Do jakýho roku výroby je potřeba měnit filtr odvětrání motoru? Nebo se mění bez ohledu na model a rok výroby? Mám E-90 330d 2006 a nevim jestli vyměnit. Díky
realoem.com to popisuje u kazdeho BMW jinak,porad jine slovickareni spousta lidi jak uz tady na foru nebo jinde uzivaji termin separator a realoem ve svem internetovem katalogu pise treba u moji 36ky termin-odvzdusnovaci ventil klikove skrine,spousta lidi nezna odborne nazvy,to chapu,kazdy nemuze vedet vsechno,ani ja nevim vsechno,ale snad kdyz prijdu nekde do nahradnich dilu a reknu jim ze chci prave odvzdusnovaci ventil klikove skrine tak na me cumi ze to v zivote neslyseli a mnohdy to maji skladem a zeptaji se te co to je?to by me dokazalo urvat,potom to vypada tak ze jsem spis neznalej ja nez on kdyz mu nereknu ze chci olejovy separator:( http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15
Libovka-ano,takhle se to jmenuje na jeho E-90ce ale podivej se na muj odkaz a u mojeho vozu se to jmenuje zase jinak.A pak s toho lidi nemaji mit zamotanou hlavu:)
libovka píše:Jmenuje se to ventilační jednotka a mění se cca po 50tis.km.
Čus,trochu jsem sem zabloudil Jen se zptám...e39-2001,530d,142kw musí se tam taky dělat ten "separátor"?
Někde jsem četl,že se jeden čas dával nějaký bezudržboví,nevím jestli to neni jen nějaká pohádka.
Hele je stejný jako se svíčkama nebo s olejem.Je na ně předpis a prostě to vyměníš i když svíčky jsou ještě dobré a olej ještě čistý.Na tohle je předpi že se to má dělat cca po 50000km.
ok,díky
Jak jsem vložil ten link..nevím jak se to jmenuje u mého motoru jestli:
Ventilační jednotka-pozice 11
Odlučovač oleje-pozice 15
Jak jsem se dočetl,tak se to asi může jmenovat u každého auta jinak
libovka píše:Oni nerozlišujou s labyrintem a s filtrem.Prostě servisní interval je danej 50-60tis km.
Měnil jsem u E60 ve 100 tisících a jednotka byla krásně čistá, nezaolejovaná a membrána celistvá
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic
Ja to menil na e61 ve 220 tis po rom co jsem ji koupil a tady jsem si precetl ze se to ma menit nicmene to bylo cistounke a bez poruseni ale zas vim ze mam klid
kdyz vidim tohle tema, tak se vas taky optam, v dohledny dobe budu menit olej i tesneni vany, tak to asi zfouknu i s tim separatorem, abych to mel z krku Zeptam se toho kdo vi kolik to cca stoji na E46 330Cí ´01 v Bmw? Mnohokrate diky