Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.

problém na benzin Cukani

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Odpovědět
Zpráva
Autor
Paulle

#1 Příspěvek od Paulle »

Zdravím všechny,

Tož od vřera mam v 328 e 46 plyn, ale mám dotaz s jakými svíčkami máte nej zkušenosti.
Když nastartuju na benál tak je to uplně jiné než s původními origo NGK, teď tam dali nejaké Brisky, že na plyn musí být speciální jen s jednou tyčinkou ne se 4ma. Ale když jedu na benál tak to obřas cuká a málo táhne, pak jsem dojel a na volnoběh zdechlo i startování musím déle podržet klíček hned to tak nechztne jako předtím.
Na plyn pak jízda zatím v pohodě a volnoběh drží.

Ještě před plynem jsem měl občas problém že studený motor se hned přepnul jako by byl už zahřátý a nenechal dlouho větší otáčký ale to jen někdy poskočilo ale nikdy nezdechlo.
Máte neěkdo prosím rady a zkušenosti, hlavně ted co se týka plynu jaké svíčky hodit a na co se mrknout popřípadě. Díky moc
gs500e

#2 Příspěvek od gs500e »

http://bmwklub.cz/modules.php?name=Foru ... hlight=lpg

pročti si tohle vlákno, na tvou otázku tam najdeš mnoho odpovědí
bětšinou je lepší nechat origo svíčky a měnit je třeba co cca 50tis km
ACDC

#3 Příspěvek od ACDC »

Vloni najeto cca 40kkm v plynu na Brisk bez nejmenších potíží.535i E39...
paveld
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od paveld »

Já jezdim pořád na origo 2-bodových NGK co tam patří a s plynem nemám problém...
Paulle

#5 Příspěvek od Paulle »

Tak vcera namontovany zpet origo, na plyn v pohode jizda na benal za studena se teprve uvidi, ale kdyz pred byly ok tak budou snad i ted pokud pri montazi nezmrvili neco s benzin vstriky.
CybreX
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od CybreX »

Neposlouchat kecy, jaké tam musí být extrasuperspeciál svíčky! A hlavně ne ty určené rádoby pro LPG. Prostě dávat to co výrobce doporučuje a je klid... :wink:
miloshm
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od miloshm »

Neposlouchal jsem kecy ohledně super svíček a dal svíčky dle předpisu pro benzín, ale na LPG to opravdu nejelo - motor se dusil a v podstatě to umělo jenom držet volnoběh. Možná jsem měl jen smůlu a koupil nové svíčky, které byly vadné anebo to bylo přece jenom tím, že spalování LPG má svoje specifika :wink: Každopádně od té doby používám svíčky Brisk na LPG a nemám nejmenší problém. Je to moje zkušenost a nikomu nic nenutím. :)
CybreX
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od CybreX »

miloshm: možná jedna ze světlých vyjímek. Jinak když se už dávno vyráběly první systémy pro LPG, tak se všechno ladilo na klasické svíce, protože svíce na LPG ani nebyly. Akorát tlumočím otce, který LPG montuje téměř 20 let a zkušenosti se speciál svíčkama byly vždy negativní. Takže dnes jakékoli auto, co je montované od něj funguje na svíčky klasické, které v autě byly, popřípadě nové, které odpovídají předpisu výrobce :) A když už někomu fungovaly speciál svíce na LPG, tak to bylo v řádu desítek kilometrů a pak problémy...
edit: vím, že LPG nemá rádo určité druhy svíček, ale jestli se jedná o vícebodové, iridiové, platinové atd říct nemůžu, kecal bych... (musel bych se přeptat)
Paulle

#9 Příspěvek od Paulle »

CybreX píše:miloshm: . Akorát tlumočím otce, který LPG montuje téměř 20 let a zkušenosti se speciál svíčkama byly vždy negativní. Takže dnes jakékoli auto, co je montované od něj funguje na svíčky klasické, které v autě byly, popřípadě nové, které odpovídají předpisu výrobce :)

Ahoj,
Prosim te kdyz to otec montuje a ma zkusenosti mozna by poradil...Tak jsem tam dal origo co tam byly a problem je stale :-( kdyz je motor studeny tak to proste cuka pri vetsim pridani plynu tak od 2tis otacek ana krizovatce pak zdechne... Ten kdyz to teda nejsou svicky tak co? Mam tuseni treba jestli pri tom jak to jede ba benal se tam nedostava do vstriku i trochu plynu a tim seto proste prechlastava a nezapaluje vsechnu smes. Nevim jak presne to tech plyn vstrikovacich funguje ale asi jsou klasicky napojene jak na benal pred svupem k ventilum a do valcum cili pokud by mi to tam plyn nekde dobre netesnil ci co mohlo by se to teoreticky asi michat s plynem a tim prechlastavat.
Jsem uz sice objednan na plyn at se na to mrknou ale uz mi hnedka rikala ze za to urco nemuzu kdyznaplyn je to ok..jasne ale na benal toto nikdy nedelalo kdyz jsem to mel a jinak diagnostiku mam take ok bez potizi.. Diky za rady
Paulle

#10 Příspěvek od Paulle »

Zdravim,

Toz nevite nekdo neco? Z Lpg servisu me utvrzovali ze je to nesmysl a plyn tam jit nemuze kdyz to jede na benal, Prej jim u nich jednou napsala chybu civka na 4 tem valci... ale pak zase dobre tak nic neresili.

No jo ale pokud by to byla civka, tak na plyn by to bylo ok? Myslite ze na benal je vice citlivejsi a potrebuji vetsi napeti od civky?
Pred tim to proste nedelalo nikdy nic ani diagnostika neukazala nic s civkou.
shade741

#11 Příspěvek od shade741 »

jako o plynu nevím tolik ale možný by to bejt mohlo, když dáš nový svíčky tak to i na dost špatný cívce chvilku jede pak jak se ty svíčky trochu opotřebujou je to zase nahouby. Alespon jsem se stím osobně setkal, výměn cívky to pořešila. Co tam dát svíčky co tam patří normálně dle výrobce ale uplně nový, alespoň to odskoušet co to urobí je to pár korun
Paulle

#12 Příspěvek od Paulle »

No ted tam jsou original ale starsi, zase semi nechce kupovat nove origo za 2500 kdyz na stare auto ani necuklo nikdy az do montaze plyn. ihned potom co jsem odjizdel ze servisu problem.... Krom toho civka tak by to jelo na 5 valcu misto 6 a nevim jestli by to bylo tak zasadni ze by pak i motor zdechnul....Na plyn to pak ani necukne to by bylo take divne ze pak by civka na plyn bylo v klidu vzdy, Nevim no
paveld
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od paveld »

Většinou je to spíš naopak, že nepatrnýho problém na motoru si na benzin nevšimneš, ale na plyn se projeví podstatně víc. Svíčkama tohle podle mě na 99% nebude, pokud se ti to děje i s neplynovejma. Mě napadaji akorát benzinový vstřiky (měli by vliv na benzin, ale na plyn ne), ale nikde se to nedozvíš lepší než na dobrý diagnostice.
tanner540i

#14 Příspěvek od tanner540i »

Zkus vypnout plyn a najet treba 30km na benzin. Pak nechej auto pres noc vychladnout a zkus nastartovat. Jde o to, ze novejsi auta si ukladaji do rj adaptacni hodnoty za jizdy. Kdyz je spatne serizeny plyn, tak pak auto nechce fungovat na benzin, hlavne studene starty.
Paulle

#15 Příspěvek od Paulle »

No nevim zkusim to az se to zahreje prepnout na benal a projet a pak vypnout a uvidim, musim holt testovat nic mi nezbyva. Jeste jsem premyslel treba o vode ve benzinu ale to by neudrzelo ani volnobeh podle me.
Protoze uz mam otestovano ze kdyz nastartuji za studena na benal a necham bezet tak ok ani nekolisaji otacky a kdyz jedu uplne jmene ani nad 2 nevytocim tak ok ale jakmile to treba vytocim na chvoili pres dva pak to cuka a nechce vsechnu smes zapalit.....Me to proste prijde jako kdyz tam slo trochu plynu ne benal nebo co, proto bych chtel vedet jestli tu nekdo montuje plyn nebo vi jak to presne funguje jestli je to mozne treba nejakou netesnosti na vstrikach plynovych... Popripade pak doporucit dobre LPG v brne
Odpovědět