamceneho auta kdyz zatahnu za kliku u ridice. To je nejaka vychytavka pro zlodeje ? :D

Svetelna houkacka funguje jen kdyz je zapnute zapalovani do polohy "zhaveni". To takhle fakt ma byt ? Svetla tlumeny pro zmenu bez klicku nezapnu vubec jak se zda. Bug nebo feature ?

Central - no to je vec... Zamyka o odemyka nadvakrat, podle toho co jsem zatim zjistil za to muzou jedny zadni dvere. Kdyz je zamknu rukou cudlikem a zavru tak zustanou odemceny. Pokud to takto necham a zamknu centralem tak zamkne cely auto na poprve, nicmene ty dvere jsou furt odemceny. Jestlize odemknu a cudlik vytahnu tak central zamkne cely auto, ovsem az nadvakrat (nicmene zamkne i ty zadni dvere a zacukne cudlik dolu). Zkusil jsem to rozebrat, ale skoncil jsem v bodu kdy je dole tapec a odmontovanej zamek, dal jsem se nedostal, protoze netusim jak je klika spojena s tim zamkem a samotnej zamek mi nesel vyrvat ven. Absolutne tam neni nic videt, dvere navrhoval nejakej kreten co umel zlomit ruku dvakrat o 90 stupnu a navic mel rentgenove videni, jinak si nedokazu vysvetlit jakym zpusobem se to tam da zamontovat.

A jeste vychytavka na konec - éndžl ájs... Nesviti zadny krouzek. Podle vseho to je asi nejaka dodelavka, protoze svetla maji na skle HELLA a patice jsou pro H7, coz jak jsem pochopil neodpovida roku vyroby a mel bych tam asi spravne mit H1. Krouzky se mi zdaji pridelany amatersky i na to, ze to je nemecky vyrobek, drzi je na svetle podle vseho placance nejakeho silikonu a kolem patice zarovky jsou pak vytazeny dratky. Podle poctu a barev dratku bych rekl, ze jsou vzdy dva pary dratu na krouzek, takze tam asi na kazdou stranu ma sviti bud nejaka zarovicka nebo dioda v danem krouzku. Pripojeni na +12 a kostru libovolnym zpusobem k nicemu nevede, puvodne to bylo hrozivym zpusobem zapichano do volneho prostoru patice parkovacky a omotanou izolackou, takze asi profi tuning. Dodam jeste fotku pro identifikaci svetla, ale rekl bych, ze krouzky jsou fakt nejaka samodomo dodelavka a originalne tam nebyly. Mozna bych k tomu mel tedy dotaz, jak se k nim dostat - to sklo jde bez poskozeni sundat ? Nahore jsem vycvaknul dve spony, ale ani se to nehnulo. Nevim jestli je neco dole takze to nechci zatim zbytecne cely vyndavat.

Za rady k libovolnemu bodu predem diky :wink:
roman320
Klubové ID: 2840

#2 Příspěvek od roman320 »

Osvetleni interieru, svetelna houkacka a potkavacky sou vlastnost:) U osvetleni kufru se podivej na svazek mezi kastlou a vikem kufru, rozina se ukostrenim.. Asi bych kdyztak natahl drat od lamicky na spinac na viku a vic bych to neresil.. mlhovky, ae a central netusim. Max ti poradim ze zamek je na klice jakoby zahaklej, rozdelat to je peknej oprc:)
Odpovědět