Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
E36 - světlomety - vnitřní sklíčko potkávacích světel
-
- Kontaktovat uživatele:
ja jsem ted pred dvouma tydnama malem dal pres hubu jednomu mladencovi kterej to mel misto dalkovych snad. a jestli budu potkavat dalsi tak se trochu vyzbrojim, protoze je to nenormalni. byt nahore tak za to beru ridicak a pokuta od 100tisic a kazdej si to rozmysli... kdyz si clovek kupuje auto tak az si koupi original s xenonama kdyz je tak chce...Jamall píše:tvl a jsem vcelku pro tu kontorlu. Za minulí týden, jsem potkal dva voly, co mě v zatáčce oslepili tak, že jsem na pár setin ztratil přehled... docela jsem čuměl. Nevím, jestli neměli čočku, nebo co, ale v určité chvíli prostě bílo
- paveld
- Kontaktovat uživatele:
Ty parabolický světla jsou občas matoucí jak svítěj tak nějak všude a ne směrově jako čočka...taky mě to někdy zmate když tam má někdo hodně bílí žárovky.Dacud píše:nevim k cemu xenony kdyz po tom jdou ted policajti... stavijou me pomalu kazdej den ze mam xenony... pritom mam obycejne H7... proste divne svetlo na e36 pritahuje pozornostTotic píše:Jj tak H1 jsou čockový sklíčka, H7 sklíčka mají jinou texturu pro paraboly.._peper píše:Ještě podotknu, že když do světel H7 dají sklíčka z H1 svítí to pěkně na hovno. Jak už někdo psal dělá to trojúhelníky, který nesvítí moc daleko.
Doufám, že když dám do H7 světel H1 vnitřní sklíčko a pak aji čočku (xenon či bi-xenon), že to nebude děla nějaký flash strobo-trojúhelníky na silnici
Xenony mám daný do světel jako celou bixeno-čočku místo původní optiky, zvenku to vypadá jako origo světlo a s teplotou 4300K to nijak nebije do očí ani neoslňuje. Nikdy mě kvuli tomu nestavěli, jen jednou při silniční kontrole mi dost oblejzali auto a kontrolovali i světla a řekli že v pořádku že tam xenony nemám, že po tom teď docela jdou

-
- Kontaktovat uživatele:
ja jim musel otevrit kapotu a hledaly... rikali ze ty startery mam schovane at vytahnu vybojku... tak jsem jim vytahl klasickou zarovku a pustily me dal... dnes me stavely a chtely roznout svetla... koukaly a nastesti jsem nemusel zase ukazovat zarovku... jednou sasek kontroloval homologaci na ladak ale to ze tam byla od svodu trubka az do zadu ho moc nezajimalo... zalezi jak koho chytnes a jak moc tomu rozumi a resi...
Dacud: to s tim vytahnutim zarovky se me stalo tak rok zpatky v ivanovicich na hane, borec proste chtel neco najit.. no nakonec nasel sjety zadni gumy, mely tak mm, na zadnich sedackach uz byly druhy nachystany na prezuti ale moc me to nepomohlo.. Do te doby sem o xenonech hodne premyslel ale prcam na to, zbytecny problemy. mozna ty hod zarovky ale to bude asi to stejny..