Vítejte na novém fóru BMW Auto klubu České Republiky! Aktualizovali jsme a nyní jsme dostupní i z mobilu.
bmw kutná hora
kamaráde kamaráde, jedinej kdo si pak bude moct " políbit prdel" nebudou policajti, ale ty, pročti si zákonou úpravu vztahující se k zimním pneumatikám na pozemních komunikacích... povinnost mít minimální vzorek zimních pneu je 4mm, ano letní jsou jen 1,6mm, ale na zimní období se vztahuje jiná úprava
c4mel píše::D to asi neno já bych to chtěl sehnat někde třeba za 500 obě fakt enem na dojetí... ale furt čumím že se nediví tomu kardanu
jináč konec dobrý všechno dobré

s kardanem jsi měl kliku, za to bud rád, pořešíš ty čepy řízení a ramen a máš to cajk, pěkná e36 za rozumné peníze

co vůbec ta převodovka? budeš jí měnit?
nn zatím převodovku nechám tak páč zatím šlape akorát ta dvojka se mi někdy stane že tam nedám pořádně a trochu škrtnou zuby a ta pětka tam de trochu ztěžka ale aztím všechno šlape tak nic... tady píšou že min. vzorek je 1.6mm http://www.pneukostelnik.cz/minimalni-hloubka-dezenu/
hele dělej jak umíš, ale lepší než věřit nějakým stránkám pneuservisu, tak si pročti zákony a vyhlášky...
4mm zimní pneu je povinné
ty máš ted čerstvě i papíry vid? tak si vem učebnici z autoškoly a najdi si to tam, možná jsi asi nedával bacha
Zákon 361/2000 Sb. ve znění zákona 133/2011 Sb. uvádí:
§ 40a
Provoz vozidel v zimním období
(1) V období od 1. listopadu do 31. března, pokud
a)
se na pozemní komunikaci nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, nebo
b)
lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se na pozemní komunikaci během jízdy může vyskytovat souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza,
lze užít motorové vozidlo kategorie M nebo N2 k jízdě v provozu na pozemních komunikacích pouze za podmínky použití zimních pneumatik, a to u motorových vozidel s maximální přípustnou hmotností nepřevyšující 3 500 kg na všech kolech a u motorových vozidel s maximální přípustnou hmotností převyšující 3 500 kg na všech kolech hnacích náprav s trvalým přenosem hnací síly. Zimní pneumatiky podle věty prvé musí mít hloubku dezénu hlavních dezénových drážek nebo zářezů nejméně 4 mm a u motorových vozidel o maximální přípustné hmotnosti převyšující 3 500 kg nejméně 6 mm.
pokud si toto přečteš a i poté budeš věřit tomu, že zimní pneu může mít klidně jen 2mm, tak by jsi měl asi vrátit papíry
4mm zimní pneu je povinné
ty máš ted čerstvě i papíry vid? tak si vem učebnici z autoškoly a najdi si to tam, možná jsi asi nedával bacha

Zákon 361/2000 Sb. ve znění zákona 133/2011 Sb. uvádí:
§ 40a
Provoz vozidel v zimním období
(1) V období od 1. listopadu do 31. března, pokud
a)
se na pozemní komunikaci nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, nebo
b)
lze vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se na pozemní komunikaci během jízdy může vyskytovat souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza,
lze užít motorové vozidlo kategorie M nebo N2 k jízdě v provozu na pozemních komunikacích pouze za podmínky použití zimních pneumatik, a to u motorových vozidel s maximální přípustnou hmotností nepřevyšující 3 500 kg na všech kolech a u motorových vozidel s maximální přípustnou hmotností převyšující 3 500 kg na všech kolech hnacích náprav s trvalým přenosem hnací síly. Zimní pneumatiky podle věty prvé musí mít hloubku dezénu hlavních dezénových drážek nebo zářezů nejméně 4 mm a u motorových vozidel o maximální přípustné hmotnosti převyšující 3 500 kg nejméně 6 mm.
pokud si toto přečteš a i poté budeš věřit tomu, že zimní pneu může mít klidně jen 2mm, tak by jsi měl asi vrátit papíry
Jo zimni gumy musi met od letoska 4mm. A aji kdyby nemusely tak tam raci dej poradny, mas celkem silny auto, zadny zkusenosti a ta elektronika taky neuhlida vsechno. Odjezdil sem 2 zimy s dodavkou co ma 180 koni na zadku na gumach skoro bez vzorku a je to kurevskej rozdil jaky tam mas gumy, aji na rovince v 5cm se da zahrabat a protiprokluz jenom blika ale prd pomuze. De taky o brzdeni a o to jestli ti to treba v nake brecce neuleti bokem napred, kdyz te to prekvapi a nevis jak se v ten moment zachovat tak je to tak na to si rozbit hubu a v lepsim pripade vymest nakej prikop. 15 gumy nejsou zas tak drahy aby se vyplatilo na nich setrit..
Že nebude sníh-znaš vubec roční období nebo bydlíš v jiném státě?
Jezdit v zimě poprvý se zadohrabem vpodstatě bez zkušeností rovnou s 323 a ještě k tomu na pneu bez vzorku, no doufám, že tě nikde nepotkám teda
Jako porpvé s tímhle autem se dá, proč ne, ale chce to trochu ROZUMU. Dělej jak myslíš ale šetřit na gumách je dle mýho blbost, radši sem nejezdil než jsem si splašil gumy, on je to totiž sakra rozdíl mít a nemít vzorek, hlavně bych asi ani nedojel domů

- icecold
- Kontaktovat uživatele:
vloní jsem jen tak jel po namrzlé silnice s pořádnýma novýma zimáka cca 9mm tak 50 a zníčeho níc jsem dostal smyk jako kráva, byl jsem rád že jsem stíhl zastavít dřív než byl příkop. A to jsem nedělal žadný kraviny a nic, jen jsem vezl tátu z práce... a představ si jak bys ty ve stejný situaci dopadnul s těmi tvými zimními sličkami 

e36 328i
e36 325iA
e46 320d
BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
e36 325iA
e46 320d
BMW e36, e46, e39 náhradní díly. Dodělávání výbav, drobné upgrady, diagnostika, tel 608037844
sníh už prostě nebude
příští týden zase má být teplo a doufám že celý měsíc
no řeknu to tak jak byl led tak sem jel po rovince ikdyž nic nejelo 30km/h a v zatáčce krokem takže neboj z toho auta mám na ledu velkej respekt fakt nejsem z těch bláznů co maj prvně auto eště ho pořádně neznaj a pálí to přes město 100vkou do zatáček v protisměru rádio na max a myslí si jak sou velcí borci...

u bmw je na zimní období dobrá zimní pneumatika základ aby jsi vůbec zimu přečkal a dočkal se jara.. prostě u báva se na zimákách nevyplatí šetřit, radši než vyhodit 5kilo za zimáky na vyhození, tak dej 2titry za slušné pneušky
zatím si asi myslíš, že se to dá odjezdit na těch ojetejch šlupkách, ale pleteš se, ten rozdíl je propastnej...
koukni na tohle, rychlost cca 50kmh, teplota byla okolo 0stupnů, padal mokrý rozblemstaný sníh, na silnici se držela jen 1cm sračička, a zimáky byly ojeté, měly taky cca 2mm, a takhle to dopadlo:
zatím si asi myslíš, že se to dá odjezdit na těch ojetejch šlupkách, ale pleteš se, ten rozdíl je propastnej...
koukni na tohle, rychlost cca 50kmh, teplota byla okolo 0stupnů, padal mokrý rozblemstaný sníh, na silnici se držela jen 1cm sračička, a zimáky byly ojeté, měly taky cca 2mm, a takhle to dopadlo:
- Přílohy
-
- DSC00374_2.JPG (117.7 KiB) Zobrazeno 161 x
Někdy mi připadá, že někteří jedinci mají IQ tykve, to sou kolikrát názory jak nevím co...osobně už bych za sjetý gumy vraždil, protože mám na blbce s nevhodnýma pneu štěstí a už sem tu taky kvůli jednomu individuu nemusel možná být. Takže podobnej přístup považuju za totální ignoranci a hazard kvůli ušetřenejm pár korunám, stojí to za to??? A pokud si nekdo za tímhle názorem stojí doporučuju psychyatrii nebo mu to pak vysvětlí jinej řidič až někoho naboří