Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

e36 318is M44 problémy za studena

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
mates_
Kontaktovat uživatele:

#1 Příspěvek od mates_ »

Zdravím... mám takový neduh na mé e36 IS, v těhle hnusnejch mrazech mi auto při prvním nastartování jde třeba na 2-3 válce a i chcípne, nakopnu po druhé jde na 3 a podržím jí tak na 1500ot a cca po 30 sec někdy dřív, někdy později se čapne na 4 válce a pak už není problém ,ale stejně je studená a drží volnoběh pod 1000 jak kdyby byla teplá... dokud nebyly tyto mrazy a bylo tak okolo 0-nebo do -5 tak vše ok, taky jsem vypozoroval že když nechám déle zaplý klíček a pak až topčím, je ten celkový proces méně drastický a kratší...

netuším co by to mohlo být, je možný že "padá" benzín nebo tak něco?? §

nebo je ko nějaký snímač?? díky za info :wink:
petelin

#2 Příspěvek od petelin »

v zimě se často projeví svíčky, které by nebylo špatné vyměnit.. Jak je maš staré?
_peper
Klubové ID: 1129
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od _peper »

Je možný že máš někde špatný kontakt, způsobený třeba zmrzlou vlhkostí. Takže úplně nejjednodušší pro tebe bude když zkontroluješ cívky, kabely ke svíčkám. Všechno to pěkně proměříš a prostříkáš nějakým sprejem na kontakty a když to bude bez výsledku zkontroluj ty svíčky.
mysakbmw

#4 Příspěvek od mysakbmw »

ahoj mám stejný motor a podobný problém při startování chytne a hned chcípne při dalším startu chytá jeden nebo žádný válec asi po cca dvacátém pokusu se podaří nastartovat přičemž jdou tři válce po ohřátí motoru se chytne i čtvrtý a poté můžu klidně motor chcípnout a opět nastartovat bez chyby kolikrát chci. svíčky i cívky s kabelama vyměněny lambdasonda vyměněna a bez zlepšení.
mates_
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od mates_ »

svíčky mám nové cca 2000km... ok, pokoukám po těch kabelech a cívkách, je možný že nějaká vlhkost taky mě to napadlo.. snad to bude jen to.. ale jak je tepleji tak je to ok, ale to taky může být tím že voda vede ale led ne...
Odpovědět