Jirik> 330i je jiste vyborna volba, ten motor prakticky nema chybu (najel jsem s nim pres 100 tis. km v jednicce), na ten vykon a celkovy charakter ma i velmi nizkou spotrebu, tezko hledat auto s nizsi (benzin se stejnymi parametry). Dalsi veci je bohuzel tvoje otazka ohledne prevodovky. Prevodovka ktera je v tomto aute seriove ma bohuzel velmi dlouhe prevody a to v kombinaci s vyssi vahou ma velky vliv na dynamiku, ve vysledku je auto znatelne pomalejsi nez 130ka s identickym motorem. Muj znamy ma 330i, zkouseli jsme spolu dat par set km v plnem tempu a opravdu to jde znat, hlavne kdyz zrychlujes ze 160 na 200 tak 130ka zacne 330ce ujizdet. 130ce ten motor staci vzdy (s danou prevodovkou), 330ce uz bohuzel nikoliv, pokud pojedes do prudkeho kopce (treba Grossglockner) na trojku s plnym plynem tak uz ti to nepojede (narozdil od 130ky ktera s timto problem nema).
Pokud nejezdis pilu po okreskach tak ti to vadit nebude a dynamika ti bude dostacovat, ale protoze tyhle zkusenosti mam tak proc ti je nesdelit. Jinak te musim velmi varovat pred pofaceliftovou verzi trojky (efficient dynamics), mimo stupidniho systemu auto-stop kdy ti motor umre na kazde krizovatce je nejvetsim problemem elektricky posilovac rizeni ktery je silene preposilovany a postrada naprosto jakoukoliv zpetnou vazbu od kol. Predfaceliftova verze ma vyborny hydraulicky posilovac kde jsi opravdu porad ve spojeni s prednimi koly a vis co se deje.
Co se tyce motoru tak zadne mouchy jsem nezaznamenal, nadherne tahne od volnobehu az do 7500 otacek, narust vykonu je dokonale linearni. Jeho prubeh i zatah mi daleko vice vyhovuje nez u osmivalce v M3 ktery je podle me do 5,5tis ot. horsi v linearite i chuti po otackach, do 3 tis. ot vubec nejede... (nicmene nad 6 tis. ot uz je to peklo

), toto bude ale znacne ovlivnene prevody ktere ma M3 taky dost dlouhe... Olej jsem vzdy daval 5W30, BMW oznacen jako Longlife 04.
Preji hodne stesti pri vyberu auta.