jiriik píše:Chtěl jsem se zeptat v jakých otačkách je lepší jezdit, aby to bylo dobré pro motor... a kolik auto toči při 130km na šestku... nebo celkové zpřevodování...
Ja mam jine zprevodovani, takze s timhle ti bohuzel neporadim, ale muzu ti rict me zkusenosti s otackami motoru jako takovymi. Motor sam o sobe je celkem objemny a teoreticky by mu nemely vadit i nizke otacky, da se jezdit i v 1500 ot, ja sam nemam rad moc nizke otacky, podtaceni motoru a pokud to nevyzaduje situace a jedu normalne (jako zbytek ovecek) snazim se ho drzet alespon na 2000, tzn po meste jezdim stale 2000-2500 ot.
Jinak motor otacky miluje, po odstraneni omezovace otacek se krasne vytaci az k 8000, ja osobne mam omezovac na 7500 (kazda verze softwaru z fabriky to ma jinak) a i v techto otackach tahne jako drak.
BudVlad píše:To vyjde o dost víc. Znám jen tunery v Německu, kteří umí podstatně modifikovat software. DS Motorsport zvýší výkon na 290 hp za €1800. Manhart Racing zvýší až na 302 hp za €4999 včetně nového ECU a výfuku.
Pokud nekdo z vas premysli jestli jit do podobne upravy za tyto penize, osobne bych to nedoporucoval, prijde mi to silene neadekvatni vzhledem k tomu narustu vykonu. A jeste z dalsiho duvodu mi to prijde jako nerozumne - pokud uvazujete o tom jak zlepsit svoje auto, tak za 2000 euro uz jste schopni sehnat spickovy diferak od Drexlera i vcetne montaze a verte ze ten posune auto uplne na jinou uroven, s par konmi navic se to neda srovnavat.