Zdarec pánove hledám radu nakej mamlas předemnou utahoval šrouby na ventildeklu a na pulce zmrvil závit a dneska když sem jel tak bum prásk a volejíček šel z víka ven tesnění už sem objednal new ale hledám radu jak předlat ty šrouby jedná se o M42B18 čili 1.8is
nejvidlactejsi zpusob, jak tohle vyresit, je srouby nakonci rozriznout a roztahnout, mel jsem to takto "opravene" na prvnim iS od nekoho z predchozich majitelu a kupodivu to fungovalo...
já to převrtal na větší tuším 8mm a v povodě a dokonce když koupíš i nějaký slušivý šrouby a uděláš tak všechny a rovně tak to vypadá dobře a pak opatrně na utahování todle se neutahuje nakrev ae to asi víš
Buď vložka (helicoil, time-sert), vyříznutí většího závitu nebo nejjednodušší ale taky nejmíň spolehlivá možnost je syntetický kov (epoxydová pryskyřice s kovovým práškem, prodává se to v hobbymarketech).
jestli chces tak mam heligoju snad miliony... 4,6,8,10,12 a 14. mam k tomu i masinky kteryma tam vlozku namotas vcetne zavitniku. ten heligoj ma jine stoupani nez normalni zavit. takze by ti byl samotnej k nicemu
kdybys nahodou dobaslil i tu osmicku tak me napis a dal bych ti heligoje a pujcil veci aby jsi to tam dal... v nedelu jedu do merina tak by jsi to mel par km
tak sem to ted protočil 6 kou závitníkem šrouby se docela chytaj ale uvidim až mi zitra přijde tísko badal sem po tom předělání na osmičku ale to by bylo docela dost do kraju na ty Fe pouzdra takže přinejhorším kdyby to nešlo z toho udělám m7 zavit a vysoustružím štefty a bude pokoj
Já jsem to taky rešil, akorát sem ty závity mel strhané na prsách-dekl rozvodů. Hodl někdo si asi neuvědomuje, že ty šrouby maji dosedací plochu a nepujdou víc zarvat. Řešil sem to nečím podobným jako je tekutý kov, akorát je to jeden tuhý váleček o dvou různých směsích - kousek se uřízne, promačká se to mezi sebou a vloží do díry. Za půl hoďky je to vytvrdlé a pak enom vrtneš dírku a řízneš závit
Tak už je to zamnou koupeno nová sada těsnení od elringu cena 1100kč ty co byly totál strhany tak sem je protáhl M7 závitníkem a dal tam 7čkovy štefty zbytek sroubu sem nahradil klasickejma M6 s delším závitem pač dole ješte kousek závitu zbyl tak uvidím jak to bude držet jinak to vše předělám na M7 závyty šli řezat pěkne závitník sem natlačil do 5MM oříšku a točil ronmál přes nástavec malou golou
Sbohem, Enýsku! Díky, že jsi tu byla... +23.9.2014
Sbohem, Růženko! Díky, že jsi tu byla... +19.3.2024
BMW E60 535d Carbonschwarz metallic, CIC + Combox media + DVB-T2 (by Snejk)
BMW E46 M3 Phoenixgelb metallic