Prozkoumejte výhody členství v klubu a rozšiřte naše řady 😉

Řemeny a kladky E36 328i

Vše o E21, E30, E36, E46, E90/E91/E92/E93, F30/F31/F32/F33/F34/F36
Zpráva
Autor
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od xSAFA »

Je to jen na test, prostě na něj stříkni trochu vody a pokud se pískání začne měnit nebo ustane tak je to řemen. Případně můžeš zkusit i spreje na řemeny, vždy to na chvilku pomůže.
Lukinshooter

#22 Příspěvek od Lukinshooter »

a nestačilo by pouze z vnější strany potřít trochu suchým mýdlem? Jak tady někteří psali?
_peper
Klubové ID: 1129
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od _peper »

Nevím jak to máte u 6R ale já dělal na Is výměnu vodní pumpy a kladky, která měla vůli v ložisku a šla moc zlehka - pískala. Poté co jsem dal kladku novou, se samozřejmě ozvala i druhá kladka, takže jsem koupil taky novou i s napínákem a na doporučení řemenem gates. Občas mi to ještě sem tam písklo při rozjezdu, ale po pár km si to všechno sedlo a teď mám klid. Nepoužíval jsem žádný mazadla na řemeny, jen jsem dával pozor aby bylo vše odmaštěné.
xSAFA
Klubové ID: 1477
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od xSAFA »

Suchým mýdlem toho moc nepotřeš, musí být rozmočené aby to mělo nějaký efekt ale blbě se to aplikuje a stejně to začne po čase pištět zas. Pokud chceš jen vyloučit že to není řemen, udělej to s vodou jak sem psal. V případě, že to bude řemen, kup novej kvalitní, očisti všechny kladky a je po problému (snad) :) .
_peper
Klubové ID: 1129
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od _peper »

Lukinshooter píše:a nestačilo by pouze z vnější strany potřít trochu suchým mýdlem? Jak tady někteří psali?
Zkus řemen sundat a zjistit jak jsou na tom kladky, vůle v ložiscích a jestli nejdou zlehka, to je špatně.
Po tom co jsem měnil viz můj příspěvek nahoře, jsem četl článek, že jak se na tohle šáhne tak se má vyměnit všechno :) Myslím, teda kladky a řemeny. Napínák asi není třeba ale já ho měl už vymlácenej.
Lukinshooter

#26 Příspěvek od Lukinshooter »

Díky, v nejhorším mě bude čekat výměna kladek :( Snad to bude pouze řemen :D
marecekoi
Klubové ID: 3174

#27 Příspěvek od marecekoi »

Tak to trochu zase oživým, pořád s tím bojuju, mám vyměněné kladky komplet, repasovanej altín, novou visco spojku, dvouhmotu, řemen jsem dal od firmy Dayco kterej je hladkej a neměl by vůbec pískat, ale přez to vše ten řemen píská, myslíte že by to mohlo být tim napínákem???já už jinak fakt nevim to je do nekonečna a mě to pěkně štve :cry: :cry: pískne to vždy v rozmězí 1000-1500 otáček tak mi někdo prosím pomožte z trápení ven
Odpovědět