Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
výhřev sedaček e36 OPRAVA DEČKY
-
- Klubové ID: 3086
Tak hoši dnes jsem si opravoval tu dečku, nakonec jsem doma neměl pájku tak jsem to zalisoval do lisovacích dutinek a zaizoloval smršťovačkou. Sedák jsem měl přerušenej jen u přívodu a opěradlo bylo přerušený na 2 místech klasika jak se někdo opírá loktem o sedačku tak to zkurvil. Jinak práce je to nachviličku rozebrat to jde krásně, ale složit zpátky už byl trochu problém s tim jsem se sral docela dlouho protože ten potah u mě teda kůže je přichycená k molitanu na drátkách a na ty jsou daný měděný tvrdý očka který je potřeba zase zpátky přiohnout.
Posílám ty slibovaný fotky
Posílám ty slibovaný fotky
- Přílohy
-
- 15042012027.jpg (173.44 KiB) Zobrazeno 310 x
-
- 15042012026.jpg (147.31 KiB) Zobrazeno 310 x
-
- 15042012032.jpg (147.68 KiB) Zobrazeno 310 x
-
- 15042012033.jpg (186.88 KiB) Zobrazeno 310 x
-
- 15042012035.jpg (166.68 KiB) Zobrazeno 310 x
-
- 15042012036.jpg (165.2 KiB) Zobrazeno 310 x
-
- 15042012037.jpg (163.35 KiB) Zobrazeno 310 x
-
- 15042012040.jpg (172.85 KiB) Zobrazeno 310 x
-
- 15042012041.jpg (150.87 KiB) Zobrazeno 310 x
-
- Klubové ID: 2840
Kdyz vidim ty ocka tak se me dela spatne
nekdo tady psal ze tam misto nich daval stahovaci pasky a drzi to dobre, ja si to bouzel precetl par dni potom co sem to poskladal:D
Jen pro doplneni, uchyceni sedaku:
cervena - torx
zelena - plastova tycinka (M sedacky, predpokladam ze to bude vsude stejny)
ta tycinka de celkem blbe oddelat a jedna me praskla, pouzil sem misto ni malej samorez a drzi to dobre.

Jen pro doplneni, uchyceni sedaku:
cervena - torx
zelena - plastova tycinka (M sedacky, predpokladam ze to bude vsude stejny)
ta tycinka de celkem blbe oddelat a jedna me praskla, pouzil sem misto ni malej samorez a drzi to dobre.
- Přílohy
-
- 15042012032_137.jpg (150.2 KiB) Zobrazeno 297 x
-
Tam jak píšeš není torx ale obojí to má ty plastový tyčinky který mi ruply samozřejmě všechny zatím jsem ten sedák jen položil protože to budu vyndavat ještě jednou ale pak to asi dořeším buď sjedu pro origo tyhle tyčinky nebo tam hodím tu hmožděnku se zamořezem
Ale ty očka když jsem přišel na to jak je naohejbat zpátky tak to šlo v celku dobře. Měl jsem dvoje očkovky a tim to šlo jen jich bylo moc a než jsem přišel na to jak to tam dostat tak to bylo nejhorší

Ale ty očka když jsem přišel na to jak je naohejbat zpátky tak to šlo v celku dobře. Měl jsem dvoje očkovky a tim to šlo jen jich bylo moc a než jsem přišel na to jak to tam dostat tak to bylo nejhorší

-
Tak eMka jsou pevnější tak tam je šroubek. Ale tady to je jen nacvakaný
Tak taky jsem si dnes hrál na čalouníka navíc sedák jsem rozebral komplet ale opěradlo jsem rozebral jen tam kam jsem až musel navíc jsme to dělali ve dvou jeden držel ten molitan od sebe a já čaroval s 2ma kleštěma a ohejbal ty očka zpátky pak jsem přišel na to jak si ti očka i naohejbat aby mi nevypadli a za pár min bylo vše na místě a už jsem to byl zkoušet v autě s úsměvem na tváři

Tak taky jsem si dnes hrál na čalouníka navíc sedák jsem rozebral komplet ale opěradlo jsem rozebral jen tam kam jsem až musel navíc jsme to dělali ve dvou jeden držel ten molitan od sebe a já čaroval s 2ma kleštěma a ohejbal ty očka zpátky pak jsem přišel na to jak si ti očka i naohejbat aby mi nevypadli a za pár min bylo vše na místě a už jsem to byl zkoušet v autě s úsměvem na tváři

- paveld
- Klubové ID: 1931
- Kontaktovat uživatele:
Měl bych pár dotazů ohledně sport-sedaček s výhřevem:
- na spolujezdcově mám 2x 2pin konektor pro výhřev, odpor na každém je kolem 40ohm - to jsem pochopil že by mělo být OK.
- na řidičově sedačce je jen 1x 2pin konektor a má odpor kolem 1Mohm. Předpokládám, že by to mělo být asi stejně jako u spolujezdce, je tohle tedy nejspíš vyměněná dečka za jinou nebo celkově je to nějak předělaný?
- spolujezdcova sedačka nemá konektor od čidla airbagu, je to řešený u těhle sedaček jinak nebo to tam prostě neni a je potřeba dodělat?
- na spolujezdcově mám 2x 2pin konektor pro výhřev, odpor na každém je kolem 40ohm - to jsem pochopil že by mělo být OK.
- na řidičově sedačce je jen 1x 2pin konektor a má odpor kolem 1Mohm. Předpokládám, že by to mělo být asi stejně jako u spolujezdce, je tohle tedy nejspíš vyměněná dečka za jinou nebo celkově je to nějak předělaný?
- spolujezdcova sedačka nemá konektor od čidla airbagu, je to řešený u těhle sedaček jinak nebo to tam prostě neni a je potřeba dodělat?
- paveld
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem sedačky nakonec rozebral a u té s 1 konektorem neni nic jinýho než KO obě dečky s tím, že jedna má ustřižený konektor. Takže buď seženu jiné a vyměnim nebo je zkusím opravit. Bohužel jsou potrhané asi na více místech, kde to není vidět, nejen tam kde to je viditelně propálené. Ještě mě napadá řešení - sehnat stejný odporový drát a vyměnit ho komplet než pájet ten co tam je teď.
- paveld
- Kontaktovat uživatele:
Dobrej popis je taky tady:
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... Repair-DIY
http://forums.bimmerforums.com/forum/sh ... Repair-DIY
tak dneska sem si to už taky opravil, sedák sem měl přerušenej uplně na stejným místě jak lucifer, takže už mi zase hřeje zadek, což nevím proč sem neudělal před zimou ale až teť na léto 
ještě sem zašíval boční šev na sedáku, jelikož se mi rozpadl, ať žije šlapací stroj
, místo těch sponek kovovejch sem dal normální elektrikářský stahovačky, udělají stejnej efekt a hlavně hodně usnadní práci http://shade741.rajce.idnes.cz/decka

ještě sem zašíval boční šev na sedáku, jelikož se mi rozpadl, ať žije šlapací stroj