Ahoj, nefunguje mi motorek na seřízení levého světla. Dneska na to jdu mrknout. Můžu ho nějak proměřit či vyzkoušet? Pokud dobře koukám stačí sundat zadní plastový kryt světla a dostanu se k němu? Děkuji za každý postřeh.
Motorek není pod deklíkem ale zezadu dole uprostřed. Omrkni konektor, který je do něj zacvaklý a to především kabely z něj vystupující zda nejsou nalomené, nebo zda nění konektor nebo kontkat ve světle zkorodovaný a můžeš to prostříknout. Ale nejdřív můžeš motorek přehodit z druhého světla a hned vyzkoušet. Motorek vytáhneš tak že jej otočíš, vycvakneš táhlo ze světla a vytáhneš dozadu.
Díky. Takže to nemusím vůbec nic rozdělávat? Prostě to otočím, vycvaknu z paraboly a vytáhnu? Omlouvám se, že se ptám jako idiot, ale ještě jsem to za světlem neviděl.
Tak byly uklepane dva kabely v tom konektoruj jsou 3 takove plastove fajfky s cislem 37. Bohuzel se to ulomilo, tak blbe, ze to nejde rozumne pripajet. Daji se koupit ty konektory samotne? Nebo jak by jste to resili?
já to řešil prasečí cestou, než se mi podaří vymyslet lepší řešení (ale žádný mě nenapadá, tohle je fakt debilně řešený, tyhle konektory mám po celým autě a všade se ulamujou jak suchý listí). A sice, oholit ty káble a nakrimpovat na ně vhodnej faston, kterej pasuje na ten protikus v motorku, po jednom je zapojit (podle barvy drátů, viz druhý světlo) a zaizolovat žužlovkou. Je to humus, ale co člověku zbejvá
... nebo na vrakáči koupit svazek a ustříhat si z něj pár těch konektorů, ale to budeš za chvíli tam kde jseš teď...
Asi mi nic jinýho nezbyde. Díky dobrý nápad. Prosímtě jaký jsi koupil ty fastony? Myslím jaký rozměr. U nás na maloměstě nemáme žádne elektro, tak vše musím brát z netu.
Já to řešil tím způsobem, že jsem si odřízl kousek toho ulomenýho konektoru a přiletoval k tomu ten drát když to nešlo letovat místo cínu pomohlo vteřinový lepidlo, drží jak bejk i v -20
Zkus ten sekunďák mě to drží na čidlu venkovní teploty a já to měl doma akorát jsem neudělal fotky nechal jsem to pořádně ohřát ty kabely konektory gumy a všechno a pak už jen spojoval a lepil a drží i kdyby nechtělo
Figa píše:Asi mi nic jinýho nezbyde. Díky dobrý nápad. Prosímtě jaký jsi koupil ty fastony? Myslím jaký rozměr. U nás na maloměstě nemáme žádne elektro, tak vše musím brát z netu.
Abych pravdu řekl, tak nevím, prostě jsem je vyhrábl z krabičky a ty který pasovaly jsem použil Myslím že jsou to 3mm, ale ruku do ohně za to nedám...
2,5mm našel jsem to v etk ale určitě se dají použít tyhle lisovací konektory taky to byl nápad ale když jsem byl doma a nepojízdný auto do obchodu pro konektory daleko zachránil to sekunďák
Teď si nepamatuju jakej je přesně na motorku konektor, ale mám pocit, že jsem bez problému ořezal gumu káblík naletoval, přetáhl smršťovací bužírkou a drží to dodnes...
Tak jsem to v -25 naletoval, ale blbě t drželo. Udělám to těma fastonama. Zvládnu to zakrimpovat i bez spešl kleští? Asi nemám dostatečný pájecí um. Jen mě překvapilo, že jeden káblík byl vevnitř úplně černej, až na 2 vlákna byly všechny černý. Je to spálený nebo co? Bužírka byla i zevnitř normální nic seškvařeného a tak. Omlouvám se za stupidní dotaz, ale nejsem až tak moc kamarád s elektrikou.
Jo a ještě ten kolík na motorku ma 4mm nebo 5mm? Ať vím jaké fastony. Musel jsem narychlo odjet a teď už se celý víkend nedostanu do garáže abych to změřil.