Samovolně a nepravidelně se rozsvěcuje a zhasíná komplet osvětlení interiéru mimo čtecích lampiček. Spínač je ok, ačkoli jako by neexistoval protože když se to rozsvítí nereaguje. Je úplně jedno jestli stojím nebo jedu. Na drncání a pohyby auta to nereaguje. Stává se že při otevření dveří se nic nerozsvítí, při vypnutí klíče také ne a při odemknutí auta překvapivě taky nic. Spínače ve dveřích jsou ok a i na kombi se vše indikuje správně. Někdy když se při otevřených dveřích osvětlení nerozsvítí tak to občas problikne. Jsou chvíle kdy to funguje úpně normálně. Když to začne blbnout, tak vše spolu. Stejně tak když to přestane blbnout začne fungovat vše. Vidím to na kabeláž nebo ZKE. Kdyby se tím někdo už stekal nebo zabýval a ví v čem by mohl být problém, nechť se podělí o drahocenné informace
Teplota nevim, včera se to stalo poprvé při cestě do PV a zpět... Jelikož mě to dost štvao tak jsem stropní panel odpojil a byl klid. Venku cca 3 stupně v autě mívám 19.. Na teplotu v autě to vliv nejspíš nemá, dělalo to před vytopením i po...
Samovolně a nepravidelně se rozsvěcuje a zhasíná komplet osvětlení interiéru mimo čtecích lampiček. Spínač je ok, ačkoli jako by neexistoval protože když se to rozsvítí nereaguje. Je úplně jedno jestli stojím nebo jedu. Na drncání a pohyby auta to nereaguje. Stává se že při otevření dveří se nic nerozsvítí, při vypnutí klíče také ne a při odemknutí auta překvapivě taky nic. Spínače ve dveřích jsou ok a i na kombi se vše indikuje správně. Někdy když se při otevřených dveřích osvětlení nerozsvítí tak to občas problikne. Jsou chvíle kdy to funguje úpně normálně. Když to začne blbnout, tak vše spolu. Stejně tak když to přestane blbnout začne fungovat vše. Vidím to na kabeláž nebo ZKE. Kdyby se tím někdo už stekal nebo zabýval a ví v čem by mohl být problém, nechť se podělí o drahocenné informace
Díky za pomoc
ještě jeden poznatek.. když zrovna vypínač reagoval tak se to rozvítilo a po zhruba 3 vteřinách zas samo zhaslo... ale jak píšu, jsou chvíle kdy to funguje úuplně normálně
Dnes je to zatím ok, asi se podívám do ZKE jestli do něho nevnikla vlhkost.... Protože včera auto stálo celej den venku a mrholilo... dnes jsem ho měl v garáži a je to zatím dobrý.....
Já si s tim taky lámal hlavu u e36 měřil jsem všechno spínače světla vedení pojistky jednotku osvětlení jsem zkoušel jinou a furt to samý auto ne a ne zhasnout koupil jsem si novej spínač do dveří a zjistil že na tom mym chybělo skoro 5mm to byla příčina. Zkus to taky porovnat jestli to fakt neni ono
Lucifer píše:Já si s tim taky lámal hlavu u e36 měřil jsem všechno spínače světla vedení pojistky jednotku osvětlení jsem zkoušel jinou a furt to samý auto ne a ne zhasnout koupil jsem si novej spínač do dveří a zjistil že na tom mym chybělo skoro 5mm to byla příčina. Zkus to taky porovnat jestli to fakt neni ono
E46 to má řešený jinak, má spínač v zámku dveří. Je nepravděpodobný že by se to vysralo ve všech dveřích a i na kufru najednou. Navíc by mi to svítilo na kombi a šlo by to zhasnout tlačítkem.. Ale dík za radu, snaha se cení!
Však e36 má taky spínač v zámku dveří a pokud se nepletu tak to neni zapojený do série ale paralelně stačí jeden spínač v hajzlu
A tobě to vůbec nejde vypnout jakože se to rosvítí bez ohledu na to co máš na stropnici za režim jako vypnuto nebo na dveře nebo trvalý svícení ? Nebo ti to dělá jen když to máš přeplý na režim aby se ti při otevření dveří rosvítil a za jízdy se ti to rosvítí a začne to dělat disco ?
Lucifer píše:Však e36 má taky spínač v zámku dveří a pokud se nepletu tak to neni zapojený do série ale paralelně stačí jeden spínač v hajzlu
A tobě to vůbec nejde vypnout jakože se to rosvítí bez ohledu na to co máš na stropnici za režim jako vypnuto nebo na dveře nebo trvalý svícení ? Nebo ti to dělá jen když to máš přeplý na režim aby se ti při otevření dveří rosvítil a za jízdy se ti to rosvítí a začne to dělat disco ?
I když to bylo na tvrdo vyplý tak bylo v autě disco ale na kombi se otevřený dveře neukázaly... ale dneska už je všechno ok, diagnoza mlčí, v ZKE sucho a čisto, tak nevim... prostříknul jsem konektory a uvidíme, zítra jedu 150km na hory tak uvidíme jestli se to ještě zblbne...
Doporučil bych diagnostiku a zjistit jaké jsou chyby v GM5 modulu.. případně otestovat jeho funkčnost a když bude v pořádku, tak urovnat kódy na původní hodnotu .. můžu ti to klidně udělat já.. tak se kdyžtak ozvi...
mentuli píše:Doporučil bych diagnostiku a zjistit jaké jsou chyby v GM5 modulu.. případně otestovat jeho funkčnost a když bude v pořádku, tak urovnat kódy na původní hodnotu .. můžu ti to klidně udělat já.. tak se kdyžtak ozvi...
Diagnoza chyby v GM5 nenašla, jediný co zvládnu sám otestovat přes diag je funkčnost centrálu, el stahování oken a stěrače... vše ok. Uvidím jestli to bude pořád blbnout. popř. bych se ozval. Odkud jsi?
A co světelný modul LSZ? Tam taky nic není? Jestli nikde nejsou žádné chyby, tak bych zkusil zprocesovat celé auto přes kódy a pak vyzkoušet... tím aspoň vyloučíš softwarovou chybu v autě než se v tom začneš vrtat...