Hlavni je ta specifikace, ta musi byt stejna. Viskozita zalezi na podminkach provozu (leto/zima, delka tras, atd). 5W40 by mel byt myslim OK..sten84 píše:Ten posledni prispevek me dorazil neni tam ani 0w 40 co tam ted mam ani 5w 40 co tam chci nalit
Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 
vhodny olej e36 328i
-
honzabiker1
-
BMWIIIPower
honzabiker1 píše:Hlavni je ta specifikace, ta musi byt stejna. Viskozita zalezi na podminkach provozu (leto/zima, delka tras, atd). 5W40 by mel byt myslim OK..sten84 píše:Ten posledni prispevek me dorazil neni tam ani 0w 40 co tam ted mam ani 5w 40 co tam chci nalit
-
beny-maser
-
BMWIIIPower
Jinak já mám plnou 5w40 Texaco a jelikož je motor už hlučnější,půjdu do 10w.Problém je v tom že syntetika 10w40 je myslím nesehnatelná a polosyntetikou si nechci svinit čistý motor,tak zkusím 10w60 VR1,který je syntetický.Třeba alfisti si to pochvalujou,jako náhradu za megadrahou Selenii a že ty jejich auta jsou na kvalitu oleje citlivý...
-
beny-maser
kolik tě vyjde litr 10w60 VR1?BMWIIIPower píše:Jinak já mám plnou 5w40 Texaco a jelikož je motor už hlučnější,půjdu do 10w.Problém je v tom že syntetika 10w40 je myslím nesehnatelná a polosyntetikou si nechci svinit čistý motor,tak zkusím 10w60 VR1,který je syntetický.Třeba alfisti si to pochvalujou,jako náhradu za megadrahou Selenii a že ty jejich auta jsou na kvalitu oleje citlivý...
-
Francis
- Výkonná rada
- Klubové ID: 80
- Kontaktovat uživatele:
Též používám v létě VR1 Racing 10W-60, dá se koupit za 200 Kč/ltr.
328ti 164kW @ 6490rpm / 251Nm @ 5990rpm 244 km/h real GPS auf deutsche autobahn
323ti stock condition
323ti stock condition
-
honzabiker1
Tak to je jasny, ze muze byt i lepsi, nez je pozadovana. Ale treba ACEA A1 a A5 jsou lehkobezne oleje, ktere pro starsi motory nejsou vhodne..BMWIIIPower píše:honzabiker1 píše:Hlavni je ta specifikace, ta musi byt stejna. Viskozita zalezi na podminkach provozu (leto/zima, delka tras, atd). 5W40 by mel byt myslim OK..sten84 píše:Ten posledni prispevek me dorazil neni tam ani 0w 40 co tam ted mam ani 5w 40 co tam chci nalitJak jako,že musí být stejná specifikace??Dneska už jsou oleje dál,takže SH je už pasé
![]()
,dnes už jsou SL,SM...
-
BMWIIIPower
Tak místo těch výlevů,které by mohli spoustu lidí mást,je tady ucelenější info..www.petroleum.cz/vyrobky/oleje-motorove-specifikace.aspxhonzabiker1 píše:Tak to je jasny, ze muze byt i lepsi, nez je pozadovana. Ale treba ACEA A1 a A5 jsou lehkobezne oleje, ktere pro starsi motory nejsou vhodne..BMWIIIPower píše:honzabiker1 píše: Hlavni je ta specifikace, ta musi byt stejna. Viskozita zalezi na podminkach provozu (leto/zima, delka tras, atd). 5W40 by mel byt myslim OK..Jak jako,že musí být stejná specifikace??Dneska už jsou oleje dál,takže SH je už pasé
![]()
,dnes už jsou SL,SM...
-
honzabiker1
Ktere "vylevy" mas na mysli?
Cituji "První zásadou při výběru motorového oleje je řídit se pokyny výrobce automobilu, obsaženými v příručce u každého vozidla. Jen výrobce motoru (vozidla) může odpovědně říci, který olej lze použít." - to je mj. napsane v tvem odkazu a potvrzuje to, co jsem psal vyse.
Navic jsou v tom odkazu popsany vykonove specifikace jenom okrajove, takze tazateli pri vyberu clanek zrejme moc nepomuze..
Jinak ohledne tech matoucich odpovedi -
Chces menit 5W40 za 10W40 kvuli hlucnosti motoru, kdyz maji oba oleje pri provozni teplote motoru stejnou viskozitu?
Vybiras olej podle toho, jestli ma na obalu napsane, ze je synteticky, nebo ne, kdyz se zadny ciste synteticky olej neprodava a je to jen marketingove oznaceni?
Cituji "První zásadou při výběru motorového oleje je řídit se pokyny výrobce automobilu, obsaženými v příručce u každého vozidla. Jen výrobce motoru (vozidla) může odpovědně říci, který olej lze použít." - to je mj. napsane v tvem odkazu a potvrzuje to, co jsem psal vyse.
Navic jsou v tom odkazu popsany vykonove specifikace jenom okrajove, takze tazateli pri vyberu clanek zrejme moc nepomuze..
Chces menit 5W40 za 10W40 kvuli hlucnosti motoru, kdyz maji oba oleje pri provozni teplote motoru stejnou viskozitu?
Vybiras olej podle toho, jestli ma na obalu napsane, ze je synteticky, nebo ne, kdyz se zadny ciste synteticky olej neprodava a je to jen marketingove oznaceni?
-
BMWIIIPower
Uff..nechci se dohadovat,ale...honzabiker1 píše:Ktere "vylevy" mas na mysli?
Výlev je to,že musí být použit olej stejné klasifikace,jak píšeš...Ne,nemusí.
Samozřejmě výrobce automobilu nemůže dopředu vědět,jaké oleje budou za 10 a víc let,takže jejich doporučení je informativní,resp. doporučují minimální kvalitu...
Okrajové popsání specifikací běžnému spotřebiteli bohatě stačí,aby se zorientoval a dokázal si sám vybrat olej do běžného auta.....
A nechci měnit 5w40 za 10w40,ale za 10w60,jak píšu výše a ty sis neuměl přečíst........
A ano,samozřejmě vybírám olej podle toho,co má napsané na obalu.Je přece rozdíl mezi POLOsyntetikou a syntetikou,nebo tvrdíš,že je to marketing?
Snad jsem odpověděl na vše
-
honzabiker1
-
michal09
- Klubové ID: 1407
shade741 píše:Ano typ, ten růžový s puntíčkamamyslím že napsal výstižně co ne? značka je už na každým jako se to tu už ostatně řeklo asi dvacetkrát
Napsal jsem, že do své 328 naliju 5W-40 LL-98 a on se vzápětí zeptá jaký typ? Nemám vysokou olejovou, ale když se mě někdo zeptá na typ oleje, odpovím 5W-40... Tak nechápu co do mě valíš nějaký puntíčky ty puntíčku
Výborná volbasten84 píše: takže nakonec mobil super 5w 40 3000X1