Chtel bych se zeptat meni se v automatu olej a filtr mam E91 a nalitanych cca 210tis v servise mi rekli ze olej je tam dozivotni ale znamy mi rekl ze se meni poradi nekdo? diky
Olej doživotni je ale zivotnost je 200k km, vymena se doporucuje zhruba u 100k km ale s timto najezdem co mas je to celkem tezky. Je to tak 50:50 ze vymena prevodovce prospeje a nebo ze ti ji znici.
no ten znamy mi prave rikal ze se to dela take i s filtrem a u e91 je filtr pry soucasti cele nejake vany olejove nebo tak nejak tak musim najit misto kde to dat v Ostrave abych pak mohl byt klidny a jezdit bez problemu
Beefeater-64 píše:Olej doživotni je ale zivotnost je 200k km, vymena se doporucuje zhruba u 100k km ale s timto najezdem co mas je to celkem tezky. Je to tak 50:50 ze vymena prevodovce prospeje a nebo ze ti ji znici.
co to meleš? Z jakýho důvodu by se měla převodovka zničit při výměně oleje? si někde upadl na hlavu?
Beefeater-64 píše:Olej doživotni je ale zivotnost je 200k km, vymena se doporucuje zhruba u 100k km ale s timto najezdem co mas je to celkem tezky. Je to tak 50:50 ze vymena prevodovce prospeje a nebo ze ti ji znici.
co to meleš? Z jakýho důvodu by se měla převodovka zničit při výměně oleje? si někde upadl na hlavu?
Muze to nekdo rozvest ? Zajimalo by mne proc by se mela prevodovka znicit kdyz se ji vymeni olej a filtr. Na MB v dobach kdy jsem se tam flakal se to delalo bezne. Ale to uz je hodne daaaavno, v te dobe byla 190E nadherne auto.
Na hlavu neupadl. Má pravdu.
V čem má pravdu Automat je choulostivé zařízení,proto je třeba dodržovat intervaly výměny oleje +filtru,jenže to musí dělat někdo,kdo tomu opravdu rozumí pokud se do výměny pustí každý jouda v jehož silách je maximálně vyměnit olej v manuální almaře,tak se nedivte,že se mu to u automatu někdy nepodaří.Tady je třeba přesně dodržovat postup při výměně oleje
tommy_romeo píše:taky by me to zajimalo abych vedel jestli tedy fakt menit a nebo jezdit dal vzhledem k tomu ze zadne problemy s ni nemam a nechtel bych ani mit
už jsem sem dával odkaz http://www.kaps.cz tak si tam přečti a nevěř blábolům.
Pokud je výměna oleje provedena pozdě může nový olej (rozpuštěním usazenin které vznikají obroušením lamel) zanést ventyly apod. . Čím více má převodovka najeto na jednu náplň tím méně je průchodný ol. filtr a tím více usazenin se drží uvnitř převodovky, které se po výměně oleje mohou rozpustit.
ježiši mária, ale to je problematika 20let starých automatů, které si prošli peklem...plechovice více méně určené na n.d. auta kde nebyl prováděn pravidelní olejoví servis. Tak či onak měnit!