Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

E46 - kope volant

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
DeadSoldier

#1 Příspěvek od DeadSoldier »

Zdravim,

vyskytl se mi problém při vyšších rychlostech. Když se s autem dostanu na cca 100km/h, začne to do volantu dost citelně kopat :-(

Tváří se to jako nevyvážený kola, ale ty jsem nechal dneska znova vyvážit, a problém nezmizel. Začalo se to projevovat po výměně předních ramen + silentbloků (současně bylo přezuto na letní).

Ještě bych doplnil, že mám lehce zvlněný jeden přední kotouč, ale při brždění to nic nedělá, nekope.

Má někdo nějaký nápad, co by s tím mohlo být? :?
Morte

#2 Příspěvek od Morte »

Ony jdou vyvážit i šišatý kola...a kopat budou dál...
DeadSoldier

#3 Příspěvek od DeadSoldier »

Hele ty kola jsou cca 2 roky starý, byly uplně nový. Myslim že jsem je nikde nepomlátil, ale je možný že by mohly mít nějakou výrobní vadu..

Tak možná bych mohl zkusit je prohodit se zadní nápravou
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#4 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Tak když se to tu řeší, tak bych se chtěl zeptat na E36 když mi volant vibruje, tak je to vyvážením kol? A ještě mi auto táhne do leva, to by mohlo být čím? Díky:D
Hanz125

#5 Příspěvek od Hanz125 »

jestli ti to vibruje jen v určité rychlosti například od 90-100 a pak to přestane tak jsou špatně vyvážený kola, jestli ti to dělá ve vyšších rychlostech a především v zatáčce tak by je nejvyšší čas kouknout se na podvozek, mrknout na silentbloky, a zahejbat s koly. Jestli má vakl když s ním hýbeš svisle tak to bude svisláček nebo uložení jestli vodorovně tak to ostatní...
Hanz125

#6 Příspěvek od Hanz125 »

pokud náprava je ok tak můžou být nakopaný kolo což není tak neobvyklí na českých silnicích
DeadSoldier

#7 Příspěvek od DeadSoldier »

No tak ale jak se tohle dá zjistit? :( Mam zkusit tam dát jiný kola, třeba zimáky?
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#8 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Hanz125 píše:jestli ti to vibruje jen v určité rychlosti například od 90-100 a pak to přestane tak jsou špatně vyvážený kola, jestli ti to dělá ve vyšších rychlostech a především v zatáčce tak by je nejvyšší čas kouknout se na podvozek, mrknout na silentbloky, a zahejbat s koly. Jestli má vakl když s ním hýbeš svisle tak to bude svisláček nebo uložení jestli vodorovně tak to ostatní...

No vibruje to od určitý rychlosti vejš... ale v zatáčkách vůbec, hejbal jsem s kolama a vůle tam není=/
DeadSoldier

#9 Příspěvek od DeadSoldier »

Já to mam stejný.. Jinak ramena, čepy, silentbloky - všechno je nový
Hanz125

#10 Příspěvek od Hanz125 »

tak mě ještě napadají stabilizátory ty lidi hodně zanedbávaj, omrknout vůli na tyčkách stabilizátorů (kosti), a na gumy na stabilizátoru (taková ta velká tyč mezi koly) nic jiného už to být nemůže pokud nemáte vakl na kole. Co se týče nakopanýho kola tak nejednoduší je hodit na báwo kola které jsou 100% v pořádku třeba zimáky nebo od kámoše. Ještě mě napadá, házet může kolo když máte větší středovou díru na kole a menší na náboji. Dost lidí koupí na trojku kola z 5tkový řady a pak se divý že mu hážou kola, musí se koupit vymezovací kroužek do kola a pak je vše cajk. Zkuste sundat kolo, vemte šupleru a porovnejte středovou díru na kole a na náboji
fabledwarrior Člen Klubu
Člen Klubu

#11 Příspěvek od fabledwarrior Člen Klubu »

Tak já mám na uatě ještě origo BMW kola na trojku, takže tím to asi nebude, zkusím ještě zkouknout ten podvozek a pak zkusím vyvážení kol a geometrii no
DeadSoldier

#12 Příspěvek od DeadSoldier »

Dobře, v pondělí nechám zkontrolovat ty tyčky stabilizátorů, třeba budou taky už špatný.. měnily se jen ramena a silentbloky.

Jinak kola se mi zdály, že na náboji seděly dobře, když jsem je měnil, tak v tom by snad nemusel být problém.

Zatim díky za rady :wink:
DeadSoldier

#13 Příspěvek od DeadSoldier »

Tak oznamuju, že problém byl asi v kolech. Nechal jsem je pro jistotu ještě jednou převážit, a zase tam bylo 5g na levym a 10g na pravym. Vyvážili to a jezdí to zase krásně. Otázka je, na jak dlouho.

Pokud se to vrátí, zkusim vyměnit přední nápravu za zadní. Jinak ty gumy už jsou poměrně starý, takže je možný, že to bude chtít výměnu pneu.
Odpovědět