když vynecháme ty řeči co to tak může být že to hřeje občas, jen někde a tak. má tu někdo zkušenost přímo s tou opravou? někde jsem viděl fotky typa, co to opravoval, ale za boha to nemuzu najit. nicmene se jedna o přepálené drátky v té dečce. chci se tedy zeptat. je to obyčejný izolovaný vodič, který spojim jako normální drát? nebo je to uplne neco jineho??
já věděl že nebudu jediný v lete jsem nasel libovy popis s fotkama jak to nekdo delal. bylo to "mrdání" na celej den s jednou seslí... rozebrat ji proste celou do šrouku no aby sla dolu ta kuze... a pak tu decku vzal a proti svetlu byly poznat prepalena mista. nějak coz sakra nevim jak to spojil, propipal a usetril podle me hromadu penez za novou... fakt me stve ze sem to nekde stratil
taky přihodím poznatek, když použijete pájecí kyselinu, tak to de dobře pájet, já pro jistotu pájel olovem, má vyšší tavnou hodnotu. A na zalepení děr po spáleních místech jsem použil takovou tu látkovou izolepu, bez polštářků, jak je v auto lékárničce. Dobře na tom materiálu drží a taky to dobře vypadá
Z vlastní zkušenosti moc nedoporučuji opravovat....
Taky mi to nehřálo, tak sem rozhodil komplet sedačku a vyoperoval dečku ze sedáku. Přepálené drátky sem spájel dohromady, propípal a vše bylo OK(podotýkám, že přepálené drátky byli v místech, kde se nesedí, takže nehrozilo zlomení letvaného spoje). Sedačka ale hřála pouze týden a pak zas nic....
Vyřešil sem to tak, že sem si koupil za 2tis sedačky z touringa s funkčníma dečkama. Dečky sem si z nich přendal do svejch sedaček. Od tý doby mam svatej klid.
Jo a jak mi přestala fungovat ta opravovaná dečka, tak se mi myslel že bude špatnej ten letovanej spoj... jo a ono prd, drát byl přepálenej na úplně jinym místě.
bude fajn az to budes delat Lucifere tak dej vedet poznatky... taky sem premyslel o "nove" dečce, ale co ja vim v jakem je stavu... nejprv se pokusim nejak dat do kupy tu stavajici. asi na tom nebude az tak zle, kdyz si obcas nekde zatopi
nedavno sem taky opravoval. jedna decka byla prepalena (bylo poznat podle hnede skvrny) a druha byla pretrzena v miste kde se napojuje na silnejsi kabel privodu stavy. neprislo mi to vubec tezke. jen letovat tu slabou decku o sile vlasu je docela pakarna ale jinak pohodicka
Heleďte se a ta dečka je tam napasovaná přesně na rozměr co ?
Jinak to je normálně pevnej drát ten co hřeje to není měkkej ? Asi to vidim, že to chvíli nechám bejt a pak koupím funglovku dečky protože nejde jen řidičova a to teď v zimě je hodně znát po ránu
no presne! mohou nam zdělit zkusenejsi borci jak ten drat vypada? material, izolace?? ja to mel podelany uz v lete, ale rikal sem si. coo cerna kuze v kabriu hřeje až páli.. a ted v zimě se proklínám
Decku sem teda neopravoval, jenom sem ju pridelaval a oprc to byl strasnej, hlavne prvni sedak nez sem prisel na zpusob jak rozcvakat a pak hlavne secvakat ty ocka na kterych drzi kuze k molitanu. Jedna decka mela teda uplne utrzeny ty silny draty od tech tenkejch a aji takovy to pouzdro v kterym je ten spoj zasitej bylo roztrhany, normalne sem to spajel k sobe, poradne zamotal izolackou a pricvakal k te decce sesivackou, drzi to jak pribity:D Nak si nedovedu predstavit jak opravovat ten tenkej dratek, dost pochybuju ze to muze poradne drzet. Jinak co se tyce zamenosti tak decky z obyc sedacek nepasuji do M sedacek, musel sem je dost ostrihat aby se dalo zase zpatky pridelat kuzu k molitanu, ale sponky tam mam vsechny a na sedacce neni poznat ze byla rozdelana. a pri te prilezitosti sem jeste opravil vydrolenej molitan v bocnim vedeni.
Lucifer: Pas oddelavat nemusis a ten drat je ohebnej, normalne s tou deckou muzes kroutit jak kdyby v ni zadnej nebyl:)
dečky jsem i opravoval a pájel jsem to klasickou pájkou a v pohodě jen sem ty draty trochu zkrátil a vytahl pač byl přepálenej na dvou místech jinak práce je to tak na 10 minut potom to co sem přepájel tak sem to přelepil hadrovou páskou bohužel jsem to nejspíš nenafotil bo si to nepamatuju jestli jsem to fotil
No pás je přidělanej k sedačce T20 Torxem a ten momentálně nemám, nemohl jsem ten šroub utrhnout a sedačku jsem potřeboval dostat do baráku takže zatim to nehrotim, ale asi jí taky napájím teda Uvidím jen co seženu Torx a bude chvíle času půjdu to vykuchat z auta a udělat
No to je jasný ale nechci sedačku rozdělávat v autě když je tam taková zima teď chci jí vyndat úplně z auta a udělat jí doma abych to měl v klidu v teple a mohl vám udělat fotky
jj, staci ve predu na kolejch srouby, myslim ty 17 a vzadu na olejich dve matky. s pásem nemam nic spolecnyho. ale nevym jak je to na coupátku. ja znam jen to kábro svoje
Ale z boku je konec pásu u mě alespoň teda přidělanej k sedačce a né k podlaze já už taky sundal kolejničky a tahám sedačku z auta a ejhle šel jsem i s koncem pásu. Mám sedana tak třeba to je jinak ale je torxem přišroubovaný oko pásu k rámu sedačky