Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

repase startéru

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
PavelJandak
Klubové ID: 2044
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od PavelJandak »

Ahoj lidi, chci se zeptat, zda se někdo z Vás zabýval repasí startéru.Nevím totiž, jak je to náročné, tak zda se do toho mám pustit sám a nebo to někomu svěřit.Díky moc
CybreX
Klubové ID: 2569
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od CybreX »

Narocne to moc neni, otazka je co chces menit a jestli si dany dil sezenes. Ja jsem mel v haji volnobezku, tak jsem starter vytahl a dal to primo chlapkovi co dela startery/altiky a chtel za to 1000,-
Lucifer
Klubové ID: 3086

#3 Příspěvek od Lucifer »

Odkud jsi ?

Startér je poměrně jednoduchá věc, jen je potřeba zjistit co je v háji pak to stačí jen vyměnit za nový díl :wink:
PavelJandak
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od PavelJandak »

Ahoj, jsem z Hostinného.Startér zatím běhá pěkně, ale už mám namotáno skoro 200tis a momentálně dělám spojku, tak to mám vše rozebraný, tak jsem myslel, že bych mrknul i na startér, ale bojím se, že něco podělám a mám vyděláno.
Lucifer

#5 Příspěvek od Lucifer »

A o jakej motor jde ? Jako startér je v celku nesmrtelná věc když člověk netočí 10min v kuse :wink:

To by pak mohla bejt spálená kotva.

Ale opotřebovávají se uhlíky = startér pak už neotočí.

Záleží na tobě, ale zatím bych to neřešil pokud točí tak bude točit určitě dlouho. Když by si ho ale chtěl opravdu repasovat tak stačí koupit jen uhlíky, jde to poskládat krásně.

Viz tady dostaneš se k dílům 6-9 a 2. http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=12&fg=25

Pokud ho budeš chtít rozebírat a repasovat, tak ho otevřeš vyndáš uhlíky ty samo vyměníš za nový, většinou jsou pájený k vinutím a k držáku uhlíků.

Na komutátoru rotoru jsou plošky ty odmasti lihem vyškrábni z mezírek mezi ploškama šmír a maz. Vyčisti si celej ten vnitřek a potom hřídele promaž. Jestli chceš udělat kontrolu vinutí rotoru tak budeš měřit ohmetrem jednotlivý plošky vedle sebe a musí být všude zhruba stejný odpor když tam bude větší rozdíl je už vinutí načnutý a když měřák bude ukazovat nekonečno nebo nic tak je to jedno vinutí vypálený. To by se projevovalo nepravidelným točením.

Pak k tomu dílu 2. Je v něm vratná pružina tak vystřelí jen jak ho povolíš. Ale vyndej ten pohyblivej magnet a namaž taky vazelínou.

Rase hotová :wink:
PavelJandak
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od PavelJandak »

jedná se o motor M43B18.Startér už mám venku, teď ho tedy jen rozebrat :-)
Ještě se zeptám, kde a podle čeho koupit ty uhlíky a jiné potřebné věci do startéru?Nějaký e-shop?
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od xSAFA »

Pokud startér chodí bez problému nic bych s ním nedělal... Jinak můžeš ho jen nechat alespoň vyčistit nebo si to udělat sám, ale nemá to větší význam. Až zdechne je nejlepší koupit novej a máš zas pokoj.
Lucifer

#8 Příspěvek od Lucifer »

PavelJandak píše:jedná se o motor M43B18.Startér už mám venku, teď ho tedy jen rozebrat :-)
Ještě se zeptám, kde a podle čeho koupit ty uhlíky a jiné potřebné věci do startéru?Nějaký e-shop?
Tak bylo by nejlepší je vyndat a vzít rovnou do obchodu pak se prodávají tady podle rozměrů http://www.startery-alternatory.cz/
beny-maser

#9 Příspěvek od beny-maser »

tak když to máš venku a auto máš jako mazlíka, tak bych ty uhlíky vyměnil, není to nic složitého a startéru to pomůže k delšímu životu bez obtíží.
Odpovědět